/, קציצות ומאפים מלוחים/פטאייר – מאפה מטריף מהמטבח הערבי
Print Friendly, PDF & Email

פטאייר – מאפה מטריף מהמטבח הערבי

Print Friendly, PDF & Email

כארוחת בוקר, לנשנוש או כמנה ראשונה, מאפה חמים, טבעוני וממכר מהמטבח הערבי.

המאפה מבוסס על בצק דק ובתוכו כמות נדיבה של מלית עשירה המורכבת מהמון ירוקים: מנגולד, תרד, קייל, זעתר טרי (מהגינה), ובצל. בגרסה הלא מסורתית שלנו, הוספנו גם עדשים ירוקות מונבטות לתוספת חלבון למאפים. מי שרוצה להיצמד לגרסת המקור, יכול להשמיט, אבל חבל, כי זה ממש יוצא טעים!

הבצק קל מאד להכנה ואפילו אינו דורש מיקסר. למרות שהבצק מכיל בתוכו מעט שמרים (פחות מבצק שמרים רגיל) אין צורך להמתין ולהתפיח. מערבבים את הבצק ומתחילים למלא.

המרכיבים למלית:

  • 500 גרם עלים ירוקים שטופים, מנוגבים וקצוצים. אני ממליצה לשלב בין: מנגולד (חלק ירוק בלבד), תרד, זעתר טרי, קייל – לפי הטעם האישי.
  • 2 בצלים קצוצים דק + החלק הלבן של המנגולד קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית סומק
  • קורט מלח
  • פתיתי צ’ילי גרוס לפי הטעם
  • 1 כוס עדשים ירוקות שהושרו לילה קודם במים והונחו במסננת למשך כמה שעות ליצירת תחילת הנבטה. (אפשר להשתמש גם בעדשים קפואות משקית)
  • 1 כף שיבולת שועל ( אופציונלי)

המרכיבים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2/3  כוס שמן זית
  • 2/3  כוס מים פושרים
  • 1/2 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 כף מלח

אופן הכנה:

המלית:

  1. מאדים בשמן זית, בסוטאז' (סיר רחב ושטוח) את הבצל ואת החלק הלבן של המנגולד, עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את כל הירוקים ומאדים עד שהם מתרככים, מומלץ לערבב מעת לעת.
  3. מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות, מיץ הלימון והתבלינים ומבשלים יחד 5-7 דקות.
  4. אם נשארים מעט נוזלים בתחתית הסיר ניתן לסנן את התערובת או להוסיף פנימה שיבולת שועל שתספח אותם.
  5. מצננים את המלית ובינתיים מכינים את הבצק.

 הבצק:

  1. מערבבים ולשים ידנית את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק ל-4 ומכסים במגבת לחה למניעת התייבשות.
  3. מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים, מניחים כף מלית וסוגרים למשולשים. אפשר למרוח עליהם שמן זית לפני האפייה, אני וויתרתי.
  4. אופים ב-190-200 מעלות במשך 10-15 דקות בערך, עד שמזהיב.

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” בו תמצאו מנות טעימות, צבעוניות וטבעוניות. כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

ואחרי שנותנים ביס…

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2018-07-15T14:16:42+00:00 יוני 13th, 2018|מאכלי עמים, קציצות ומאפים מלוחים|9 תגובות

9 Comments

  1. […] להמשך המתכון לחצו כאן […]

  2. נטע אפרת 11 ביולי 2018 at 20:59

    אורלי,
    תודה על המתכון. נראה נהדר.
    האם מדובר בשמרים יבשים או טריים?

    תודה.

  3. orlycohen 11 ביולי 2018 at 21:49

    היי נטע,
    שמחה שאהבת.
    הכוונה לשמרים יבשים.
    בהצלחה 🌺

  4. סימה 10 באוקטובר 2018 at 19:28

    הכנתי
    הבצק יצא מעולה

  5. חיים וטעים 10 באוקטובר 2018 at 23:18

    יששששש! אלופה שאת! שמחה שנהנית ואהבת את המתכון

  6. זיו 15 באוקטובר 2018 at 15:38

    אפשר למלא במה שרוצים?

  7. חיים וטעים 15 באוקטובר 2018 at 15:44

    אפשר למלא גם במליות אחרות.

  8. חדוה רזניק 7 בינואר 2019 at 10:29

    וואו אורלי זה מעולה! ממש עושה חשק להכין❣. עם איזו מליות נוספות זה הולך לדעתך? המשך יום נפלא יקירה💖💋

  9. חיים וטעים 7 בינואר 2019 at 12:56

    היי חדווש,
    תודה על המילים הטובות שמחממות את לבי בימים קרים אלו.
    ניתן להכין עם כל מה שאת אוהבת:
    דלעת מתובלת
    בטטה וערמונים
    מטבוחה
    בהצלחה 😍😍😍

השאר תגובה