Print Friendly, PDF & Email

בבקה שוקולד טבעונית

Print Friendly, PDF & Email

הכל התחיל עם סיינפלד. הוא והבבקה שלו נצרבו לי עמוק בזכרון (טוב, כמעט כל פרק של סיינפלד עונה להגדרה הזו). כך החלטתי שעוגת השבת שלנו תהיה בבקה שוקולד. עוגת שמרים טבעונית, עגולה עם חור במרכזה ובתוכה המון שוקולד. עוגת שמרים של סבתא. בגרסה קלה להכנה שתמיד מצליחה.

אמנם בדרך כלל אני משתמשת בקמח ומוסיפה את השמרים בעצמי, אך הפעם בחרתי להשתמש דווקא בקמח שמרים. זהו קמח שהשמרים כבר בתוכו. כמו שאומרים: “סעי לשלום, השמרים כבר בפנים”. השימוש בקמח שמרים מתאים לדעתי למי שלא התנסה בעבר עם שמרים או למי חושש משמרים (מסתבר שיש רבים כאלה). השימוש בקמח הזה הופך את תהליך הכנת הבצק לקל מאין כמותו. פשוט לשים הכל יחד. אל חשש, זה תמיד מצליח!

לפני שמתחילים, הנה וידוי קטן: סבתא שלי מעולם לא הכינה בבקה, אז זו אולי לא הבבקה הקלאסית, אבל זו הבבקה הטבעונית שלי!

בבקה שוקולד טבעונית

המרכיבים:

לבצק: 

  • 500 קמח שמרים (או 500 גרם קמח רגיל + 1 כף שמרים)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 גביע קטן 115 גרם של רסק תפוחים טבעי
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף גרידת לימון
  • קורט מלח

למריחה לפני האפייה:

  • 1 כף סילאן מדולל בכף מים

למלית:

  • 1 צנצנת ממרח שוקולד אגוזים  350 גרם (או ממרח השחר – מה שאוהבים)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו (רק אם אוהבים כמוני טעם חזק ומר)
  •  קורט קינמון (אני אוהבת לשים טיפטיפונת להדגשת טעמים, אבל לא חובה)

לזיגוג:

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כף קוניאק (לא חובה)

***עדכון: בעקבות ניסיון מוצלח של הקוראת אתי בזוקה פרץ, אני מעדכנת שניתן להמיר את השמן בכמות זהה של שמן קוקוס, ואת הקמח הלבן לשלב עם קמח כוסמין (עד שליש מהכמות).

 

אופן ההכנה  – בבקה שוקולד טבעונית:

הבצק:

מכניסים למיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ולשים יחד 13 דקות. לא פחות! תהליך הלישה עוזר ליצירת רשת גלוטן שאנו זקוקים לה במאפה השמרים. בגמר הלישה מרססים את פני הבצק בתרסיס שמן, עוטפים את הכלי בניילון נצמד ומשאירים לתפוח.

לבעלי הסבלנות, הכניסו למקרר למשך הלילה, בבוקר תוציאו מהמקרר ועד שסיימתם את הקפה והעיתונים תוכלו כבר לעבוד איתו. לחסרי הסבלנות, לחכות לפחות שעתיים. הבצק לא מכפיל את נפחו אבל תופח וקפיצי למגע.

הכנת המלית: להמס את השוקולד המריר ולהוסיף לו את ממרח השוקולד, הקקאו והקינמון. לערבב יחד למלית חלקה.

הרכבת העוגה ואפייה:

להוציא את הבצק מהקערה, לחבוט בו להוצאת בועות האויר, ולחלק ל- 2.

כל חלק ללוש כמה שניות ולרדד עם מעט קמח לעלה גדול.

למרוח, עם קלף, על כל עלה מחצית מהמלית, ולגלגל לרולדה.

לקלוע את 2 הרולדות יחד בצורת בורג. לרסס בשמן תבנית עגולה עם חור במרכזה ולהעביר אליה את ה”בורג”.

לסדר את העוגה בתבנית כך שתמלא את העיגול.

ניתן לחרוץ ולסובב מעט את הרולדות כך שטיפונת מהמלית יציץ החוצה (אני אוהבת). להתפיח את העוגה בתבנית למשך שעה.

למרוח בסילאן מדולל  ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהעוגה משחימה / מזהיבה.

סירופ זיגוג:

בזמן שהעוגה בתנור להרתיח יחד מים וסוכר ולבשל 3-4 דקות. להסיר מהכיריים ולהוסיף 1 כף קוניאק (לא חובה). לצנן.

כשהעוגה מוכנה, להוציא מהתנור ולמרוח אותה בסירופ הסוכר. להתאפק עד שהיא מצטננת (כן, זה קשה) לפני הפריסה.

ניתן להגיש את העוגה כך, או להפוך אותה ולזרות עליה אבקת סוכר (זו הדרך המסורתית יותר).

אף אחד לא יאמין שהעוגה טבעונית. מילה שלי.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אהבתם? סמנו לי בלייק.
הכנתם את המתכון? כתבו לי איך יצא. אהבתם? שלחו תמונה. זה הכי משמח אותי!
 
לבריאות!
חיים וטעים!

2 Comments

  1. חדוה רזניק 24 בנובמבר 2018 at 19:38

    וואו אורלי, עוגה מדהימה💖💖 כל הכבוד את אלופה❣ ותודה על המתכון💋

  2. חיים וטעים 24 בנובמבר 2018 at 20:05

    תודה לך על הפרגון והתגובה הנפלאה הזו 💕💕💕

השאר תגובה