/, קציצות ומאפים מלוחים/המבורגר עדשים טבעוני
Print Friendly, PDF & Email

המבורגר עדשים טבעוני

Print Friendly, PDF & Email

המבורגר עדשים טבעוני בלחמניה

 

יש המון אפשרויות להכין המבורגר טבעוני: קינואה וסלק, כוסמת וקישואים וכמובן עדשים בכל מיני צבעים עם ירקות וגרעינים. אני אוהבת לנסות, אך בסוף תמיד חוזרת להמבורגר הטבעוני הזה: המבורגר עדשים טבעוני שמכינים מעדשים ירוקות ואגוזים.

קציצת המבורגר בכלל וזו בפרט, מתאימה מאד לשמש כמנה עיקרית, שכה התרגלנו אליה בתרבות המערב, בגרסה "הקלאסית" עם לחמניה וכל התוספות או בצלחת עם טחינה/חומוס והמון ירקות מסביב. היא טעימה בטירוף, מזינה, משביעה, בעלת תכולת חלבון גבוהה ומכילה גם ויטמינים, מינרלים ושומנים טובים, הנחוצים לגוף.

ניתן לטגן את ההמבורגר על מחבת פסים או לאפות בתנור. בשתי הצורות הוא יוצא פריך מבחוץ וטעים ועסיסי מבפנים.

המבורגר עדשים טבעוני

המרכיבים – ל- 6 קציצות ענקיות ועבות, או 10-12 קציצות בינוניות

1 כוס עדשים ירוקות

1/2 כוס שיבולת שועל *

1/4 כוס זרעי פשתן *

50 גרם אגוזי מלך

100 גרם רסק עגבניות

1/2 פלפל צ’ילי קצוץ (לא חובה)

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

1 בצל בינוני חתוך ל-4

1 שן שום כתושה (מי שאוהב יותר, יכול להוסיף)

חופן גדול של כוסברה חתוכה גס (או פטרוזיליה)

קורט מלח

פלפל גרוס

1/4 כפית פפריקה מעושנת

1/4 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

משרים את העדשים במים למשך לילה. למחרת שוטפים, מסננים היטב ומעבירים לקערת מעבד מזון.

מוסיפים פנימה גם את הבצל, השום והכוסברה ומפעילים.

טוחנים בנפרד את זרעי הפשתן במטחנת תבלינים ומוסיפים את האבקה לתערובת העדשים שבמעבד המזון. מוסיפים גם את שאר המרכיבים וטוחנים יחד עד למרקם אחיד המאפשר כדרור כדורים בעזרת הידיים, בלי שהן נדבקות. הערה: אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט שמן זית ואם היא דביקה מדי מוסיפים כפית שיבולת שועל.

יוצרים כדורים גדולים אותם פוחסים עד לקבלת קציצה בגודל ובצורת המבורגר. כעת יש 2 אפשרויות:

  1. טיגון: מחממים מחבת פסים עם 2 כפות שמן זרעי ענבים על להבה גדולה. שמים בזהירות את הקציצות ולא מזיזים או נוגעים בהן למשך 2-3 דקות עד שבסיס הקציצות שעל גבי המחבת שחום. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים גם מהצד השני למשך 2-3 דקות.
  2. אפייה: מניחים את הקציצות ע״ג תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן. מרססים את ההמבורגרים במעט תרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות למשך 15 דקות. הופכים, מרססים שוב בתרסיס שמן ואופים עוד 10-12 דקות. חשוב לא לייבש את הקציצות יתר על המידה!

המבורגר עדשים טבעוני בתנור

להגשה: מחממים לחמנייה חצויה, מוסיפים רטבים שאוהבים: רוטב ברביקיו, מיונז – טופונז, קטשופ תוצרת בית, ירקות וחמוצים ומתענגים!

הערות:

  • זרעי פשתן ניתן להשיג בחנויות תבלינים וברשתות השיווק. כדאי לקנות שלמים ולטחון סמוך לשימוש.
  • לקבלת המבורגר עדשים טבעוני ללא גלוטן יש להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן – להשיג בחנויות טבע.
  • הקציצות שומרות על עסיסיות גם אחרי לילה במקרר וניתן לחמם אותן שוב או לאכול קר (אני אוהבת) כנשנוש בארוחת ביניים.
  • ניתן להשתמש בעדשים מונבטות. הנבטת העדשים משפרת את ערכם התזונתי. אין צורך להיבהל מהמילה הנבטה – פשוט משאירים את העדשים במסננת למשך יממה נוספת, במקרר, ושוטפים אותם היטב מתחת למים זורמים פעם בכמה שעות. את שאר העבודה הם עושים בעצמם. די לראות שפיץ קטן של נבט והערכים התזונתיים כבר משופרים. כדאי להשקיע. תודה לחברתי נירה על התזכורת החשובה הזו.

אהבתם? הכנתם? אשמח אם תשלחו לי תמונה או תכתבו לי חוות דעת (אפשר גם וגם).

אם אתם רוצים לא לפספס מתכונים שלי, הכניסו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון, ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

 

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

כותב | 2018-08-22T10:43:49+00:00 אוגוסט 13th, 2018|ללא גלוטן, קציצות ומאפים מלוחים|4 תגובות

4 Comments

  1. מאיה 14 באוגוסט 2018 at 14:39

    עד כמה הזרעי פשתן קריטי? אפשר לוותר?

  2. חיים וטעים 14 באוגוסט 2018 at 14:41

    היי,
    אי אפשר לוותר על הפשתן הטחון במתכון הזה.

  3. שלומית 18 בספטמבר 2018 at 07:14

    תודה על המתכונים
    האם אפשר להשרות את העדשים בקציצות רק כמה שעות?

  4. חיים וטעים 18 בספטמבר 2018 at 08:16

    כן שלומית, זה אפשרי.
    גמר חתימה טובה

השאר תגובה