/, ללא גלוטן, קציצות ומאפים מלוחים/לביבות תפוחי אדמה טבעוניות – לטקס

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות – לטקס

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות בצלחת הגשה

מזה עשור אנחנו בית טבעוני, ואחד הדברים שהתגעגענו אליהם היה לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ופשוטות שמכינים כמעט בכל בית ועליהן גדלנו. אז השנה הכנתי לכבוד חנוכה לביבות תפוחי אדמה – לטקס או לאטקעס טבעוניות מטוגנות. הלביבות טעימות בטירוף, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. הן יפות להפליא, והן, כמובן, בלי ביצים, כי לא צריך. העמילן בתפוחי האדמה וקצת קמח (יש בסוף המתכון אפשרויות לקמחים שונים, גם ללא גלוטן), עושים את העבודה ומדביקים את העסק. הלביבות מתאימות לחנוכה כשכולם מתכנסים להדלקת נרות, וגם לשאר ימות השנה כשרוצים ארוחת ערב קלה לצד סלט ומטבל נחמד.

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות – לטקס

המרכיבים

  • 6  תפוחי אדמה גדולים, קלופים, אני השתמשתי באדומים
  • 1 בצל  גדול
  • 1/2-3/4 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס בנדיבות

אופן ההכנה – לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

אני הכנתי במעבד מזון אך אפשר גם עם פומפיה.

  1. לגרר את הבצל ולסחוט אותו היטב מכל הנוזלים.
  2. לגרר את תפו״א ולא לסחוט אותם. (לסחוט רק את הבצל).
  3. להוסיף את שאר המרכיבים (להתחיל עם חצי כוס קמח) ולערבב היטב. לא לפחד לעשות זאת עם הידיים בתנועות לישה ומעיכה זה עוזר למרקם וההדבקה של המאסה.
  4. להשאיר את התערובת לעמוד 15 דקות ואז לכדרר ביד כמות עיסה בגודל לביבה ולשטח. העיסה לא אחידה, הכדרור לא יוצא מדוייק, וזה בסדר. אם העיסה לא מתגבשת ללביבה, יש להוסיף עוד קמח ולערבב ולהטמיע אותו לתוך העיסה.
  5. לחמם שמן בעובי סנטימטר בערך במחבת גדולה ולטגן את הלביבות בשמן החם.
  6. ניתן להגיש עם מטבלים כגון: יוגורט מתובל, מטבוחה, טחינה ועוד.

לביבות תפוחי אדמה במחבת בלי ביצים

טיפים וגיוונים של חיים וטעים ללביבות תפוחי אדמה טבעוניות

  • אפשר להכין את הלביבות עם קמחים נוספים: קמח שבולת שועל, קמח תפוחי אדמה, קורנפלור, קמח כוסמין, קמח עדשים או קמח חומוס
  • אפשר לטגן את הלביבות יום קודם ולשמור במקרר. לקראת ההגשה לסדר אותן בתבנית, לכסות בנייר אפייה ונייר אלומיניום ולחמם ב-180 מעלות 5-10 דקות. תבדקו שלא יתייבשו לכם מדי.
  • לא ניסיתי לאפות את הלביבות, מוזמנים לנסות ולעדכן אותי.

עוד לביבות שבטח תאהבו: לביבות בטטה של אורנה ואלה, לביבות תירס ובצל ירוק ובכלל יש לי לקט מתכוני חנוכה רבים שבטח תמצאו בו מתכונים לגוון ארוחת הערב והדלקת הנרות.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות

  1. מלכה האובן 10/01/2024 בשעה 04:21

    נראה נפלא

  2. חיים וטעים 10/01/2024 בשעה 13:11

    תודה רבה

השאר תגובה