
לחמניות באן מתכון שמקורו בלחמניות הבאו הסיניות. המערביים שנחשפו אליהן לראשונה קראו להן באן
שפירושה לחמנייה באנגלית וכך נוצר החיבור "באו באן". הבאו המקורי, כפי שאף טעמתי בסין מגיע כבר ממולא, אני אכלתי עם שעועית שחורה. בעידן המודרני מכינים לחמניות באן ריקות וממלאים במה שרוצים. לגבי הצורה, גם זה עבר שדרוג מערבי כך שאפשר להכין אותן עגולות ואז לחצות באמצע ולמלא, ואפשר גם להכין אותן בצורת פאקמן עם מעין פה פתוח ולמלא במרווח שנוצר. לדעתי אין הבדל גדול בטעם, לכן אני מכינה פעם כך ופעם כך. לגבי המילוי, ניסיתי המון דברים. טופו מתובל, פטריות פורטובלו צלויות, בטטה בתנור, חציל ועוד. אולם, לאחרונה נחשפתי לבשר מפורק טבעוני של חברת Chunk Foods, שנמכר עד לאחרונה רק בארה"ב. החלטתי לנסות אותו, ובישלתי ברוטב ברביקיו מתקתק עם יין . לאחר מכן מילאתי בו את הלחמניות. מה אומר ומה אגיד, זה יצא וואו!
הבשר המפורק של צ'אנק הוא צמחוני,טבעוני עם 27 גרם חלבון ל- 100 גרם.
חשוב לזכור לפני שניגשים להכנה כי לחמניות באן הן לחמניות מאודות ולא אפויות, לכן צריך כלי אידוי כדי להכין אותן. אפשרות ראשונה היא כלי הבמבוק שקונים בכל סופרמרקט. אפשרות שניה הוא בקוסקוסייר, כלומר הכלי שבו מכינים קוסקוס. הכנתי גם כך וגם כך ובשניהם יצא מעולה. אז תבחרו את כלי האידוי המתאים לכם.
לחמניות באן מתכון ללחמניות מאודות במילוי מפורק מושלם
המרכיבים ל-30 לחמניות מאודות באו באן ממולאות במפורק
אפשר להכין חצי כמות
לבצק
- 1 ק״ג קמח
-
2 שקיות אבקת אפיה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
6 כפות שטוחות סוכר (100 גרם)
-
600 מ"ל מים פושרים (2 וחצי כוסות)
-
2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן
למפורק ברוטב ברביקיו ויין
- 1/2 כוס סויה
- 2 כוסות יין אדום לא חייבים יקר, אבל כזה שהייתם שותים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 חבילת בשר מפורק טבעוני של Chunk Foods – צ'אנק פודס, מופשר לפי הוראות היצרן
- 2 כפות שמן
- 2 טיפות נוזל עישון (לא חובה!)
תוספות
- ספייסי מיונז או רוטב אחר שאוהבים, בערך כפית לכל לחמנייה
- פרוסות צ'ילי חריף
- עלי כוסברה (לא חובה)
- עלי נענע
- פרוסות ממלפפון חמוץ או קצת בצל מוחמץ
- ירקות טריים, עלי חסה וכדומה
אופן ההכנה
הכנת הבצק ואידוי הלחמניות באו באן
- מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהמלח והשמן לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות.
- מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות, סה"כ 12 דקות לישה. אמור להתקבל בצק רך אך לא דביק.
- אם הבצק קשה מדי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים (כל פעם כף) וללוש עוד כמה דקות.
- אם הבצק דביק מוסיפים 1-2 כפות קמח (כל פעם כף) ולשים כמה דקות עד לקבלת המרקם הרצוי: בצק רך ולא דביק.
- מכדררים את הבצק לכדור גדול, מרססים בספריי שמן מכל הצדדים ומניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שהוא מכפיל את נפחו.
- חותכים את הבצק ל- 30 יחידות ומכדררים לכדור בגודל של קצת יותר גדול מכדור פינג פונג. (55-60 גרם ללחמניה, לא חייבים לשקול).
- להניח כל לחמניה על ריבוע של נייר אפייה עם מרווחים בתבנית אפייה או מגש גדול, לכסות במגבת ולהניח לתפוח כשעה.
- להכנת הלחמניות לחמם סיר אידוי עם מים בתחתית בגובה של 2 אצבעות בערך. כשהמים רותחים להעביר ללהבה בינונית, לוודא שעדיין תהיה רתיחה כדי שיהיו אדים בכלי העליון.
- להניח בזהירות 4 לחמניות באן, יחד עם ריבועי נייר האפייה, בכלי האידוי ולבשל על להבה בינונית כ- 12 דקות, עד שהן תפוחות, יציבות למגע ולא דביקות. זה יכול לקחת גם דקה יותר.
- להוציא אותן בזהירות ולהמשיך לאדות בסבבים של 4 לחמניות באו באן בכל פעם.
- חשוב לצנן אותן לטמפרטורת החדר לפני החיתוך והכנת הכריכים.
הכנת המילוי
- לבשל בסיר שטוח את הסויה היין והסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
- להוסיף את המפורק עם טיפונת שמן ולבשל 7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לספיגת הרוטב. אם מרגישים שהרוטב נספג לפני הזמן, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים ולהמשיך לבשל.
הרכבה והגשה
- לחצות כל לחמניה ולמרוח בממרח שאוהבים, אני שמתי ספייסי מיונז.
- להניח מעל כף גדושה של המפורק.
- לתבל בפרוסות צ'ילי, כוסברה, נענע וחמוצים ולהגיש.
הערות וגיוונים של חיים וטעים ללחמניות באן מתכון ללחמניות מאודות עם בשר מפורק טבעוני
- לגבי הכמות, אני הכנתי 30 לחמניות באן, כי היו לי אורחים, ניתן בהחלט להכין חצי כמות מהלחמניות ומהמילוי.
- הלחמניות יוצאות לבנות בגלל שיטת האידוי.
- אפשר להכין את הלחמניות בכל כלי אדוי שיש לכם. אם אתם הולכים לקנות, הכי זול זה כלי הבמבוק.
- אפשר להוסיף ללחמניות גם פרוסות ירקות אפויים – אנטיפסטי. זה משתלב נהדר.
- אפשר לגוון במילוי ולשים איזה תוספות שרוצים, כמו למשל סלופי ג'ו טופו מושלם.
- אפשר להכין רוטב ברביקיו ביתי להשתמש בחלק למתכון הזה ואת היתר לשמור בצנצנת במקרר.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה