השבוע גיליתי שממש פישלתי! איך זה שעדיין אין לי בבלוג מתכון לעוגיות הפריכות והטעימות המכונות "מגולגלות תמרים"? שהרי הן ה-עוגיות האולטימטיביות, שאני מכינה כבר עשרות שנים, עוד מבית אמא.
אז לפני יום כיפור זה הזמן לכפר, לתקן טעויות ולשתף במתכון קלי קלות, לרולדות שאפילו ילד בגן יכול להכין, כפי שתוכלו לראות בתמונות. זה הנכד שלי שבא לקייטנת סבתא בחופש הגדול וחזר הביתה עם קופסת גלידה מלאה בעוגיות הפריכות (אני בעד שימוש חוזר בפלסטיקים).
- גילוי נאות: אני הכנתי את הבצק וחתכתי את הגלילות, כי עדיין אסור לו לגעת במכשור מסוכן.
העוגיות פרווה, ללא ביצים כך שהן מתאימות לטבעונים, לשומרי כשרות ולבעלי אלרגיות. מגולגלות תמרים עם כוס תה מתאימות במיוחד למוצאי יום כיפור, למי שצם וגם למי שלא. כי מסורת זו מסורת.
מגולגלות תמרים של גבריאל
המרכיבים ל-4 גלילות
בצק:
- 1 כוס שמן
- 2 כפות חומץ
- 1 כוס מים פושרים
- 500 גרם ( 3 + 1/2 כוסות) קמח כוסמין (אני משלבת כוסמין לבן עם כוסמין מלא. אפשר להכין גם עם קמח חיטה רגיל)
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
מלית:
- קופסא של ממרח תמרים איכותי
- אופציונלי: אגוזים קצוצים – אני ויתרתי כי זה מיועד לילדים קטנים.
אופן ההכנה:
לעבד במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק רק עד שהבצק חלק, שמנוני, גמיש הנפרד מדפנות הקערה. אם הבצק פירורי ויבש, להוסיף 1-2 כפות מים ואם הוא דביק מדי יש להוסיף 1-2 נוספות של הקמח. יש להוסיף בכל פעם כף אחת, עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לרידוד. להכניס את הבצק למקרר ל-15 דקות מנוחה.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דק. למרוח את מלית התמרים (אם בוחרים לפזר אגוזים, זה הזמן לעשות זאת). לגלגל לרולדה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לחתוך לפרוסות בגודל העוגייה הרצוי – אך לא עד הסוף, כך שכל העוגיות ישארו מחוברות בתחתיתן לרולדה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה קלה (אצלי זה אחרי כ-30 דקות), להוציא מהתנור, לצנן ולפדר באבקת סוכר.
לחתוך את העוגיות עד הסוף ולהעביר לקופסא או צנצנת.
העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כמה ימים, אך אצלנו זה לא יותר מ- 3, וגם זה עם שמירה הדוקה של ברינקס.
אם אתם מכינים את העוגיות לפני יום כיפור, אולי יעניין אתכם התפריט שלי לארוחה מפסקת.
הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי (ולעקוב אחרי, כמובן) @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
שתהיה לכולנו שנה טובה, בריאה, שגרתית ומאושרת!
בתיאבון!
חיים וטעים!
תודה על המתכון,
היכן רכשת את משטח העבודה היפה?
חנה
קניתי בעלי אקספרס, לפני כמה שנים כבר והוא נכנס למדיח כל שבוע ויוצא כמו חדש.
לא הבנתי בעניין הקמח.את משלבת בין קמח רגיל למלא או קמח או כוסמין
אשמח לתשובה.תודה
אני שילבתי בין כוסמין מלא לכוסמין לבן.
אפשר לשלב גם כוסמין + קמח רגיל.
אפשר הכל מקמח רגיל.
בהצלחה
שלום האם את אופה 30 דקות בתכנית טורבו?
היי הדס,
אני אופה על טורבו, כ-30 דקות
ברצוניי לקבל מתכוני
בכיף רחל! הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
מעוניינת במצכונים
מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג
היי,מעוניינת במתכונים.
תודה ושנה טובה
מעוניינת במתכונים
היי לינדה, מצרפת אותך לרשימת התפוצה.
מצרפת אותך בכייף לרשימת התפוצה
לא צריך אבקת אפיה
אפשר להוסיף, לא חובה
אהבתי ההוראות המדוייקות
המון תודה נורית
תודה על שיתוף המתכון
בשמחה רבה
מה המשקל של קופסת תמרים ואיפה כפתור הדפסת המתכון. ניסית להוסיף קינמון? תודה.
ממרח תמרים – 400 גרם
אפשר בהחלט להוסיף קינמון
יש לי תקלה באתר ואין כפתור הדפסה כרגע.