//מגולגלות תמרים של גבריאל

מגולגלות תמרים של גבריאל

תבנית עם 4 גלילות תמרים של גבריאל

השבוע גיליתי שממש פישלתי! איך זה שעדיין אין לי בבלוג מתכון לעוגיות הפריכות והטעימות המכונות "מגולגלות תמרים"? שהרי הן ה-עוגיות האולטימטיביות, שאני מכינה כבר עשרות שנים, עוד מבית אמא.

אז לפני יום כיפור זה הזמן לכפר, לתקן טעויות ולשתף במתכון קלי קלות, לרולדות שאפילו ילד בגן יכול להכין, כפי שתוכלו לראות בתמונות. זה הנכד שלי שבא לקייטנת סבתא בחופש הגדול וחזר הביתה עם קופסת גלידה מלאה בעוגיות הפריכות (אני בעד שימוש חוזר בפלסטיקים).

  • גילוי נאות: אני הכנתי את הבצק וחתכתי את הגלילות, כי עדיין אסור לו לגעת במכשור מסוכן.

העוגיות פרווה, ללא ביצים כך שהן מתאימות לטבעונים, לשומרי כשרות ולבעלי אלרגיות. מגולגלות תמרים עם כוס תה מתאימות במיוחד למוצאי יום כיפור, למי שצם וגם למי שלא. כי מסורת זו מסורת.

מגולגלות תמרים שלב רידוד הבצק

מגולגלות תמרים של גבריאל - שלב מריחת המלית

מגולגלות תמרים של גבריאל

המרכיבים ל-4 גלילות

בצק:

  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כוס מים פושרים
  • 500 גרם ( 3 + 1/2 כוסות) קמח כוסמין (אני משלבת כוסמין לבן עם כוסמין מלא. אפשר להכין גם עם קמח חיטה רגיל)
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח

מלית:

  • קופסא של ממרח תמרים איכותי
  • אופציונלי: אגוזים קצוצים – אני ויתרתי כי זה מיועד לילדים קטנים.

אופן ההכנה:

לעבד במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק רק עד שהבצק חלק, שמנוני, גמיש הנפרד מדפנות הקערה. אם הבצק פירורי ויבש, להוסיף 1-2 כפות מים ואם הוא דביק מדי יש להוסיף 1-2 נוספות של הקמח. יש להוסיף בכל פעם כף אחת, עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לרידוד. להכניס את הבצק למקרר ל-15 דקות מנוחה.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דק. למרוח את מלית התמרים (אם בוחרים לפזר אגוזים, זה הזמן לעשות זאת). לגלגל לרולדה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

לחתוך לפרוסות בגודל העוגייה הרצוי – אך לא עד הסוף, כך שכל העוגיות ישארו מחוברות בתחתיתן לרולדה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה קלה (אצלי זה אחרי כ-30 דקות), להוציא מהתנור, לצנן ולפדר באבקת סוכר.

לחתוך את העוגיות עד הסוף ולהעביר לקופסא או צנצנת.

העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כמה ימים, אך אצלנו זה לא יותר מ- 3, וגם זה עם שמירה הדוקה של ברינקס.

אם אתם מכינים את העוגיות לפני יום כיפור, אולי יעניין אתכם התפריט שלי לארוחה מפסקת.

הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי (ולעקוב אחרי, כמובן) @orlycohen

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

שתהיה לכולנו שנה טובה, בריאה, שגרתית ומאושרת!

בתיאבון!

חיים וטעים!

20 תגובות

  1. חנה צור 13/09/2021 בשעה 14:21

    תודה על המתכון,
    היכן רכשת את משטח העבודה היפה?
    חנה

  2. חיים וטעים 13/09/2021 בשעה 14:23

    קניתי בעלי אקספרס, לפני כמה שנים כבר והוא נכנס למדיח כל שבוע ויוצא כמו חדש.

  3. ירדנה 18/09/2021 בשעה 08:14

    לא הבנתי בעניין הקמח.את משלבת בין קמח רגיל למלא או קמח או כוסמין
    אשמח לתשובה.תודה

  4. חיים וטעים 18/09/2021 בשעה 08:21

    אני שילבתי בין כוסמין מלא לכוסמין לבן.
    אפשר לשלב גם כוסמין + קמח רגיל.
    אפשר הכל מקמח רגיל.
    בהצלחה

  5. הדס א 22/09/2021 בשעה 05:03

    שלום האם את אופה 30 דקות בתכנית טורבו?

  6. חיים וטעים 22/09/2021 בשעה 09:13

    היי הדס,
    אני אופה על טורבו, כ-30 דקות

  7. רחל פנחס 26/11/2021 בשעה 09:33

    ברצוניי לקבל מתכוני

  8. חיים וטעים 01/12/2021 בשעה 16:41

    בכיף רחל! הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  9. מירי ולדמן 28/02/2023 בשעה 02:27

    מעוניינת במצכונים

  10. חיים וטעים 28/02/2023 בשעה 10:36

    מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג

  11. לינדה כהן 25/09/2023 בשעה 18:50

    היי,מעוניינת במתכונים.
    תודה ושנה טובה

  12. ספרים דפנה 26/09/2023 בשעה 09:40

    מעוניינת במתכונים

  13. חיים וטעים 26/09/2023 בשעה 10:18

    היי לינדה, מצרפת אותך לרשימת התפוצה.

  14. חיים וטעים 26/09/2023 בשעה 10:20

    מצרפת אותך בכייף לרשימת התפוצה

  15. רינה ביבי 27/09/2023 בשעה 06:12

    לא צריך אבקת אפיה

  16. חיים וטעים 27/09/2023 בשעה 08:24

    אפשר להוסיף, לא חובה

  17. נורית דקל 27/09/2023 בשעה 21:06

    אהבתי ההוראות המדוייקות

  18. חיים וטעים 27/09/2023 בשעה 21:20

    המון תודה נורית

  19. זיוה רודניצקי 06/12/2023 בשעה 19:47

    תודה על שיתוף המתכון

  20. חיים וטעים 07/12/2023 בשעה 08:25

    בשמחה רבה

השאר תגובה