סלט תרד ופטריות הוא סלט טרי, טעים, מרשים ושונה ממה שפוגשים כל יום ובכל מקום.
מעבר לערכים התזונתיים שמביאים איתם מרכיבי הסלט: התרד, הפטריות, האגוזים והחמוציות הסלט בעל צבע ירוק עז המעשיר ומגוון כל שולחן.
יתרון נוסף הוא שאת הסלט הזה מכינים בצ׳יק ממש סמוך להגשה.
אני מאד ממליצה עליו לארוחות חגיגיות.
סלט תרד ופטריות
המרכיבים – לקערה ענקית:
- שקית עלי בייבי תרד (400 גרם)
- סלסלת פטריות לבנות פרוסות דק
- חופן חמוציות (רצוי במיץ תפוחים, כי זה פחות סוכר)
- 2 חופנים של אגוזי מלך
המרכיבים לרוטב ויניגרט סויה:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית סילאן או מייפל
- 1 שן שום כתושה
- פלפל צ׳ילי טרי קצוץ דק (או תבלין צ׳ילי גרוס) – כמה שאוהבים
לקישוט:
- מעט פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה דק דק
- 2 כפות אפונה ווסאבי שבורה (להכניס לשקית ולדפוק עליה עם מערוך)
אופן ההכנה:
- משקשקים יחד את מרכיבי הרוטב בשייקר או בצנצנת אטומה.
- מניחים את עלי התרד בקערת הגשה ועליהם את הפטריות הפרוסות.
- יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות רבה.
- מוסיפים את החמוציות והאגוזים.
- מעטרים במעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מפזרים את שברי האפונה ווסאבי ונהנים מסלט קל ומיוחד.
הכנה מראש – סלט לאירוח:
- אם רוצים להגיש את הסלט בארוחות חג, פשוט מכינים מראש את הרוטב בצנצנת.
- לקראת ההגשה מערבבים היטב את הרוטב בצנצנת ומרכיבים את צלחת ההגשה: שכבת תרד, מעליה פטריות, רוטב, ערבוב קל, אגוזים, חמוציות, פטרוזיליה / כוסברה קצוצה ואפונה ווסאבי.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? שתפו אותי בתוצרים ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
לבריאות!
חיים וטעים!
? נראה שווה לכל ימות השנה
תודה מאשה.
את ממש צודקת. אני הכנתי את הסלט לניסיון, לפני שמעלה מתכון, לפני כשבועיים ו…התאים לנו בול!
מתכונים מעניינים שווה לנסות
שמחה שאהבת, תודה
הכנתי את הסלט כבר המון פעמים, הוא פשוט נפלא! אהוב על כל המשפחה.תודה!!
תודה רבה שלומית!
כמה שמחת אותי!
שימח מאוד אותי ואת בן זוגי
והתגובה שלך שימחה אותי מאד. תודה
אשמח לקבל את המתכונים למייל
תודה רבה
שימחת אותי. אצרף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
אורלי, תודה על הנדיבות בשיתוף המתכונים, בהנגשת הידע והניסיון שלך.
ממש לא מובן מאליו.
הסלט הזה נהדר, היה לי קשה למצוא תרד אורגני אבל כשמצאתי,שמחתי להכין ממנו את הסלט שלך.
המלצה לגבי הפטריות- לחלוט אותן במים רותחים לכמה דקות לפני השילוב בסלט.
לא מומלץ לאכול פטריות טריות והחליטה מוסיפה להן גם טעם.
תודה רבה על המילים הטובות. שמחה שהכנת ואהבת ותודה על הטיפ.
תודה רבה אורלי
בהחלט אנסה כמה מתכונים שנראים מעולה
תודה על המילים החמות. שנה טובה.