Print Friendly, PDF & Email

סלט תרד ופטריות

Print Friendly, PDF & Email
סלט תרד ופטריות 1
סלט תרד ופטריות הוא סלט טרי, טעים, מרשים ושונה ממה שפוגשים כל יום ובכל מקום.
מעבר לערכים התזונתיים שמביאים איתם מרכיבי הסלט: התרד, הפטריות, האגוזים והחמוציות הסלט בעל צבע ירוק עז המעשיר ומגוון כל שולחן.
יתרון נוסף הוא שאת הסלט הזה מכינים בצ׳יק ממש סמוך להגשה.
אני מאד ממליצה עליו לארוחות חגיגיות.

סלט תרד ופטריות

המרכיבים – לקערה ענקית:
שקית עלי בייבי תרד (400 גרם)
סלסלת פטריות לבנות פרוסות דק
חופן חמוציות (רצוי במיץ תפוחים, כי זה פחות סוכר)
2 חופנים של אגוזי מלך
המרכיבים לרוטב ויניגרט סויה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סילאן או מייפל
1 שן שום כתושה
פלפל צ׳ילי טרי קצוץ דק (או תבלין צ׳ילי גרוס) – כמה שאוהבים
לקישוט:
מעט פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה דק דק
2 כפות אפונה ווסאבי שבורה (להכניס לשקית ולדפוק עליה עם מערוך)
סלט תרד ופטריות 2
אופן ההכנה:
משקשקים יחד את מרכיבי הרוטב בשייקר או בצנצנת אטומה.
מניחים את עלי התרד בקערת הגשה ועליהם את הפטריות הפרוסות.
יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות רבה.
מוסיפים את החמוציות והאגוזים.
מעטרים במעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מפזרים את שברי האפונה ווסאבי ונהנים מסלט קל ומיוחד.

.
הכנה מראש:

אם רוצים להגיש את הסלט בארוחות חג, פשוט מכינים מראש את הרוטב בצנצנת.
לקראת ההגשה מערבבים אותו שוב ומרכיבים את צלחת ההגשה: שכבת תרד, מעליה פטריות, רוטב, ערבוב קל, אגוזים, חמוציות, פטרוזיליה / כוסברה קצוצה ואפונה ווסאבי.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן. 

לבריאות!
חיים וטעים!
סלט תרד ופטריות 3
כותב | 2018-09-11T10:14:27+00:00 אוגוסט 29th, 2018|חגים ואירועים, סלטים ומנות ראשונות|2 תגובות

2 Comments

  1. מאשה 29 באוגוסט 2018 at 23:52

    😍 נראה שווה לכל ימות השנה

  2. חיים וטעים 30 באוגוסט 2018 at 00:06

    תודה מאשה.
    את ממש צודקת. אני הכנתי את הסלט לניסיון, לפני שמעלה מתכון, לפני כשבועיים ו…התאים לנו בול!

השאר תגובה