.
עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער טעימה כל כך, ממש כמו עוגת גלידה בטעמים של חמוץ ומתוק שעושים שמח בפה ובלב.
העוגה מרהיבה ועושה רושם, כך שכיף מאד לארח איתה, מה גם שניתן (ואף צריך) להכין אותה מראש, וביום האירוח רק להוציא ולהגיש.
עוגה מדהימה זו, מתאימה כמובן לחג השבועות, אבל למה לחכות שנה שלמה אם אפשר ליהנות ממנה כל השנה, ובמיוחד בחורף?
זו עוגה קלה להכנה שאיננה דורשת מיומנות באפייה… כי היא ללא אפייה 😉.
זו עוגה קלה להכנה שאיננה דורשת מיומנות באפייה… כי היא ללא אפייה 😉.
עוד סיבה להכין אותה היא שהעוגה הזו תשכנע את כל הספקנים! כל מי שטעם אותה אצלי לא העלה בדעתו שמדובר בעוגה טבעונית, כך שאני ממליצה להכין את העוגה לארוחות משפחתיות, כי הסברה הכי טובה עושים דרך הבטן (כך למדתי מחברתי איילת).
.
עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער
המרכיבים:
.
בסיס:
250 גרם ביסקויטים פתיבר
2-3 כפות שמן קוקוס נוזלי
2 כפות טחינה
1 כף סילאן
.
מלית:
1 מעדן סויה ביו בטעם טבעי או בטעם וניל
250 מ"ל שמנת צמחית או קרם קוקוס (20% שומן לפחות ששהה לילה במקרר)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית קליפת לימון או ליים מגוררת (לא חובה)
500 גרם גבינת סויה (השתמשתי בזו של תנובה בטעם טבעי, או שמכינה בעצמי מחלב סויה)
.
רוטב פירות יער:
1 אריזת פירות יער קפואה – לפי הטעם האישי. אני בחרתי במיקס – 400 גרם
3-4 כפות סוכר או סילאן או מייפל
.
.
אופן ההכנה:
.
הכנת הבסיס:
טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם שאר המרכיבים עד לקבלת פירורים רטובים שניתן להדק לתחתית תבנית. כדאי להתחיל עם 2 כפות שמן קוקוס, ואם זה לא מספיק רטוב והוסיף כף נוספת.
משטחים את הפירורים בתחתית תבנית קפיצית או רינג בקוטר 20 ס״מ. (אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא נמוכה יותר).
מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית.
.
הכנת המלית:
מקציפים את השמנת או החלק השומני של קרם הקוקוס עם הפודינג.
מערבבים את הגבינה עם מעדן הסויה וקליפת הלימון (אם מחליטים לשלבה בעוגה).
מאחדים בתנועות עטיפה את 2 התערובות למסה הומוגנית.
מוציאים את הבסיס מההקפאה ומשטחים עליו את תערובת הגבינה. מיישרים בעזרת סכין או פלטה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להתייצבות במקפיא במשך שעתיים לפחות. רצוי לילה.
.
רוטב פירות היער:
מכניסים את פירות היער והסוכר לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 7-10 דקות, להיזהר שלא יתרסקו. לצנן היטב. לשמור בצנצנת במקרר עד להגשה. צריך להתקבל רוטב סמיך עשיר בפירות.
.
הגשה:
לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ אותה מהתבנית ולצפות ברוטב פירות היער.
.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה נפלא ! בטוח אעשה אותה. אי אפשר להגיד אאפה אותה כי היא ללא אפיה… חחחח
חחח… בדיוק!
תודה ובהצלחה ברי, אשמח לראות תמונה של התוצאה ❤
נראה מקסים עושה חשק להכין:)
תודה רבה פני 😍
למרות שאני לא טבעונית העוגה הזאת הקסימה אותי, והמתכון נראה לי קליל-הכנה… ופירות יער הם הפייבוריט שלי
תמונות נהדרות, ומתכון שנשמע מבטיח… מי צריך יותר מזה?
תודה רבה, אורלי!
איזו תגובה מקסימה!
תודה רבה טובה.
וואוו! כמה שאני מתגעגעת לעוגת גבינה! אינני טבעונית, אך לא צורכת מוצרי חלב עקב אי סבילות, וגם לא אוכלת גלוטן, עקב אותה בעיה. את הפתי בר אחליף באחד ללא גלוטן, ואעשה את העוגה בטוח! נשמרה!
כמה שימחת אותי בתגובה שלך 🥰
אפשר בקלות להכין את העוגה ללא גלוטן
וואו מושלם
תודה רבה
3 נכדי ואני אלרגים לחלב
והמתכון שלך פורסם בדיוק בזמן .
חשבתי איך לשמח גם אותם בחג
תודה על המתכון הזה ועל האחרים (מתוודה גם אני מהסמויים )
תודה רבה על המילים החמות, שרה.
שמחה שהמתכונים שלי מככבים בבתים ומשמחים אותם ❤️
מה מחזיק את העוגה. נראה לי ש 2 כפות אינסטנט עם שמנת צמחית וגבינה לבנה לא מספיק. אולי אם מקציפים עם קוקוס. אשמח לדעת אם ניסית גם עם שמנת צמחית או קוקוס
היי מירב,
כפי שכתוב במתכון, אני מקציפה את השמנת הצמחית (או החלק הקשה מקרם הקוקוס, ניסיתי את שניהם) עם הפודינג.
מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולהעביר למקרר לקראת ההגשה.
חג שמח!
תודה על התשובה. שאלה שניה איזה גודל תבנית מתאים לכמות הזאת
אני הכנתי ברינג בקוטר 20. יצאה לי עוגה מאד גבוהה.
אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא יותר נמוכה