/, עוגות ומתוקים/עוגת שוקולד טבעונית עם שברי שוקולד קיפודיים
Print Friendly, PDF & Email

עוגת שוקולד טבעונית עם שברי שוקולד קיפודיים

Print Friendly, PDF & Email
עוגת שוקולד טבעונית חגיגית, עסיסית וטעימה, שמעליה שברי שוקולד פריכים שהופכים אותה למעניינת וטעימה יותר.
העוגה מתאימה מאד לאירוח, ואף אחד לא יאמין שהיא טבעונית, ובטח לא שלוקח 5 דקות להכין אותה. קלי קלות!
הערה: אם רוצים עוגה גבוהה, מכינים 2 עוגות ומניחים אחת על גבי השניה כשביניהן קרם שוקולד או ריבה טובה.

עוגת שוקולד טבעונית עם שברי שוקולד קיפודיים

המרכיבים – לעוגה בתבנית מרובעת 20×20
 
עוגה
1 + 1/2 כוס סוכר דמררה
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 + 3/4 כוס חלב (סויה או קוקוס)
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית חומץ
1 + 3/4 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1/2 כפית א. אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
ציפוי
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב (סויה)
1 כפית שמן קוקוס
1 כף ליקר או קוניאק
שברי שוקולד פריכים
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות פצפוצי קינואה (או פצפוצי אורז)
1 כף פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה:
שברי שוקולד:
ממסים את השוקולד המריר, מערבבים עם שאר המרכיבים ומשטחים ע״ג נייר אפייה. מקפיאים עד שהעוגה מוכנה.
עוגה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מנפים לקערה קמח, קקאו, א. אפייה, סודה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.
מערבבים בקערה נפרדת חלב סויה ומיץ לימון. נשאירים לעמוד, ואחרי 2-3 דקות טורפים פנימה סוכר וסוכר וניל. מוסיפים גם את השמן וטורפים יחד עוד דקה.
מוסיפים את תערובת הקמחים היבשה לתוך הבלילה הרטובה ומערבבים יחד רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת  ואופים 35 דקות (בודקים עם קיסם).
מוציאים מהתנור ומצננים לפחות במשך 20 דקות.
ציפוי והרכבה:
ממסים את השוקולד המריר. מערבבים פנימה את החלב, השמן והליקר ומורחים ע״ג העוגה.
מוציאים מהמקפיא את ״דף״ השוקולד ופולי הקקאו, שוברים אותו באופן חופשי לפיסות בינוניות ונועצים אותן בעוגה.
שומרים את העוגה במקרר.
ניתן לשלב בשברי השוקולד גם שקדים או אגוזים (לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 6).
אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תפרדנו לי בלייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג "חיים וטעים
הכנתם את העוגה? אהבתם? הכי ישמח אותי לראות תמונה או לקרוא תגובה (כאן למטה). 
בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2018-07-16T14:14:07+00:00 יולי 3rd, 2018|חגים ואירועים, עוגות ומתוקים|4 תגובות

4 Comments

  1. יהודית אביב 3 ביולי 2018 at 19:20

    מקסיםםםםםםם ביותר!! בהצלחה בבית החדש מקסימה

  2. orlycohen 4 ביולי 2018 at 10:51

    תודה יהודית, אהובה, שמחה שאהבת <3

  3. נורית פלד 8 ביולי 2018 at 07:11

    נהנית לראות את הבית היפה שקם למתכונייך, בהצלחה רבה, אעקוב מקרוב, אוהבת להכין את מה שאת מעלה

  4. orlycohen 8 ביולי 2018 at 08:56

    תודה רבה, נורית אהובה!
    שמחת וחממת את לבי ❤️🌺

השאר תגובה