/, פסטה ואורז/רוטב סלק לפסטה

רוטב סלק לפסטה

פסטה ברוטב סלק לרוחב
רוטב סלק לפסטה או בכינויו העממי "פסטו סלק" הוא אחד הדברים הכי טעימים והכי מושכים את העין שאני מכירה. הסלק צובע את הפסטה בסגול עמוק ומשגע כך שאפילו ילדים מתלהבים ורוצים לטעום ולבדוק האם הלשון שלהם גם הופכת להיות סגולה (התשובה – כן!). אוכל סגול מרתק ילדים בניגוד, נניח, למנות ירוקות שלפעמים ילדים בורחים מהן.
כדי לקבל טעמים עמוקים, את רוטב הסלק מכינים ב-2 שלבים פשוטים: שלב ראשון צלייה של הסלקים (או פתיחת אריזת ואקום לקיצור הדרך)  ושלב השני הכנת הרוטב המושלם הזה עם בצל וחומץ בלסמי שבסופו מצטרפת אליו הפסטה.
לפני שנתחיל הרשו לי כמה מילים על חומץ בלסמי. חומץ בלסמי (שמקורו בעיר מודנה באיטליה) מיוצר מענבים (במקור מיץ של ענבים לבנים) ולמרות דרגת החומציות הגבוהה שלו הוא מתקתק טעמו עשיר, מרקמו סמיך וצבעו חום כהה. בלסמי איכותי אינו מכיל תוספת סוכר או קרמל אך מכיל כמות די גבוהה של סוכרים מהענבים עצמם*. חומץ בלסמי מיושן בחביות עץ למשך מספר שנים בהן הוא מקבל את הגוון והטעם העמוק שלו. לכן כדאי, לדעתי, להשקיע בחומץ בלסמי איכותי.
מבחינת ערכים תזונתיים, הסלק מספק עושר של מינרלים כגון: מגנזיום, סידן, ברזל, נחושת, סלניום, זרחן ומנגן וויטמינים ממשפחת ויטמיני B, ויטמין A וויטמין C (שערכו יורד בבישול) ונוגדי חמצון חזקים כפי שניתן לנחש מצבעו העז. שילוב סלק בתזונה באופן שגרתי מסייע לפעילות מעיים תקינה בזכות כמות הסיבים הרבה שבו, הוא מסייע לשמור על מערכת הדם והלב, סילוק רעלים והעלאת מצב הרוח.

רוטב סלק לפסטה

המרכיבים:

פסטה ברוטב סלק:

  • 1 כוס רוטב סלק
  • 4 כפות גרעיני דלעת קלופים טבעיים
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 500 גרם פסטה קצרה לא חלקה (אני השתמשתי ברדיאטורי)
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

רוטב סלק לפסטה:

  • 3 סלקים גדולים צלויים (לעטוף בנייר אלומיניום מרופד בנייר אפייה, ולאפות כ- 90 דקות בתנור בחום של 200 מעלות, עד שמזלג שמוחדר לתוכם נכנס בקלות).
  • 1 בצל אדום (או לבן)
  • 1/4 כוס סוכר קנים (או דמררה)
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון ( המכונה "בהר" ובאנגלית – ground allspice)
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס

פסטה ברוטב סלק לרוחב עם סכין ומזלג 2

אופן ההכנה:

רוטב סלק לפסטה:

  1. קולפים את הסלקים הצלויים ואת הבצל.
  2. מגררים אותם יחד על גבי פומפיה (או במעבד מזון) ומעבירים לסיר או קלחת.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים במכסה סגור כ- 20 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והירקות רכים ומבריקים.
  5. ממשיכים בהכנת המנה עם הפסטה או שמעבירים לצנצנת ושומרים במקרר לשימוש מאוחר יותר.

פסטה ברוטב סלק:

  1. קולים במחבת את הגרעינים והשום עם כף שמן זית. מוציאים לקערה צדדית כדי שלא יישרפו.
  2. מוסיפים למחבת את רוטב הסלק, מביאים לרתיחה, מחזירים את השום והגרעינים למחבת ומערבבים כמה שניות.
  3.  מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב והיא נצבעת בסגול.
  4. מגישים עם בזיליקום קצוץ.

הערות לפסטה ברוטב פסטו סלק:

  • המנה מכילה כמות לא מבוטלת של סוכרים, הן מהחומץ הבלסמי, הן מהסלק, וכן, סוכר מוסף במתכון עצמו כך שמי שיש לו בעיה עם סוכר צריך לקחת זאת בחשבון.
  • קיצור דרך: אפשר להשתמש בסלק מוכן שנמכר באריזות ואקום או קפוא.
  • אם נשאר פסטו סלק ניתן להקפיא אותו. הוא עומד נפלא בהקפאה ואפילו אין צורך להפשירו, אלא ישר לחמם במחבת ולהוסיף את הפסטה.
  • ניתן להשתמש באיזה סוג של פסטה שאוהבים: מקמח מלא, ללא גלוטן או על בסיס קטניות.

עוד מתכוני פסטה חגיגיים: קונכיות פסטה עם ברוקולי ושקדים , וגם לזניה עם ירקות קלויים

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. ואם הגעתם עד כאן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה