גבינת קשיו פטה טבעונית

גבינת קשיו טבעונית

גבינת קשיו מתכון לגבינה טבעונית בסגנון פטה. זהו מתכון קל הכנה לגבינת קשיו ביתית מופחתת שומן, בזכות טופו משי שמעשיר אותה בחלבון ומסייע ביצירת המרקם החלק שלה. טופו משי נמכר באריזות קרטון והוא נמצא בדרך כלל מחוץ למקררים ברשתות השיווק. רגע, אל תברחו, מבטיחה לכם שלא מרגישים את טעם הטופו בגבינה, אלא מתקבלת גבינת פטה עדינה, שהמבוגרים שבחבורה, כלומר אני, קוראים לה גבינה צפתית טבעונית.

אני הכנתי אותה נייטרלית בטעם טבעי ובמליחות עדינה והגשתי אותה עם זילוף של שמן זית ותבלין זעתר אך ניתן לשחק עם הטעמים והתיבול. אפשר להוסיף לה בזמן ההכנה עשבי תיבול קצוצים כגון שמיר, עירית, זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, סומק וכדומה.

מבחינת מרקם, המרקם שלה מושלם ממש אותו משיגים ע"י הוספת אגר אגר, שהוא התחליף הטבעוני לג'לטין. אגר אגר הוא מוצר טבעי המופק מאצות וניתן להשיג אותו בכל חנויות הטבע. האגר אגר נמכר כאבקה וגם כפתיתים. במתכון הזה אנחנו צריכים את האבקה.

הגבינה יציבה וניתן לפרוס ממנה פרוסות או לחתוך לקוביות יפות, כמו שאני עשיתי. עם זאת היא לא קשה מדי, לא צמיגה ולא ג'לטינית, אלא במרקם נעים ונמס בפה. אתם חייבים לנסות. כל המשפחה שלי, גם הלא טבעונים הופתעו מהמרכיבים ואהבו מאד. שלא לדבר על הנכדים שלי, שאכלו בהנאה.

הגבינה בלי חלב, בלי לקטוז, פרווה וללא גלוטן ומתאימה לטבעונים, אלרגים ולשומרי הכשרות.

גבינת קשיו פטה טבעונית

המרכיבים לקבלת 2 גבינות מרובעות

  • 2 סלסלות ריקות ונקיות של פטריות*, מרופדות בניילון נצמד עם שוליים ארוכים.
  • 1 טופו משי FIRM
  • 3/4 כוס קשיו טבעי לא קלוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1 כפית מיסו בהיר  (מיסו לבן)
  • 3 כפיות אבקת אגר אגר (אבקה ולא פתיתים)
  • 1 כוס מים

אופן הכנת גבינת קשיו ביתית בסגנון פטה

  1. משרים קשיו במים למשך כמה שעות, שוטפים ומסננים.
  2. מכניסים לבלנדר טופו, קשיו, שמן ותבלינים ומערבלים עד שמתקבלת משחה חלקה.
  3. שמים בקלחת אגר אגר וכוס מים ומחממים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להסמכה. זה קורה תוך פחות מדקה.
  4. מוסיפים את תמיסת האגר אגר לתוך הבלילה שבבלנדר ומערבלים להטמעה.
  5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6.  יוצקים את הגבינה לסלסלה מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בשארית הניילון ומכניסים למקרר להתייצבות של כמה שעות.
  7. להגשה, פותחים את הניילון והופכים את הגבינה על צלחת הגשה. חותכים לקוביות, זלפים מעל שמן זית ובוזקים תבלין זעתר.

הערות וגיוונים לגבינת פטה טבעונית

אתם יודעים? קוראים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

12 תגובות

  1. קרן אור סולומון 18/06/2024 בשעה 21:59

    נראה מהמם!

  2. חיים וטעים 18/06/2024 בשעה 22:04

    תודה רבה

  3. יהודית קיסלר 19/06/2024 בשעה 00:00

    נראה טוב, אנסה. תודה

  4. שושי צינמן 19/06/2024 בשעה 00:55

    בדיוק המתכון שחיפשתי. אנסה אותו מחר

  5. ענת בהר 19/06/2024 בשעה 07:31

    נראה מהם ואולי אנסה. רק חבל על מזלגות הפלסטיק הלא אקולוגיים. עדיף קיסם עץ או סכום עץ אחר 🙏🏼

  6. חיים וטעים 19/06/2024 בשעה 10:38

    יששש! שתפי אם אהבת.

  7. חיים וטעים 19/06/2024 בשעה 10:39

    נסי, למה לא? לגבי המזלגונים, את צודקת, אך הם היו לי בבית מלפני 30 שנה בערך.

  8. חיים וטעים 19/06/2024 בשעה 10:40

    בהצלחה ובתיאבון

  9. עופר 19/06/2024 בשעה 12:14

    תודה רבה, בהחלט אנסה

  10. חיים וטעים 19/06/2024 בשעה 13:06

    תהנה!

  11. אירית בן עמי 06/07/2024 בשעה 10:39

    אני לא אוהבת טעמי אצות או ים – למה נועד המיסו והאם אפשר לוותר עליו?

  12. חיים וטעים 06/07/2024 בשעה 11:27

    תפקיד המיסו לתת טעם עמוק "אוממי". מיסו מכינים מסויה מותססת. בלי אצות ודגים כמובן. עם זאת, אפשר לוותר עליו, רק הטעם יהיה טיפונת שונה

השאר תגובה