//לחמניות ממולאות

לחמניות ממולאות

לחמניות ממולאות בירקות מוקפצים.
סבתא, אפשר בבקשה לחמניה עם הפתעה?
בטח! עניתי באושר גדול, כי בשבילו זו "הפתעה" בשבילי זה לחמניות ממולאות בירקות.
מה שמזכיר לי שבסופו של דבר הכל עניין של שיווק ?
טיפ של אחותי: אם חושבים על שנת הלימודים הקרובה, כדאי להכין לחמניות כאלו ולהקפיא, ובבוקר רק להוציא ולתת לילדים לבית ספר.
מתכון בשיתוף תנובה סויה.

לחמניות ממולאות בירקות מוקפצים

המרכיבים לכ- 30 לחמניות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח (אפשר לשלב קמח לבן עם כוסמין)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר גם פחות)
  • 4  כפות שמן זית
  • 2 גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי של תנובה (סה"כ 250 גרם)
  • 1 +1/4 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח דק
לחמניות ממולאות - מרכיבים

לירקות

  • 1/2 כרוב לבן פרוס דק דק
  • 1 גזר גדול חתוך לגפרורים "ז'וליאנים" בעזרת קולפן או סכין
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב (או כמה פלפלונים קטנים) פרוס לרצועות
  • 1בצל סגול פרוס לסהרונים
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים חמים
  • קורט מלח, פלפל גרוס

למריחה על הלחמניות לפני האפיה:

  • סילאן מדולל במים
  • אופציונלי: ניתן לפזר ע"ג הלחמניות שומשום, פרג או שבולת שועל. – אני ויתרתי.

אופן ההכנה:

בצק

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות.
  2. מוסיפים מעדן סויה BIO  (הרווחנו כאן חלבון וסידן), מים ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו. בקיץ, אני עושה זאת במקרר.
  4. בזמן הזה מכינים את הירקות המוקפצים – (ראו מתכון בהמשך) ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 30 כדורים שווים, בערך.
  6. משטחים כל עיגול לעלה דק, מניחים באמצעו כף ירקות וסוגרים לכדור.
  7. מניחים את הלחמניות הממולאות בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשצד הסגירה של הכדור כלפי מטה.
  8. מכסים במגבת לחה ומתפיחים את הלחמניות במשך 40-45 דקות.
  9. מברישים את הלחמניות בסילאן מדולל במים (1 כף סילאן + 2 כפות מים)
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות.
  11. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד לצינון.  מגישים עם ירקות טריים.

ירקות

  1. מחממים את השמן במחבת או ווק ומוסיפים פנימה את השום, הגזר והפלפל. מקפיצים יחד במשך כדקה.
  2. מוסיפים את הכרוב והבצל. מקפיצים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.
  3. מוסיפים בזהירות את המים, מתבלים במלח ופלפל  ומבשלים במשך דקה נוספת.
  4. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.

גיוונים והערות

  • אפשר למלא את הלחמניות גם בפטריות ובצל או בכל מלית אחרת שאוהבים. חשוב שהמלית לא תהיה חמה מדי ולא רטובה מדי בשלב המילוי.
  • אפשר להוסיף ללחמניות הממולאות גם ממרח קשיו או גבינת סויה.

הכנתם? תעלו תמונות לאינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

4 תגובות

  1. אמא של אלונה ושירלי ? 12/08/2019 בשעה 20:06

    נראה מעולה! ינוסה בקרוב.

  2. אמא של הנכד 12/08/2019 בשעה 20:08

    טעים וכיפי 3>

  3. חיים וטעים 12/08/2019 בשעה 20:10

    תודה רבה!
    לאמא של אלונה ושירלי, ובתיאבון לכם ?

  4. חיים וטעים 12/08/2019 בשעה 20:11

    חן חן לאמא של הנכד ?
    שימחת אותי

השאר תגובה