אם שואלים אותי האם אני מאנשי האורז או מאנשי התפו"א, אני עונה שבצעירותי נטיתי לכיוון התפודים (שהיו ברירת המחדל שלנו בבית), אך במהלך השנים עברתי צד לכיוון האורז והקינואה. למעשה, כיום, אנחנו אוכלים תפוחי אדמה בעיקר בארוחות משפחתיות חגיגיות.
חלק מהעניין של ארוחה חגיגית, הוא מנות מושקעות ולכן נחפש מנות עם אפקט ה – wow ? הן בטעמים והן במראה.
כאן נכנסת לתמונה תבנית עם מניפות תפוחי אדמה ובטטה מהממת ביופיה, וכשאני מגישה את התבנית לשולחן היא מיד מושכת תשומת לב רבה המלווה בקריאות התפעלות ובהסתערות של כולם
שיטת החיתוך, שתכף אסביר אותה לפרטי פרטים, מקפיצה את המנה והופכת אותה למנה מיוחדת שנראית מיליון דולר. נראה מסובך? מסתבר שממש לא, כי יש כאן טריק שהופך את החיתוך לקלי קלות
הפריסה הדקה יוצרת שטח פנים גדול שבא במגע עם חום התנור והופך כל פרוסה לרכה מבפנים אך קראנצ׳ית מבחוץ. עוד פרט חשוב: לא לקלף את התפודים. הקליפה שומרת על הצורה ויוצאת ממש קריספית מה שמוסיף אקסטרא כיף למנה (לא שתפוח אדמה צריך חיזוקים כדי להיות טעים).
אם בא לכם גם על תפוחי אדמה מעוכים (קוואץ׳) המתכון באינסטגרם שלי. מוזמנים להציץ ולעקוב. כיף שם!
מניפות תפוחי אדמה ובטטה
המרכיבים:
אופן ההכנה:
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נהנתי מהמתכון תודה רבה
תודות! אני הולכת לישון עם חיוך ??
כל הכבוד
רוב תודות
תודה!
תודה לך בתיה
אנסה השבוע. נראה מדליק במראה וטעים
בהצלחה ובתיאבון נועה!
אורלי יקרה, הכל ניראה מושקע וניפלא. תודה ושנה טבעונית נהדרת.
תודה יפה, איזו ברכה נהדרת.
שנה טבעונית טובה גם לך.
נראה ממש טעים. אפשרי אפיה רגילה ולא טורבו?
אפשרי, תוסיפי 5 מעלות לחום התנור. יתכן ויהיה שינוי במשך האפייה
אנסה את המתכון לליל הסדר. נראה מבטיח…
איזה כיף! שיהיה חג שמח וטעים
הכנתי יצא יפה מאוד וטעים!
הוגש עם טופו בתנור,
יצא נפלא וחגיגי
שמחה מאד לשמוע! חג שמח!