עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער היא עוגה טעימה כל כך, ממש כמו עוגת גלידה בטעמים של חמוץ ומתוק שעושים שמח בפה ובלב.
העוגה מרהיבה ועושה רושם, כך שכיף מאד לארח איתה, מה גם שניתן (ואף צריך) להכין אותה מראש, וביום האירוח רק להוציא ולהגיש.
עוגה מדהימה זו, מתאימה כמובן לחג השבועות, אבל למה לחכות שנה שלמה אם אפשר ליהנות ממנה כל השנה, ובמיוחד בחורף?
זו עוגה קלה להכנה שאיננה דורשת מיומנות באפייה… כי היא ללא אפייה.
זו עוגה קלה להכנה שאיננה דורשת מיומנות באפייה… כי היא ללא אפייה.
עוד סיבה להכין אותה היא שהעוגה הזו תשכנע את כל הספקנים! כל מי שטעם אותה אצלי לא העלה בדעתו שמדובר בעוגה טבעונית, כך שאני ממליצה להכין את העוגה לארוחות משפחתיות, כי הסברה הכי טובה עושים דרך הבטן (כך למדתי מחברתי איילת).
עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער
המרכיבים:
בסיס:
- 250 גרם ביסקויטים פתיבר (אפשר ללא גלוטן)
- 2-3 כפות שמן קוקוס נוזלי
- 2 כפות טחינה
- 1 כף סילאן
מלית:
- 1 מעדן סויה ביו בטעם טבעי או בטעם וניל
- 250 מ"ל שמנת צמחית או קרם קוקוס (20% שומן לפחות ששהה לילה במקרר)
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (ללא גלוטן)
- 1 כפית קליפת לימון או ליים מגוררת (לא חובה)
- 500 גרם גבינת סויה (משתמשת בזו של תנובה בטעם טבעי, או שמכינה בעצמי מחלב סויה* – מתכון בונוס והסבר למטה)
רוטב פירות יער:
- 1 אריזת פירות יער קפואה – לפי הטעם האישי. אני בחרתי במיקס – 400 גרם
- 3-4 כפות סוכר או סילאן או מייפל
אופן ההכנה – עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער
הכנת הבסיס:
- טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם שאר המרכיבים עד לקבלת פירורים רטובים שניתן להדק לתחתית תבנית. כדאי להתחיל עם 2 כפות שמן קוקוס, ואם זה לא מספיק רטוב והוסיף כף נוספת.
- משטחים את הפירורים בתחתית תבנית קפיצית או רינג בקוטר 20 ס״מ. (אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא נמוכה יותר).
- מכניסים להקפאה בזמן הכנת המלית.
הכנת המלית:
- מקציפים את השמנת או החלק השומני (בלבד) של קרם הקוקוס עם הפודינג.
- מערבבים את הגבינה עם מעדן הסויה וקליפת הלימון (אם מחליטים לשלבה בעוגה).
- מאחדים בתנועות עטיפה את 2 התערובות למסה הומוגנית.
- מוציאים את הבסיס מההקפאה ומשטחים עליו את תערובת הגבינה. מיישרים בעזרת סכין או פלטה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להתייצבות במקפיא במשך שעתיים לפחות. רצוי לילה.
רוטב פירות היער:
- מכניסים את פירות היער והסוכר לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 7-10 דקות, להיזהר שלא יתרסקו. לצנן היטב. לשמור בצנצנת במקרר עד להגשה. צריך להתקבל רוטב סמיך עשיר בפירות.
הגשה:
- לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ אותה מהתבנית ולצפות ברוטב פירות היער.
לאור בקשות רבות שקיבלתי, הנה המתכון שלי להכנת גבינה טבעונית מחלב סויה:
- אני ממליצה להכין את הגבינה ערב קודם.
- לקבלת כמות הגבינה הדרושה להכנת העוגה, מוזגים 2 ליטר חלב סויה לסיר גדול ומביאים לסף רתיחה תוך ערבוב מדי פעם. (זהירות שלא יגלוש).
- מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים פנימה 1/2 כוס מיץ הלימון, בוחשים מעט ורואים את הפלא מתרחש: גושי גבינת סויה קטנים מתחילים להתגבן ולהיפרד מהנוזל.
- משאירים את הסיר לעמוד כרבע שעה כדי לאפשר למקסימום גושי גבינה להתגבן ואז מסננים את תכולת הסיר לתוך מסננת ועליה בד ״חיתול״.
- משאירים את הגבינה במסננת להגרת נוזלים במשך כשעה ואז אוספים אותה, מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר למשך כמה שעות, רצוי לילה שלם.
- אגב, אם מכניסים את הגבינה הזו לתבנית ריבועית ולוחצים עליה כך שהיא נדחסת ועוד נוזלים עוזבים אותה, מקבלים טופו.
- חשוב: אי אפשר להכין באותו אופן גבינה מחלב צמחי אחר.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי. אתם מוזמנים לתייג אותי @orlycohen באינסטגרם
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה נפלא ! בטוח אעשה אותה. אי אפשר להגיד אאפה אותה כי היא ללא אפיה… חחחח
חחח… בדיוק!
תודה ובהצלחה ברי, אשמח לראות תמונה של התוצאה ❤
נראה מקסים עושה חשק להכין:)
תודה רבה פני ?
למרות שאני לא טבעונית העוגה הזאת הקסימה אותי, והמתכון נראה לי קליל-הכנה… ופירות יער הם הפייבוריט שלי
תמונות נהדרות, ומתכון שנשמע מבטיח… מי צריך יותר מזה?
תודה רבה, אורלי!
איזו תגובה מקסימה!
תודה רבה טובה.
וואוו! כמה שאני מתגעגעת לעוגת גבינה! אינני טבעונית, אך לא צורכת מוצרי חלב עקב אי סבילות, וגם לא אוכלת גלוטן, עקב אותה בעיה. את הפתי בר אחליף באחד ללא גלוטן, ואעשה את העוגה בטוח! נשמרה!
כמה שימחת אותי בתגובה שלך ?
אפשר בקלות להכין את העוגה ללא גלוטן
וואו מושלם
תודה רבה
3 נכדי ואני אלרגים לחלב
והמתכון שלך פורסם בדיוק בזמן .
חשבתי איך לשמח גם אותם בחג
תודה על המתכון הזה ועל האחרים (מתוודה גם אני מהסמויים )
תודה רבה על המילים החמות, שרה.
שמחה שהמתכונים שלי מככבים בבתים ומשמחים אותם ❤️
מה מחזיק את העוגה. נראה לי ש 2 כפות אינסטנט עם שמנת צמחית וגבינה לבנה לא מספיק. אולי אם מקציפים עם קוקוס. אשמח לדעת אם ניסית גם עם שמנת צמחית או קוקוס
היי מירב,
כפי שכתוב במתכון, אני מקציפה את השמנת הצמחית (או החלק הקשה מקרם הקוקוס, ניסיתי את שניהם) עם הפודינג.
מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולהעביר למקרר לקראת ההגשה.
חג שמח!
תודה על התשובה. שאלה שניה איזה גודל תבנית מתאים לכמות הזאת
אני הכנתי ברינג בקוטר 20. יצאה לי עוגה מאד גבוהה.
אם מכינים בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא יותר נמוכה
בס'ד.22/2/20
הכנתי את העוגה ליום ההולדת של בני.קצרתי מחמאות והיא חוסלה במהרה.הייתה טעימה להפליא.
תודה רבה.
נברך אותך שתמשיך לעשות ותהיה ברכה במעשה ידיך.אמן.
תודה רבה על התגובה המקסימה והברכות! אמן ואמן!
הי שלום אפשר מתכון וגבינה מחלב סויה?
המתכון הזה הוא עם גבינת סויה.
הכנתי את העוגה, יצא מעולה.
לא סיפרתי שהיא טבעונית ואף אחד לא ניחש….
תודה רבה נולי!
זו המחמאה הכי גדולה.
אני אכין את העוגה הזאת בשבועות. נראה מתכון קל, מצרכים שיש לי בבית.
שאלה: איפה אפשר להשיג בד חיתול? להכנת הגבינה?
אני שמחה שבירת בעוגה הזאת ?
בד חיתול אני קונה בסופר-פארם או בשילב ״חיתול טטרה״
למה חשוב שיהיה דווקא בד חיתוך מלמעלה?
שמים בד חיתול בין המסננת לגבינה. כך הגבינה נאספת.
תודה
בשמחה
הי אורי כמה זמן ניתן להשאיר את העוגה המקפיא אם אני רוצה להכין אותה עד לשלב של הגבינה על הפתי בר?
ודרך אגב עוגת היומולדת לוטוס שלך מככבת אצלנו עם הזמנות מכל המשפחה באופן קבוע👍👍👍👍👍
לדעתי שבועיים לפחות. בתנאי שזה סגור – אטום.
שמחה שגם אתם אוהבים את עוגת הלוטוס. זה ממש מחמם לי את הלב.
תודה על המתכון לגבינת סויה, שימושי מאוד
בשמחה רבה
הכנתי את העוגה עם קרם קוקוס. המלית יצאה טעימה מאוד אבל עם גושים. העברתי במסננת אבל נראה שיצאה כמות קטנה מאוד של המלית. משהו לדעתי התפקשש חי בהקצפה של הקרם קוקוס. השארתי כמה שעות במקרר, הקצפתי רק את החלק השומני וזה לא הפך לקצף וגם הייתה כמות קטנה מאוד. מה לדעתך עשיתי לא בסדר?
היי חני,
שמחה שאהבת וחבל לי שהיתה תקלה. אני רק יכולה לשער שזה תלוי בקרם קוקוס. לפעמים הוא פשוט לא חלק אלא עם גושי שומן. (אגב, במקרה כזה הוא מתאים לבישול כי בחימום זה מסתדר.
הייתי ממליצה לך בעתיד להשתמש בזה של Aroy-D בקרטון צהבהב. לא הירוק!