ארוחת פסטה בשבילי היא חגיגה. אין על המרקם שלה (אל- דנטה) כדי להעניק תחושת עונג בפה, במיוחד אם הרוטב שלה מוצלח ועשיר טעמים. אבל היי, על מי אני עובדת? גם פסטה ברוטב עגבניות או פסטה ברוטב שמן זית ושום אני אוהבת (נו טוב, רק טיפונת שום). בקיצור, הבנתם. אני שרופה על פסטה (כולל פסטה ברוטב "בלי כלום" שילדים אוהבים).
בסוף השבוע האחרון הכנתי מנה מוצלחת במיוחד של פסטה עם פסטו משודרג, טופו, אפונה וזוקיני צרוב שבנוסף לשילוב הטעמים המושלם (המהווה אצלי קריטריון ראשון), היא גם עשירה בחלבון ובערכים תזונתיים מהטופו, האפונה ומהפסטה עצמה. הפסטו שרקחתי הפעם אינו פסטו קלאסי, אלא שילבתי בו היה גם הוא עז טעם: גם לימוני, גם טיפונת פיקנטי וגם מרענן בזכות הנענע ששילבתי בו. לפני שניגש למלאכה יש כלל אחד חשוב: תמיד הרוטב מחכה לפסטה!
פסטה עם פסטו, טופו אפונה וזוקיני
המרכיבים ל- 4 מנות:
לפסטו בזיליקום לימון ונענע:
- צרור עלי בזיליקום (בערך כוס עלים)
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
- עלים מ- 5 ענפי נענע יפים
- חצי פלפל צ'ילי (או יותר לפי הטעם)
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/3 כפית מלח (או לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס
- 1-2 שיני שום
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות שיבולת שועל (או פירורי לחם)
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
לפסטה:
- 500 גרם פסטה מאיזו צורה שאוהבים (למנה הזו מתאימה פסטה קצרה, אפשר ללא גלוטן)
- 2-3 זוקיני ירוקים פרוסים לפרוסות דקות
- 4 כפות שמן נייטרלי (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
- 400 גרם אפונה קפואה (1/2 חבילה גדולה)
- 150 גרם טופו מפורר ידנית (1/2 חבילה רגילה)
להגשה (אופציונלי):
- פרמזן טבעוני
- עלי נענע טריים
- זילוף של שמן זית
אופן ההכנה:
- הכנת הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו למעט השמן וטוחנים במשך 20 שניות, מורידים את העלים שנדבקו מקירות קערת מעבד המזון ומפעילים אותו שוב תוך מזיגה איטית של שמן הזית. ממשיכים לעבד עד לקבלת משחה אחידה. טועמים את הפסטו. הוא צריך להיות עז טעם: גם חמוץ, גם פיקנטי וגם מלוח. כי זה התיבול של כל המנה.
- מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז') ומטגנים בו את פרוסות הזוקיני עד לקבלת צבע שחום יפה משני הצדדים. מוציאים את הפרוסות לקערה ונפטרים משאריות השמן שבסיר.
- חולטים את האפונה במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים.
- מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח (לפי הוראות היצרן). בזמן שהפסטה מתבשלת מסיימים את הכנת הרוטב.
- מעבירים לסיר שבו טוגן הזוקיני את ממרח הפסטו ומוסיפים את פירורי הטופו. מבשלים יחד תוך כדי ערבוב במשך כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לסיר את האפונה ואת הפסטה שמוכנה בינתיים, יחד עם 2-3 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים.
- מוסיפים את פרוסות הזוקיני ומפזרים פרמזן טבעוני, מגישים לשולחן ומתמוגגים!
גיוונים לפסטה פסטו, טופו, אפונה וזוקיני:
- אפשר להכין את הרוטב יחד עם הטופו במעבד המזון, אבל אז הטופו יצא משחתי ולא פירורי כמו אצלי.
- אפשר להכין עם חצילים במקום זוקיני.
- לא ניסיתי להכין עם קישואים רגילים, אבל יש לקחת בחשבון שהם רכים ועדינים יותר.
- למנה ללא גלוטן, השתמשו בפסטה ללא גלוטן ובשיבולת שועל ללא גלוטן.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מאוד רוצה מתכונים הפסטה ללא גלוטן עם טופו
אפשר להכין את המנה הזו עם פסטה ללא גלוטן.
יצאה ארוחה מאוד מאוזנת וטעימה!! תודה רבה!
נהדר אמילי ??? שמחת אותי מאד
יצא מעולה. תודה רבה. מתכון משובח.
תודה רבה נועה!
ממש שמחת אותי ???