סופגניות אפויות עם ריבה כי לא חייבים לטגן. אמנם חנוכה זה חג הטיגונים, אבל יש 8 ימים אז אפשר לגוון ולהכין סופגניות אפויות ממולאות בהמון ריבה, שהן כל הטוב שיכול להיות: טעימות להפליא, נראות מפתות ומזמינות, פרווה ובלי ביצים, כי ממש לא צריך. כך שהן טבעוניות ומתאימות לבעלי אלרגיות לחלב ולביצים וכמובן לשומרי הכשרות.
בקיצור, הכנתי והמשפחה שלי התלהבה (שיהיה ברור, הם אניני טעם) ולכן אני משתפת במתכון לסופגניות אפויות, שהמהדרין קוראים להן לחמניות תלישה. יש כאן פטנט. הסופגניות ממולאות בריבה עוד לפני האפייה כך שלא צריך להתעסק עם מזרק ולהזריק את הריבה וללכלך את כל המטבח. זה לפחות מה שקורה אצלי בשלב הזה, אז אהבתי שהריבה מוכנסת קודם.
לחצו עלי: סופגנייה אפויה עם ריבה – ככה זה נראה מבפנים.
הסופגניות האפויות האלו הן ממקור צ'כוסלובקי (חמותי נולדה שם) או אוסטרי, מה שלא ממש משנה כי כל האזור היה חלק מהאימפריה האוסטרוהונגרית. שם הן נקראות בשם בוכטל Buchteln.
סופגניות אפויות – לחמניות ממולאות בריבה – בוכטל
המרכיבים ל-9 יחידות ממש גדולות (או 16 בינוניות)
בצק
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר או מים)
- 1 גביע רסק תפוחי עץ קטן (115 גרם)
- 1/2 כוס שמן (אפשרי שמן קוקוס)
מילוי
- 1/2 צנצנת ריבת דובדבנים או שזיפים איכותית
למריחה לפני האפייה
- 1/4 כוס חלב סויה
- 1 כפית סילאן (לא חובה)
להגשה
- אבקת סוכר
- מעט ריבה (לא חובה)
אופן ההכנה
- לקערת מערבל עם וו לישה מכניסים קמח ,שמרים, חלב, רסק תפוחים מערבלים למשך דקה שתיים. מוסיפים את השמן והמלח ולשים יחד 12-14 דקות. מתקבל בצק רך ונעים למגע.
- יוצרים מהבצק כדור, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפיחה מרדדים את הבצק לריבוע בערך בגודל 30×30.
- חותכים את הבצק ל-9 ריבועים (כמו למשחק איקס עיגול) וממלאים כל משבצת ב2 כפיות ריבה. אוספים את הפינות, סוגרים ומהקדים היטב לצורת כדור.
- מניחים את הכדורים הממולאים בריבה בתבנית במרווחים שווים כשהסגירה (התפר) כלפי מטה.
- מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד שהכדורים ממלאים את התבנית (בערך 45 דקות).
אפייה והגשה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים חלב סויה וסילאן ומברישים את הכדורים בעדינות.
- אופים במשך כ-20-25 דקות עד שהסופגניות יציבות וזהובות. מצננים 10-15 דקות.
- להגשה זורים מעל כל סופגניה אבקת סוכר ומקשטים במעט ריבה.
הערות לסופגניות טבעוניות אפויות עם ריבה בוכטל
- כמו מאפי שמרים רבים, גם הסופגניות האפויות הכי טעימות כשהן טריות וחמימות, לכן מומלץ להגישן 10-15 דקות מרגע יציאתן מהתנור.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, או אפילו מים.
- ניתן לגוון ולהכין עם סוגים שונים של ריבה: משמש, תות וכדומה.
- חג לא מושלם בלי משקאות. אצלנו זה משקאות ממזקקת אדום של הבן שלי גל.
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או בקמח ללא גלוטן שמיועד לעוגות שמרים.
-
למתכוני חנוכה נוספים שבטח תאהבו: לקט מתכוני חנוכה, לביבות טבעוניות אפויות, ולביבות תפוחי אדמה – לטקעס מטוגנות בלי ביצים.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם. מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
חג שמח ובתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה