לביבות טבעוניות אפויות

לביבות טבעוניות אפויות

לביבות טבעונית אפויות הן בנות בית אצלנו. כל יום שישי בעלי מכין אותן במסגרת ארוחת בראנצ'. הוא מקפיד להגיש אותן כקומפלט עם טחינה, רוטב שקשוקה חריף שהוא מכין מעגבניות ופלפלים ולחם טוב. הלביבות מכילות מרכיבים בריאים, הן מלאות בחלבון, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל וויטמינים.

הלביבות מורכבות מכמה סוגים של ירקות, ולכן אי אפשר לקרוא להן בשם פרטי כמו: לביבות כרובית, לביבות כרישה או לביבות תירס.

אגב, בחנוכה הן לביבות אך בשאר השנה השם: קציצות טבעוניות אפויות יאה להן.

4 עקרונות להכנת לביבות טבעוניות אפויות מאיזה סוג שתבחרו

שלב ראשון – בחירת ירקות וקיצוץ:

סיפור הלביבות שלנו מתחיל בחיפוש במקרר ובמזווה: מה יש ? מה הגיע במשלוח הירקות האורגני? בוחרים 3-4 סוגי ירקות. תכף תראו כמה זה קל ופשוט. הפעם בחרנו כרובית, תירס, גזר וזוקיני. בשבוע שעבר היו אלה גזר, סלק, שורש סלרי קטן וכמה עלי כרוב והלביבות יצאו סגלגלות. לפני כן ניסינו עם גזר, בטטה וקישוא, הקציצות יצאו כתומות וטעימות ביותר. מגררים את הירקות הנבחרים ע"ג פומפיה גסה (עם חורים גדולים כדי לא לרסק את הירקות ולהפוך אותם למיץ) או במעבד מזון עם דיסקה מתאימה.

שלב שני – בצל וכרישה:

קוצצים את הבצל והכרישה ומזהיבים ע"ג מחבת עם מעט שמן. אם בוחרים להשתמש בשום, מוסיפים גם שן שום קצוצה למחבת לחצי דקה.

שלב שלישי – תוספות קושרות:

לערבב לבלילה אחידה, במרקם בלילת פנקייק, את הטחינה, שיבולת השועל, קמח הקטניות, מלח פלפל והמים.

שלב רביעי – איחוד המרכיבים ואפייה:

מאחדים את כל מרכיבי הלביבות / קציצות / מאפינס (הנה צצה לה עוד אופציה להכנה מאותה תערובת), יוצרים לביבות בידיים רטובות ומניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב- 180 מעלות ונהנים מלביבות / קציצות או מאפינס בריאים, מלאים בחלבון סיבים, סידן, ברזל וויטמינים.

  • יתרון עצום 1 => הקציצות האלה יציבות ולא מתפרקות, לא באפייה, לא בהקפאה ולא ברוטב. לכן, את הקציצות שנשארות (אם נשארות) אני מקפיאה. הן עומדות נפלא בהקפאה (שבועיים לפחות) ובחימום מחדש בתנור. חלק מהן אני מכניסה אחרי האפייה לרוטב ויש לי מנה חדשה. אתם יודעים איך זה אצלי.
  • יתרון עצום 2 => מהבסיס הנהדר של תערובת הלביבות האלה אנחנו מכינים גם גירסאות נוספות: מאפינס אישיים עסיסיים ומדהימים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול (שעליהם רמזתי קודם). היתרון במאפינס הוא העובי ששומר על עסיסיות ולחות המאפה.
  • יתרון עצום  3 =>בנוסף, אנחנו מכינים מהתערובת גם לביבות ענקיות שמוגשות לכל סועד במחבת אישית (תודה לאמא ולסיגלית שקנו לנו מתנה כל כך שימושית).

לביבות טבעוניות אפויות 3

לביבות טבעוניות אפויות

מרכיבים: ל- 25 לביבות טבעוניות אפויות או 10 מאפינס + 2 מחבתות אישיות קוטר 16

  • 1/2 כוס קמח עדשים
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס כרובית מגוררת על פומפיה
  • 2 גזר מגורר
  • 1 זוקיני מגורר
  • 1/2 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל קצוץ
  • כרישה קצוצה
  • שן שום קצוצה דק (לא חובה)
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, נענע)
  • 2 כפות טחינה מלאה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. להכניס את הגזר, הזוקיני, הכרובית והתירס לקערה. להוסיף את עשבי התיבול הקצוצים דק-דק.
  2. לאדות במעט שמן זרעי ענבים את הבצל והכרישה עד להזהבה קלה. אם משתמשים בשום, זה הזמן להוסיפו למשך כחצי דקה. לצנן ולהוסיף את תכולת המחבת לקערת הירקות המגוררים.
  3. לטרוף בקערה נפרדת את קמח העדשים, שיבולת השועל, הטחינה, המים והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם נוזלי כמו של בלילת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף כף מים.
  4. לאחד את תכולת 2 הקערות, להרטיב מעט את הידיים וליצור קציצות. התערובת דביקה. לכן יש לעשות זאת תוך העברת הקציצה מיד ליד במהירות ולהניח ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה (או לצקת לתבניות מאפינס משומנות, או למחבת אישית משומנת).
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה והשחמת השוליים.
  6. להוציא מהתנור ולהניח להצטנן מעט.
  7. להגיש פושר עם טחינה, מטבוחה או רוטב לשקשוקה, או כל מטבל אחר שאוהבים: גבינה טבעונית, ציזיקי טבעוני וכדומה.

הערות:

  • כפי שנכתב למעלה, ניתן לשלב כמה סוגי ירקות בהתאם לעונות השנה, למצאי בבית ולטעם האישי.
  • אפשר להחליף את קמח העדשים בקמח חומוס או לשלב ביניהם.
  • ככל שהקציצה דקה יותר היא תצא קריספית יותר, וככל שהיא גבוהה יותר, התוכן יצא עסיסי יותר – כמובן שיש לוודא שזה עשוי ולא עיסתי.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

12 תגובות

  1. אורנה ארדמן 04/12/2018 בשעה 22:35

    נתקלתי פעם ראשונה, נראה שווה ניסיון. אשמח לקבל עוד מתכונים

  2. סימי קריאף 05/12/2018 בשעה 06:49

    כתבה נפלאה, קציצות מרעננות , אני מכינה אותם ומוסיפה גם גרעינים , חמניות דחעת.
    תודה על המתכון, חג אורים שמח❤️

  3. חיים וטעים 05/12/2018 בשעה 23:26

    תודה על התגובה המשמחת סימי ?
    גרעינים זה רעיון מעולה!
    חג אורים שמח

  4. חיים וטעים 05/12/2018 בשעה 23:28

    תודה אורנה,
    אני אצרף אותך לרשימת התפוצה בשמחה רבה

  5. רביד הדסה 06/12/2018 בשעה 16:36

    נראה נפלא, אנסה אותם אולי אפילו מחר, תודה על הנתינה

  6. חיים וטעים 06/12/2018 בשעה 19:09

    תודה רבה הדסה ?
    בהצלחה ובתיאבון

  7. מזרחי חני 18/06/2019 בשעה 08:17

    אשמח להצטרף

  8. חיים וטעים 18/06/2019 בשעה 17:38

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  9. צירה קיהל 22/04/2020 בשעה 21:17

    היי אורלי, האם אפשר קמח טף, תפוח אדמה או סתם אורז במקום שיבולת שועל וקמח קטניות? תודה.

  10. חיים וטעים 22/04/2020 בשעה 22:16

    יתכן, אל לא ניסיתי.

  11. מיה 24/07/2021 בשעה 11:00

    הי! עשיתי כבר פעמיים, כל פעם ירקות שונים ויצא מעולה, תודה על המתכון

  12. חיים וטעים 24/07/2021 בשעה 13:11

    יווווו איזו משמחת את!
    בתיאבון ובהנאה ???

השאר תגובה