כאן אשתף אתכם בסודות שלי, קיצורי הדרך ופטנטים לניהול יעיל ונוח של המטבח, המזווה והמקפיא כדי שנוכל להכין תמיד ארוחות מעולות בפשטות ובזמן קצר.
כיצד ניתן בקלות יחסית להפוך את המטבח לבריא וטבעי יותר ממרכיבים שנמצאים כבר ממילא במזווה או במקרר או שניתנים להשגה בכל סופרמרקט.
תשובות מעשיות לשאלות נפוצות:
- מה כדאי לי להוסיף לתפריט של המשפחה?
- על איזה ויטמינים צריך להקפיד?
- מה רצוי להפחית ואיך אני יכולה לעשות זאת?
- אלו שילובי מזון מעצימים את הערכים התזונתיים של האוכל?
- ממה כדאי להימנע?
נוקאאוט למשפט: אין מה לאכול בבית הזה
מה שעומד בבסיסו של הבלוג זו התפיסה שלי שכולנו שואפים להעניק למשפחתנו אוכל טרי, ביתי, מזין וכמה שפחות מעובד. בפועל, אנחנו לא תמיד מצליחים לעשות זאת וחלק מהקושי נובע מאורח החיים המערבי. במיוחד כשצריך לתמרן בין עבודה, ילדים, עמידה בפקקים והסעות לחוגים.
- אין לי זמן לזה
- למי יש כוח לבשל אחרי יום עבודה?
- זה נראה לי מסובך
- הילדים שלי בטח לא ירצו לאכול את זה
אלו רק חלק מהתשובות ששמעתי במהלך השנים. עם חלקן מאד הזדהתי, כי גם אני נהגתי לעבוד מחוץ לבית שעות רבות (מדי) ואז לחזור ולבשל. מניסיוני אוכל להעיד: זה לא קל וגם אני נעזרתי פה ושם באוכל מעובד ותעשייתי שהילדים אהבו. אולם, במהלך השנים גיליתי כמה פשוט להכין אוכל בריא וטעים ועכשיו אגלה את הסודות שלי גם לכם. דבר נוסף שגיליתי, להפתעתי, הוא שילדים אוהבים אוכל ביתי, ובעיקר את האוכל של הבית שלהם.
אוכל טעים של בית
לכן, החלטתי להתמקד במתכונים למנות טעימות להפליא שנותנות תחושה של בית ומתאימות לכל בני המשפחה. מנות שמכינים ממצרכים זמינים שנמצאים כמעט בכל מזווה ומקרר של משפחה ממוצעת ואפשר להשיגם בכל סופרמרקט: ירקות טריים, פירות העונה, דגנים, קטניות, עשבי תיבול, תבלינים ארומטיים, אגוזים וגרעינים. האוכל שלי ברובו עשיר בויטמינים ובערכים תזונתיים אך אינו מכביד על מערכת העיכול. אוכל שמחמם אותנו בחורף ומצנן את גופנו בקיץ. אוכל בגובה העיניים שתמיד כיף לאכול.
המקפיא הוא חבר
אצלי במקפיא תמיד תמצאו רוטב עגבניות שיכול להוות בסיס לתבשילים רבים, רוטב פסטו או ממרח ירוק שאני מכינה מכל העלים הירוקים שיש בבית, קוסקוס שמחכה למרק, קטניות מבושלות, קטניות מושרות לטבחה ולחמין בקלי קלות, קובה ממולאת לפני בישול, קציצות אפויות, לחם מחמצת פרוס ועוד.
רוצים גם ארוחה לדוגמה? בבקשה: שמים בסיר רוטב עגבניות קפוא, מוסיפים אפונה קפואה וקציצות מהמקפיא (כמובן), כמויות לפי העין או לפי מה שיש בבית. לא לחשוש, הכל הולך. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 5-10 דקות. קשה? לא. טעים? כן. מזין? כן. הילדים אוהבים? ברור שכן. יש לחם לנגב את שאריות הרוטב? לא בטוח שנשאר. שנציץ במקפיא?
אם אתם מחפשים מתכוני "שגר ושכח" יש לי בבלוג את המתכון מדהים לאורז בתנור – עם פטריות וערמונים בלי לטגן פטריות ובלי להשחים בצל. רק לשים בקערה ואת שאר העבודה עושה התנור. מתכון נוסף בהקשר זה הוא קארי סלק וגרגרי חומוס בתבנית אחת, מנה שקוצרת שבחים.
אתם מוזמנים תמיד לשאול אותי שאלות ואני אשתדל לענות הכי פתוח וגלוי.
בתיאבון!
שיהיה לכולנו חיים וטעים!