בלינצ'ס טבעוני לפסח, זה מה שיצא לי כשניסיתי להכין אטריות לפסח. אני זוכרת שבילדותי היו מכינים חביתיות דקיקות וחותכים אותן לרצועות דקות כמו פטוצ'יני ואותן היו אוכלים במרק בפסח. מפה לשם עשיתי כמה נסיונות שבסופם החלטתי לוותר על האטריות. בישלתי תפוחי אדמה, שהם מוטיב מרכזי בחג הזה, מעכתי, תיבלתי בהמון בצל מטוגן בשמן זית וקצת חמאה טבעונית והכנתי פירה מושלם. מילאתי, גילגלתי ופיזרתי מעל קצת מהבצל המטוגן את הקרפים הדקיקים הפכתי לבלינצ'סים שמנמנים חמודים וטעימים. לדעתי הדבר החשוב היותר להצלחת המתכון הוא המחבת. חשוב שתהיה מחבת נון סטיק בלי שריטות. אני השתמשתי בקוטר 20. אפשר גם בקוטר 16 ואז יצאו לכם אפילו יותר קרפים. בכל מקרה אני ממליצה לכם להכפיל כמויות!
בלינצ'ס טבעוני לפסח
המרכיבים ל-7 יחידות גדולות
לחביתיות – קרפים
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס חלב סויה* בלי תוספת סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה (לא חובה)
- קורט מלח
- 1 כפית שמן זית
למלית תפוחי אדמה
- 2 תפוחי אדמה גדולים (או 3 בינוניים)
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- שמן זית לטיגון הבצל
- 1 כף חמאה טבעונית (אפשר יותר, לפי הטעם)
- מלח + פלפל גרוס
אופן ההכנה
חביתיות – קרפים
- טורפים יחד בקערה את כל המרכיבים לבלילה דלילה כמו טחינה בפלאפליות. להוסיף טיפונת חלב במידת הצורך.
- מחממים מחבת נון סטיק וכשהיא חמה משמנים אותה קלות עם טיפונת שמן שמורחים בעזרת נייר סופג.
- יוצקים עם מצקת מהבלילה למרכז המחבת ומניעים אותה במהירות, כך שהבלילה תתפשט לכל המחבת בשכבה אחידה והכי דקה שאפשר)
- כשנוצרות בועיות קטנות והשוליים של הקרפ מתחילים להתנתק מהמחבת, להפוך בזהירות ולטגן מהצד השני כחצי דקה. (לא חובה, אפשר לטגן רק מצד אחד). הופכים את המחבת מעל צלחת.
- מערבבים את הבלילה הנותרת, כי הקמח נוטה לשקוע למטה, וממשיכים לטגן באותה דרך את הכל הבלילה. יש לשמן את המחבת פעם ב-2-3 בלינצסים.
- עורמים את החביתיות אחת על השניה.
מלית פירה תפוחי אדמה
- לטגן את הבצל בשמן זית על להבה בינונית עד להזהבה.
- לבשל את תפוחי האדמה במים עם 1 כף מלח עד לריכוך, לסנן ולקלף.
- למעוך את תפוחי האדמה יחד עם הבצל (תשאירו 2 כפות בצל מטוגן בצד כדי לפזר מעל),החמאה, המלח והפלפל. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
- לצנן את המילוי לטמפרטורת החדר.
הרכבת הבלינצ'ס והגשה
- להניח כף גדושה של פירה בקצה של כל חביתיה (חביתית?) ולגלגל. אפשר גם להכניס פנימה את הקצוות ואבל ממש אין צורך.
- לסדר את הבלינצ'ס על צלחת ולפזר מעל את הבצל המטוגן ששמרנו.
- להגיש לשולחן ולהתענג על נוסטלגיה.
הערות וגיוונים
- ברוב המקרים הבלינצס הראשון לא יוצא הכי טוב, לפעמים קטן וחסר צורה, לפעמים עבה. לא להתייאש, גם לשפים מדופלמים זה קורה. השני והבאים אחריו יוצאים מושלמים.
- לבלינצ'ס בלי קטניות אפשר להמיר את חלב הסויה בחלב צמחי אחר אך התוצאה יוצאת פחות טובה לדעתי.
- אם נשאר לכם פירה, פשוט תזללו אותו בהנאה. ניתן לשמור במקרר יומיים אך לא להקפיא.
- ניתן להגיש עם רוטב פטריות שמכינים מבצל ופטריות מטוגנים ולפזר מעל גבינה צהובה מגוררת (איזה שאוהבים) ואז הנוסטלגיה מושלמת.
לעוד מתכונים לפסח שבטח תאהבו: מרק צח שמתאים לצמחונים ולטבעונים, כבד קצוץ טבעוני שגונב את ההצגה על מצה או בתוך עלה של חסה, מצה בריי עם ירקות או אתאוסף מתכוני הפסח שבו מאות מתכונים לכל ימי החג.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני עושה כל שביכולתי כדי שתכינו ושתצליחו. הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מבקשת את מרשם הכבד הקצוץ הטבעוני
שולחת לך במייל.
תוודאי שלא הגיע לספאם
לאכול את הבלינצ'יסים הממולאים, בלי לטגן אותם לפני להגיש ולאכול אותם?
אחרי המילוי להגיש ולאכול. אין צורך בטיגון נוסף.