//בראוניז טחינה
Print Friendly, PDF & Email

בראוניז טחינה

Print Friendly, PDF & Email

בראוניז טחינה בצלחת 1

במשך שנים בראוניז היו העוגה האהובה עלי ביותר וכשעברתי לתזונה טבעונית רציתי להמשיך להכין אותם וחיפשתי פתרונות מה יחליף את החמאה ואת הביצים במתכון.

אתם בטח יודעים את המגוון: מעדן סויה, חמאת בוטנים, רסק תפוחי עץ אך מבחינתי גולת הכותרת היא טחינה. למה טחינה? כי בנוסף למרקם הפאדג'י שהיא מעניקה יש בה המון ערכים תזונתיים והיא מקור לסידן, ברזל, חלבון ועוד. אתם כבר יודעים שטחינה בשבילי זה החיים! המתכון הזה הוא בהשראת הבלוגרית, הקונדיטורית המוכשרת נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט עם שינויים שלי

בראוניז טחינה טבעוניים

המרכיבים לתבנית 20X20:

  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס טחינה אורגנית (אני השתמשתי בטחינה האורגנית החדשה של אחווה)
  • 3/4 כוס סוכר (אם ממש אוהבים מתוק, אפשר גם 1 כוס)
  • גביע יוגורט סויה עם 10 גרם חלבון (170 גרם – אני השתמשתי בתנובה אלטרנטיב)
  • קופסת רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (113 גרם)
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • כף קוניאק או ברנדי שאוהבים
  • 1 + 1/3 כוס קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
  • 1/2 כוס קקאו

אופציונלי: 50 גרם שוקולד מריר מגורר או שוקולד צ'יפס קטנים.

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים, בעזרת מטרפה, שמן, טחינה, סוכר, יוגורט, רסק תפוחים, ברנדי ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה והומוגנית. אנחנו לא צריכים להקציף ולהחדיר אוויר, רק לערבב היטב.
  2. בקערה נפרדת מנפים ומערבבים היטב קמח תופח וקקאו.
  3. מאחדים את 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה שבולט קצת מהקצוות (כדי להקל על הוצאת העוגה מהתבנית), מחליקים את פני העוגה ואם החלטתם להוסיף שוקולד, מפזרים אותו כעת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ- 20 דקות, עד שהחלק החיצוני מתייצב והמרכז עדיין מעט רך.
  6. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר (חובה להתאפק!) ,מוציאים אותה לקרש חיתוך וחותכים לקוביות קטנות (או גדולות 😊)
  7. שומרים במקרר או במקפיא.

בראוניז טחינה טבעוניים יצאו מהתנור

גיוונים והערות:

  • אפשר לפזר על הבראוניז לפני האפייה גם 3 כפות אגוזים מאיזה סוג שאוהבים.
  • בפסח ניתן להכין את הבראוניז עם קמח ללא גלוטן או קמח תופח לפסח.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. הכנתם את הבראוניז? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם, וגם לעקוב אחרי שם, כמובן.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2021-09-05T13:36:27+03:00 אוגוסט 3rd, 2021|עוגות ומתוקים|6 תגובות

6 Comments

  1. אמא של גבריאל ועמליה 5 באוגוסט 2021 at 14:17

    נראה מעולה!

  2. חיים וטעים 5 באוגוסט 2021 at 14:44

    תודה רבה!
    אני בטוחה שגבריאל ועמליה גם יאהבו 💜

  3. ציפורה 5 באוגוסט 2021 at 16:37

    נשמע טעים וקל להכנה

  4. חיים וטעים 5 באוגוסט 2021 at 16:38

    ממש ממש פשוט וקל – וטעים!

  5. שלומית יוסף 5 באוקטובר 2021 at 08:12

    מתכונים מעניינים

  6. חיים וטעים 5 באוקטובר 2021 at 08:16

    תודה שלומית 💚🙏🏻💚

השאר תגובה