טופו פרובנסל

טופו פרובנסל -מוכן במחבת
טופו פרובנסל הוא תבשיל קייצי, שמח וצבעוני מהמטבח הים תיכוני (מאזור פרובנס שבדרום צרפת), המשלב ירקות, יין לבן ועשבי תיבול טריים.
המנה הזו  מזכירה לי מנה נהדרת שטעמתי בטיול לפרובנס לפני כמה שנים ובמתכון הזה שחזרתי את הטעמים שנצרבו לי בזכרון ושילבתי את הרוטב העשיר עם טופו מתובל בסגנון פרובנס, שיצא לאחרונה לשוק. זהו טופו שהחדירו לתוכו ירקות ועשבי תיבול עוד בשלב הייצור, כך שהתיבול מפוזר באופן אחיד בכל קוביה וקוביה של הטופו, ולא פחות חשוב – שימוש בטופו הזה חוסך לנו את הצורך להשרותו במרינדה. המנה קלה להכנה ומוכנה תוך פחות מ- 20 דקות.
פרויקט בשילוב תנובה.
מרכיבים פלוס אריזה

טופו פרובנסל

המרכיבים:

  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס, תנובה
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבניה מנוקה ממיצים וגרעינים, וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות / לחות (עדיף תוצרת בית)
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים

תבלינים:

  • טימין – עלים מ-4 גבעולים
  • רוזמרין – 10 מחטים קצוצים דק
  • בזיליקום – עלים מ-2 גבעולים
קוביות טופו בדרך לתנור

אופן ההכנה – טופו פרובנסל:

הכנת הטופו:

  1. היות והטופו כבר מתובל, אין צורך להשרות או לתבל אותו בכלל, אפילו לא מלח, אלא רק לחתוך לקוביות, לזלף מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-7 דקות, עד להזהבה קלה. להניח בצד.
הכנת הרוטב

רוטב פרובנסל:

  1. לאדות בצלי שאלוט ושום בשמן זית במשך דקה תוך כדי ערבוב, להוסיף פלפל קצוץ, ולאדות תוך ערבוב דקה נוספת.
  2. לקצוץ את העגבניות המיובשות (או עגבניות לחות) ולהוסיף אותן לתוך המחבת.
  3. לצקת את היין הלבן ולנער את המחבת לפיזור אחיד. לאדות עוד כמה דקות עד להתנדפות האלכוהול.
  4. כשהמחבת כמעט יבשה, להוסיף פנימה את העגבניה הטרייה הקצוצה, קוביות הטופו האפויות, הרוזמרין והטימין.
  5. לפני ההגשה, לפזר עלי בזיליקום וזיתי קלמטה (מגולענים, כמובן).
טופו פרובנסל עם פסטה מנה מוכנה

הערות וגיוונים – פסטה עם טופו ברוטב פרוסנסל:

  • אפשר להכין את המנה עם כל טופו שאוהבים. במקרה של טופו לא מתובל חשוב יהיה להוסיף מלח למנה.
  • ניתן לאכול את המנה עם פסטה או עם אורז.
  • לנמנעים מגלוטן – להגיש עם אטריות אורז או עם פסטה ללא גלוטן.
הכנתם? תעלו תמונות לאינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

4 תגובות

  1. חנה 21/07/2019 בשעה 20:03

    מעונינת במתכונים טבעונים עם טופו

  2. יונית 22/07/2019 בשעה 16:21

    תודה על מתכונים מעולים

  3. חיים וטעים 24/07/2019 בשעה 11:58

    תודה לך! בכיף גדול ?

  4. חיים וטעים 24/07/2019 בשעה 11:58

    נהדר! רושמת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

השאר תגובה