Print Friendly, PDF & Email

טופו פרובנסל

Print Friendly, PDF & Email
טופו פרובנסל -מוכן במחבת
.
טופו פרובנסל הוא תבשיל קייצי, שמח וצבעוני מהמטבח הים תיכוני (מאזור פרובנס שבדרום צרפת), המשלב ירקות, יין לבן ועשבי תיבול טריים.
המנה הזו  מזכירה לי מנה נהדרת שטעמתי בטיול לפרובנס לפני כמה שנים ובמתכון הזה שחזרתי את הטעמים שנצרבו לי בזכרון, ושילבתי את הרוטב העשיר עם טופו מתובל בסגנון פרובנס, שיצא לאחרונה לשוק. זהו טופו שהחדירו לתוכו ירקות ועשבי תיבול עוד בשלב הייצור, כך שהתיבול מפוזר באופן אחיד בכל קוביה וקוביה של הטופו, ולא פחות חשוב – שימוש בטופו הזה חוסך לנו את הצורך להשרותו במרינדה. המנה קלה להכנה ומוכנה תוך פחות מ- 20 דקות.
פרויקט בשילוב תנובה.
.
טופו פרובנסל מרכיבים פלוס אריזה

טופו פרובנסל

המרכיבים:

1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס, תנובה
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
2-3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה מנוקה ממיצים וגרעינים, וחתוכה לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס עגבניות מיובשות / לחות (עדיף תוצרת בית)
10 זיתי קלמטה
תבלינים:
טימין – עלים מ-4 גבעולים
רוזמרין – 10 מחטים קצוצים דק
בזיליקום – עלים מ-2 גבעולים
.
טופו פרובנסל לפני האפיה
.
אופן ההכנה:
הכנת הטופו:
היות והטופו כבר מתובל, אין צורך להשרות או לתבל אותו בכלל, אלא לחתוך לקוביות, לזלוף מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-7 דקות, עד להזהבה קלה. להניח בצד.
הערה חשובה: אין צורך להוסיף מלח. הטופו כבר מומלח.
.
טופו פרובנסל -רוטב
.
רוטב פרובנסל:
לאדות בצלי שאלוט ושום בשמן זית במשך דקה תוך כדי ערבוב, להוסיף פלפל קצוץ, ולאדות תוך ערבוב דקה נוספת.
לקצוץ את העגבניות המיובשות (או עגבניות לחות) ולהוסיף אותן פנימה.
לצקת את היין הלבן ולנער את המחבת לפיזור אחיד. לאדות עוד כמה דקות עד להתנדפות האלכוהול.
כשהמחבת כמעט יבשה, להוסיף פנימה את העגבניה הטרייה הקצוצה, קוביות הטופו האפויות, הרוזמרין והטימין.
לפני ההגשה, לפזר עלי בזיליקום וזיתי קלמטה (זהירות מהחרצנים).
.
טופו פרובנסל עם פסטה מנה מוכנה
.
ניתן לאכול עם פסטה או אורז.
לנמנעים מגלוטן – להגיש על אטריות אורז או פסטה ללא גלוטן.

הכנתם? תעלו תמונות לאינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.
בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2019-08-13T11:34:15+03:00 יולי 17th, 2019|ללא גלוטן, פסטה ואורז|4 תגובות

4 Comments

  1. חנה 21 ביולי 2019 at 20:03

    מעונינת במתכונים טבעונים עם טופו

  2. יונית 22 ביולי 2019 at 16:21

    תודה על מתכונים מעולים

  3. חיים וטעים 24 ביולי 2019 at 11:58

    תודה לך! בכיף גדול 🌼

  4. חיים וטעים 24 ביולי 2019 at 11:58

    נהדר! רושמת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

השאר תגובה