/, קציצות ומאפים מלוחים/לביבות תירס טבעוניות

לביבות תירס טבעוניות

לביבות תירס טבעוניות 1

לביבות תירס טבעוניות הן לביבות טעימות, בריאות, פריכות ועסיסיות שילדים יטרפו ולא רק בחנוכה.
כמעט כל הילדים אוהבים תירס. הבן שלי הוא היוצא מן הכלל שמאשר את הכלל. הוא לא אוהב תירס.
אבל מה? הוא טבעוני.
כך יצא שבאופן מפתיע, כשהכנתי לביבות תירס טבעוניות הוא טעם ואף התלהב. ישששש! איזה כיף. הצלחתי לגרום לאוהד שרוף של ״אדומים״ לאכול מאכל צהוב.
מצד שני, זה די ברור, זה כל כך טעים! אפילו ילדים בררנים באוכל יטרפו את זה. הם לא חייבים לדעת שיש בזה גם חלבון מהחומוס, שומנים טובים וסידן מהטחינה שמגישים על יד.
שששש… זה הסוד שלנו.

לביבות תירס טבעוניות

המרכיבים ל-8 לביבות בגודל של המבורגר:

  • 10 כפות גרעיני תירס קפוא או טרי שבושלו במי מלח למשך 5 דקות
  • 5 כפות גדושות קמח חומוס (מעבר לערכיו התזונתיים, קמח החומוס משמש כאן כתחליף לביצה, כך שהוא מרכיב קריטי לשלמות הלביבה. ראו גיוונים למטה)
  • 8 כפות מים
  • 2 בצל ירוק קצוץ דק
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלח, פלפל, מעט צ׳ילי גרוס (לא חובה)
  • לטיגון: 2-3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים לעיסה אחידה.

לחמם מעט שמן במחבת ולצקת כף גדושה של עיסה. לשטח ולטגן עד הזהבה של התחתית.

לביבות תירס טבעוניות 2

להפוך ולטגן גם מהצד השני.

להוציא ולהגיש עם טחינה, ירקות והרבה שמחה בלב.

לקבלת לביבות בעלות צורה אחידה ויפה כמו שבתמונה שלי, מומלץ להשתמש ברינג שלתוכו יוצקים את העיסה לטיגון. (אם אין לכם, ניתן להכין רינג תוצרת בית מנייר אלומיניום מקופל ברוחב הרצוי וסגור לחישוק בעזרת סלוטייפ בחלקו החיצוני או לשדך בעזרת שדכן במקום שלא יגע במחבת ו/או בלביבה). זו לא חובה כמובן, כי חלק מהכיף של לאכול לביבות זה שיש חלקים שבולטים מהעיגול והם קרנצ’יים וניתן לחתוך אותם בלי שירגישו, ולגנוב קצת מהטעים הזה.

גיוונים ותחליפים:

  • אין לכם קמח חומוס? גם קמח עדשים יעבוד טוב. בעצם גם קמח רגיל, אולם אז יהיה כאן גלוטן ויהיה פחות חלבון.
  • אפשר גם לאפות את הלביבות, רצוי בתבנית מאפינס משומנת (תרסיס שמן) או במנז'טים (גביעים) מסיליקון. כדאי להמתין שיצטננו טיפונת לפני שמוציאים.
  • בעקבות שאלות רבות שנשאלתי: אפשר להשתמש גם בתירס מקופסת שימורים (רצוי בלי תוספת סוכר), אותו יש לשטוף היטב ולסנן. במקרה זה אין צורך לבשל, הגרגרים כבר מבושלים.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני כל כך שמחה לראות את התוצרים שלכם.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי, אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים במייל (בתחתית העמוד) בכל פעם שאפרסם משהו חדש בבלוג.
בתיאבון!
חיים וטעים!

  1. סימה 16/07/2018 בשעה 15:47

    תודה אורלי,בדיוק בזמן,הילדים בחופש ואחד הנכדים טבעוני.אכין מחר
    אין עלייך

  2. orlycohen 16/07/2018 בשעה 15:58

    ממש טלפתיה.
    בהצלחה מחר ?

  3. נטע אפרת 17/07/2018 בשעה 20:33

    אורלי, המון תודה. אני עוקבת אחריך בהנאה.
    לאן נעלמו חלק מהמתכונים שלך שהיו באתר שלך בסלונה?

  4. חיים וטעים 17/07/2018 בשעה 20:42

    היי נטע,
    תודה רבה! ???
    חלק מהמתכונים נשארו עדיין בסלונה. אני בתהליכי העברה. מה חיפשת? אני אטפל בו ראשון

  5. מירי בלאו 18/07/2018 בשעה 14:39

    נשמע מעולה! בהחלט אנסה. תודה על עוד מתכון נפלא 🙂

  6. חיים וטעים 18/07/2018 בשעה 15:35

    תודה מירי, חממת את לבי <3

  7. פנינה ויטנר 19/07/2018 בשעה 07:54

    תודה ויום טוב

  8. חיים וטעים 19/07/2018 בשעה 10:59

    סופש נעים וטעם ???

  9. שירי הופמן 18/11/2018 בשעה 16:20

    הכנתי ויצא נהדר. הילדים טרפו. תודה!

  10. חיים וטעים 18/11/2018 בשעה 17:39

    איזה יופי!
    תודה על התגובה המשמחת ???

  11. מור 25/12/2019 בשעה 21:39

    ואו נראה מעולה. רצה להכין! תודה רבה

  12. חיים וטעים 25/12/2019 בשעה 21:42

    בהצלחה ובתיאבון ??

  13. שרון בוזגלו 22/03/2020 בשעה 12:47

    רק שתדעי שכרגע אנחנו בעוצר בהודו בגלל הקורונה.
    כולם רעבים אין אוכל
    ובזכותך ובגלל הכמות הקטנה שתאפשר לנו לאכול במשך השבוע
    יש לנו מה לאכול
    תודה לך עזרת לנו מאוד?

  14. חיים וטעים 22/03/2020 בשעה 14:08

    וואו! איך ריגשת אותי. ??
    אם אתם צריכים מתכונים שאין בבלוג, אשמח לעזור לכם. אל תהססי לפנות.

  15. רבקה 12/06/2020 בשעה 17:15

    קל להכנה
    וטעים ממש
    תודה

  16. חיים וטעים 12/06/2020 בשעה 17:41

    תודה רבה!
    זו בדיוק היתה המטרה שלי: טעים וקל ???

  17. דניאל 17/07/2020 בשעה 16:34

    מעולה!! חיפשתי פתרון לאחד המאכלים שהכי אהבתי בטרם נהייתי טבעוני

  18. חיים וטעים 17/07/2020 בשעה 16:45

    ישששש! בתיאבון ?

  19. אביבה ברכפלד 31/08/2020 בשעה 08:11

    בוקר טוב,אשמח בנוסף לעשויות מתירס ללהיבות נוספות על מנת לשלוח בקוםסת האוכל לנכדות לבית הספר.טבעוניות!! תודה

  20. חיים וטעים 31/08/2020 בשעה 10:28

    תודה אביבה.
    יש גם לביבות ירק אפויות (שמתי לך לינק) וגם קציצות טופו שיתאימו לך. חוץ מזה יש בבלוג גם לחמניות ממולאות בירקות מוקפצים.
    רוצה להיות מנויה על הבלוג ולקבל הודעה בכל פעם שאפרסם כאן?
    https://vtasty.co.il/%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa/

  21. אורית 22/10/2020 בשעה 19:21

    הי אורלי,
    אני משתמשת בקמח עדשים במקום
    קמח חומוס. האם צריך להוסיף ביצה?

  22. חיים וטעים 22/10/2020 בשעה 19:32

    היי אורית,
    אין צורך להוסיף ביצה!
    קמח עדשים או קמח חומוס עושים את העבודה מעולה

  23. סילבי 18/05/2021 בשעה 17:13

    שלום אורלי,
    באיזו טמפרטורה לאפות את לביבות התירס וכמה זמן?

  24. חיים וטעים 18/05/2021 בשעה 19:58

    היי סילבי,
    הייתי מנסה (בתבנית שקעים או מנז׳טים) 15 דקות ב-180 מעלות, ואם זה לא מוכן, להוסיף עוד 5 דקות או כמה שצריך עד שהן מתייצבות.

  25. יעל 11/12/2023 בשעה 10:45

    תודה רבה אורלי,
    ינוסה 🙂

  26. חיים וטעים 11/12/2023 בשעה 11:22

    בהצלחה ובתיאבון

השאר תגובה