/, קציצות ומאפים מלוחים/לביבות תירס טבעוניות
Print Friendly, PDF & Email

לביבות תירס טבעוניות

Print Friendly, PDF & Email

לביבות תירס טבעוניות 1

לביבות טעימות, בריאות, פריכות ועסיסיות לא רק בחנוכה.
כמעט כל הילדים אוהבים תירס. הבן שלי הוא היוצא מן הכלל שמאשר את הכלל. הוא לא אוהב תירס.
אבל מה? הוא טבעוני.
כך יצא שבאופן מפתיע, כשהכנתי לביבות תירס טבעוניות הוא טעם ואף התלהב. ישששש! איזה כיף. הצלחתי לגרום לאוהד שרוף של ״אדומים״ לאכול מאכל צהוב.
מצד שני, זה די ברור, זה כל כך טעים! אפילו ילדים בררנים באוכל יטרפו את זה. הם לא חייבים לדעת שיש בזה גם חלבון מהחומוס, שומנים טובים וסידן מהטחינה שמגישים על יד.
שששש… זה הסוד שלנו.

לביבות תירס טבעוניות 

המרכיבים ל-8 לביבות בגודל של המבורגר:
10 כפות גרעיני תירס קפוא או טרי שבושלו במי מלח למשך 5 דקות
5 כפות גדושות קמח חומוס (להשיג בחנויות התבלינים, בקשו שיטחנו לכם על המקום ושמרו במקפיא. מעבר לערכיו התזונתיים, קמח החומוס משמש כאן כתחליף לביצה, כך שהוא מרכיב קריטי לשלמות הלביבה)
8 כפות מים
2 בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח, פלפל, מעט צ׳ילי גרוס (לא חובה)
לטיגון: 2-3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים לעיסה אחידה
לחמם מעט שמן במחבת ולצקת כף גדושה של עיסה. לשטח ולטגן עד הזהבה של התחתית.
לביבות תירס טבעוניות 2
להפוך ולטגן גם מהצד השני.
להוציא ולהגיש עם טחינה, ירקות והרבה שמחה בלב.

לקבלת לביבות בעלות צורה אחידה ויפה כמו שבתמונה שלי, מומלץ להשתמש ברינג שלתוכו יוצקים את העיסה לטיגון. (אם אין לכם, ניתן להכין רינג תוצרת בית מנייר אלומיניום מקופל ברוחב הרצוי וסגור לחישוק בעזרת סלוטייפ בחלקו החיצוני או לשדך בעזרת שדכן במקום שלא יגע במחבת ו/או בלביבה). זו לא חובה כמובן, כי חלק מהכיף של לאכול לביבות זה שיש חלקים שבולטים מהעיגול והם קרנצ’יים וניתן לחתוך אותם בלי שירגישו, ולגנוב קצת מהטעים הזה.

אפשר גם לאפות את הלביבות, רצוי בתבנית מאפינס משומנת (תרסיס שמן) או במנז'טים (גביעים) מסיליקון. כדאי להמתין שיצטננו טיפונת לפני שמוציאים.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…

אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי, אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים במייל (בתחתית העמוד) בכל פעם שאפרסם משהו חדש בבלוג.
בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2018-07-23T11:57:09+00:00 יולי 16th, 2018|ללא גלוטן, קציצות ומאפים מלוחים|10 תגובות

10 Comments

  1. סימה 16 ביולי 2018 at 15:47

    תודה אורלי,בדיוק בזמן,הילדים בחופש ואחד הנכדים טבעוני.אכין מחר
    אין עלייך

  2. orlycohen 16 ביולי 2018 at 15:58

    ממש טלפתיה.
    בהצלחה מחר 🌽

  3. נטע אפרת 17 ביולי 2018 at 20:33

    אורלי, המון תודה. אני עוקבת אחריך בהנאה.
    לאן נעלמו חלק מהמתכונים שלך שהיו באתר שלך בסלונה?

  4. חיים וטעים 17 ביולי 2018 at 20:42

    היי נטע,
    תודה רבה! 🌺🌺🌺
    חלק מהמתכונים נשארו עדיין בסלונה. אני בתהליכי העברה. מה חיפשת? אני אטפל בו ראשון

  5. מירי בלאו 18 ביולי 2018 at 14:39

    נשמע מעולה! בהחלט אנסה. תודה על עוד מתכון נפלא 🙂

  6. חיים וטעים 18 ביולי 2018 at 15:35

    תודה מירי, חממת את לבי <3

  7. פנינה ויטנר 19 ביולי 2018 at 07:54

    תודה ויום טוב

  8. חיים וטעים 19 ביולי 2018 at 10:59

    סופש נעים וטעם 🍭🌺🍀

  9. שירי הופמן 18 בנובמבר 2018 at 16:20

    הכנתי ויצא נהדר. הילדים טרפו. תודה!

  10. חיים וטעים 18 בנובמבר 2018 at 17:39

    איזה יופי!
    תודה על התגובה המשמחת 🌽🌽🌽

השאר תגובה