/, קציצות ומאפים מלוחים/מאפה בצק עלים ממולא בחציל
Print Friendly, PDF & Email

מאפה בצק עלים ממולא בחציל

Print Friendly, PDF & Email

מאפה בצק עלים ממולא בצלחת

הפעם הכנתי רולדת בצק עלים קלועה, שאותה מילאתי בחציל קלוי וממרח שמנתי בטעם בצל מעושן.

התקבל מאפה בצק עלים ממולא, שחום וטעים שכיף לנגוס בו ולשמוע את הפריכות (איזה צליל נהדר יש לביס הזה? נכון?); ולראות את הפירורים שמתפזרים מסביב (קחו צלחת, כמה פעמים צריך להזכיר לכם לקחת צלחת?)

המלצה שלי, לפני שמסתערים עליו, חכו קצת לצינון המאפה, כדי שלא תישרפו את החך. אחת שיודעת. 😜

את המנה הטעימה הזו, שמתאימה לארוחת ערב, בראנצ׳ או כמנה ראשונה, הכנתי מבצק עלים מצונן שנמכר במקררים של רשתות השיווק ולא במקפיא, מה שמאד מתאים לי כי אני ספונטנית ואם אני מחליטה על מאפה מסויים אני צריכה להכין אותו באותו רגע. (נו, אורלי, מתי תלמדי לדחות סיפוקים?)

מבחינת טעם ומרקם הבצק מעולה, לא משאיר תחושת שומניות בפה או על ידיים. (הבצק ללא מרגרינה).

הבעיה היחידה שמצאתי בבצק היא הכמות שמתאימה בדיוק לרולדה אחת, שאותה חיסלנו בצ׳יק. מצד שני, זה מעולה שזו מידה מדוייקת ולא צריך לחפש מה לעשות עם העודף.

מאפה בצק עלים ממולא - המרכיבים

מאפה בצק עלים ממולא בחציל 

המרכיבים לרולדה אחת:
1 חבילת בצק עלים מצונן (אני השתמשתי בשמרית 300 גרם. אם משתמשים בבצק קפוא, יש להפשירו לפי הנחיות היצרן).

למלית:
1 חציל בינוני
150 גר׳ ממרח בסגנון גבינת שמנת (אני השתמשתי ב״קרמאמה״ מעושנת בצל – של mamaQ, שמעניקה את הטעם המעושן לכל המנה)
3 יח' בצל ירוק קצוץ דק (חלק לבן + ירוק)
1 כף קמח מלא או קורנפלור
קורט מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי לפני האפייה:
כף סילאן + 2 כפות מים
חופן שומשום מלא

אופן ההכנה:

  1. מחוררים מעט את החציל בעזרת מזלג וקולים אותו בתנור בחום גבוה (230 מעלות), עד שקליפתו כהה והתוכן רך. מוציאים מהתנור, קולפים בזהירות ומניחים להצטנן במסננת להגרת עודפי הנוזלים.
  2. קוצצים את בשר החציל ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
  3. פורסים את הבצק ע"ג נייר אפייה חדש המונח בתבנית גדולה.
  4. מניחים לאורך השליש המרכזי של הבצק את המלית וחורצים בשני השלישים החיצוניים חריצים ברוחב 2 ס"מ לכל אורך הבצק. מתקבלות רצועות אותן סוגרים (קולעים) על גבי המלית לצמה יפה. את 2 הקצוות של הצמה מכניסים פנימה כדי שהמלית לא תזלוג החוצה בזמן האפיה.
  5. מורחים מעל סילאן מדולל במים וזורים שומשום מלא.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה (נוטה להשחמה) של המאפה.
  7. מוציאים מהתנור את המאפה השזוף, ולמרות הקושי להתאפק, ממתינים כ- 10 דקות ומגישים.

מאפה בצק עלים ממולא מוכן

הערות:

  • בעלי קרא למאפה בורקס. נו, שויין.
  • לטעם מעושן חזק יותר – ניתן להוסיף למלית כמה טיפות של נוזל עישון.

בתיאבון!

חיים וטעים!

למתכוני חצילי נוספים: גלילות חצילים טבעוניות חציל מאודה אסייתי רטטוי – חגיגה של ירקות

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי איך יצא לכם? אהבתם? אם אתם מעלים תמונה, לפייסבוק או לאינסטגרם, אל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני אעלה את זה גם אצלי ואתייג אתכם חזרה. 

קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור. פנו אלי דרך "צור קשר". מבטיחה לענות. זה הכיף שלי. 

רק תנו לי סימן קטן (לייק, אימוג'י מחייך או תגובה יתקבלו בהמון תודה ואהבה). 👍😊❤🌹✔

כותב | 2019-12-22T12:02:11+02:00 דצמבר 22nd, 2019|דף-הבית, קציצות ומאפים מלוחים|0 תגובות

השאר תגובה