/, עוגות ומתוקים/מאפה תפוחים בבצק עלים – תפוחים בריבוע
Print Friendly, PDF & Email

מאפה תפוחים בבצק עלים – תפוחים בריבוע

Print Friendly, PDF & Email

תפוחים בריבוע - ריבועי בצק עלים עם תפוחים ואבקת סוכר

תפוחים בריבוע = לא, זה לא תרגיל במתמטיקה, 😜 מדובר במאפים אישיים יפים וטעימים שמתפצפצים בפה ומפיצים ניחוח מגרה של קינמון ותפוחי עץ.

התפוחים בריבוע מתאימים מאד לקינוח ארוחות חג ובמיוחד לראש השנה כשמחפשים משהו קליל, לא חלבי ובלי הרבה עבודה. המאפים טבעוניים, פרווה, בלי מוצרי חלב ובלי ביצים. כמובן שלא חייבים להכינם רק פעם בשנה, הם מושלמים גם סתם כך ע”י קפה. תזמינו אורחים וכשהם בדלת תכניסו את הריבועים לתנור החם. הצלחה מובטחת.

אני מאד אוהבת את התוצאה של האפיה עם בצק עלים, אם זה במאפים מתוקים או במלוחים (כמו המאפה בצק עלים ממולא בחציל), זה תמיד נראה חגיגי וקראנצ’י.

מאפה תפוחים בבצק עלים – תפוחים בריבוע

מרכיבים ל 8 מאפים אישיים גדולים:

  • 500 גרם בצק עלים מצונן או מופשר לפי הוראות היצרן (עדיף מופחת שומן)
  • 6 תפוחי עץ ירוקים וקלופים מסוג גרני-סמית
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • קינמון באבקה או מקל שבור – כמות לפי הטעם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות אגוזים קצוצים

להגשה:

  • 30 גרם אבקת סוכר (בערך)
  • 4 כפיות סירופ מייפל או סילאן

.

אופן ההכנה:

הכנת המלית: נחתוך את התפוחים הקלופים לקוביות בינויניות (בערך 2X3) ונכניס לקלחת. נוסיף את המים, הסוכר, הוניל והקינמון.

נבשל את התפוחים על להבה נמוכה, תוך בחישה, כ- 5 דקות, עד שהם רכים אך לא מעוכים. נסיר מהאש ונסנן. נצנן במקרר כחצי שעה לפחות.

נחמם תנור ל-190מעלות.

הרכבה ואפייה: נוציא את הבצק מהמקרר ונפרוש אותו ע”ג משטח עבודה. נחתוך אותו ל- 8 חלקים שווים.

נניח כל 4 ריבועים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה.

נסמן בעזרת השפיץ של הסכין מסגרת ברוחב של 1 ס”מ מסביב לכל ריבוע, אבל לא נחרוץ עד הסוף. אנחנו רוצים מסגרת תפוחה לתפוחים שלנו.

נניח במרכז כל ריבוע 2 כפות מהמלית המסוננת ונפזר אותה על כל החלק הפנימי, אך נשאיר את המסגרת ריקה. כמו בתמונה:

תפוחים בריבוע שלבי הכנת המאפים

נפזר אגוזים קצוצים ונהדק אותם לתפוחים.

*** עד לשלב הזה ניתן להכין בבוקר יום הארוחה ולשמור במקרר***

נכניס את המאפים לתנור ל-10-12 דקות. זה תלוי בתנור כך שיכול לקחת גם 15 דקות, לכן אני ממליצה לבדוק החל מ- 10 דקות, כל 2-3 דקות עד שנראה לכם מוכן.

המאפים מוכנים כשהמסגרת שלהם זהובה – שחומה אך לא שרופה. נוציא מהתנור ונזלף מעט מייפל ע”ג התפוחים והאגוזים, נזרה מעט אבקת סוכר על השוליים ונגיש.

למאפים וקינוחים נוספים המתאימים לחגי תשרי: שטרודל תפוחים טבעוני , מאפינס דבש טבעונייםמלבי טבעוני

תפוחים בריבוע

הערות וגיוונים למאפה תפוחים בבצק עלים – תפוחים בריבוע:

  • שימוש בקינמון מעמיק לנו את תחושת המתיקות ולכן ניתן להסתפק בפחות סוכר.
  • חשוב לעבוד עם בצק עלים קר, לכן נשמור אותו במקרר עד שהכל מוכן והמלית קרה.
  • יש להשיג בצק עלים מצונן (לא קפוא) במקררים של רשתות השיווק, כך שהוא זמין לעבודה בלי צורך להפשיר.
  • ניתן לקנות גם ריבועי בצק עלים, מה שעושה את העבודה לעוד יותר קלה.
  • חשוב לסנן היטב את המלית כדי לא להרטיב את הבצק.
  • אם המאפים מיועדים לפעוטות, יש לוותר על האגוזים.
  • זה הכי טעים כשזה חם (כמו שאני אוהבת, ואח”כ שורפת לי הלשון יומיים), או פושר ביום האפייה. למחרת, גם אם מחממים בתנור (חלילה לא במיקרו), זה כבר לא אותו דבר.

תפוחים בריבוע -ריבועי בצק עלים עם תפוחים בצלחות

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו  לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון! 

חג שמח!

חיים וטעים!

 

 

כותב | 2020-09-15T12:28:50+03:00 ספטמבר 8th, 2020|דף-הבית, עוגות ומתוקים|2 תגובות

2 Comments

  1. ברי סנדרד 15 בספטמבר 2020 at 13:35

    היי אורלי,
    קניתי את כל מה שצריך ואכין אותם לחג שיחגג אצלנו ביום חמישי כדי שכולם יהיו ביחד.
    נראה אחלה מתכון.
    תודה, חג שמח ושנה טובה,
    ברי

  2. חיים וטעים 15 בספטמבר 2020 at 13:38

    איזה כיף לי שבחרת בזה לארוחת החג.
    שיהיה לכם חג שמח! הרבה בריאות ושנה טובה 🍎❤️🍎

השאר תגובה