מלבי טבעוני

מלבי טבעוני 1

מלבי טבעוני  הוא מעדן קטיפתי צונן ומרענן שמתאים מאד לקינוח ארוחות חג כבדות (ע"ע ראש השנה ופסח). הוא פחות מתוק מקינוחים אחרים, בתנאי שלא מגזימים עם כמות התוספות מעל, כמובן, ואינו משאיר תחושת כבדות.

לכבוד ראש השנה הוא מקושט בגרגרי רימון, המשתלבים מעולה בשאר טעמי הקינוח. בשבועות מקשטים בפירות קיץ חדשים (ביכורים) ובשאר ימות השנה ניתן לקשט עם תותים קצוצים, פירות יער או קוקוס ובוטנים.

זהו מתכון קל ומהיר הכנה (15 דקות גג) שאפילו המתחילים במטבח יצליחו להכין ויזכו למחמאות.

עוד יתרון: זהו קינוח שניתן, ואף רצוי, להכין יום יומיים מראש מה שהופך את האירוח לפשוט יותר.

מלבי טבעוני

המרכיבים להכנת 8 מנות:

  • ​400 מ"ל (פחית אחת) קרם קוקוס (לא לפחות 18% שומן)
  • 400 מ"ל מים (פחית קרם הקוקוס מלאה מים)
  • 1 כף סוכר דקלים או קוקוס (או כל סוכר אחר. אגב, מי שאוהב מאד מתוק יכול לשים 2 כפות)
  • כמה טיפות תמצית ורדים (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות מחוקות קורנפלור * ראו הערה למטה.
  • 1/3 כוס משקה סויה או משקה שקדים (איזה שאוהבים)

להגשה:

  • סירופ מי ורדים, גרגרי רימון, אגוזים קצוצים, בוטנים או קוקוס

אופן ההכנה:

  1. ​מכניסים לסיר גדול את קרם הקוקוס, המים ,הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה.
  2. ממסים בקערה קטנה את הקורנפלור בתוך משקה הסויה עד שאין גושים.
  3. מוזגים מצקת אחת מתערובת קרם הקוקוס הרותחת לתוך תמיסת הקורנפלור ומערבבים.
  4. יוצקים את תמיסת הקורנפלור לתוך הסיר, תוך כדי בחישה נמרצת במטרפה (למניעת גושים).
  5. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
  6. מסירים את הסיר מהכיריים ויוצקים את המלבי החם לקעריות או גביעים.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר ואז מכסים ומכניסים למקרר, להמשך להתייצבות, למשך הלילה (או לפחות ל-6 שעות).

להגשה:

  1. מוציאים את המלבי מהמקרר, מוזגים מעליו שכבת סירופ מי ורדים, מעטרים בגרגרי רימון (או בכל פרי אחר) ומעט אגוזים קצוצים.
  2. לחילופין, ניתן להפוך את המלבי ע״ג צלחת הגשה, לצקת מעל מהסירופ ולעטר בגרגרי רימון וקוקוס קלוי.

מלבי טבעוני 2

הערה:

  • אם אוהבים מלבי "יציב" ניתן הוסיף למתכון עוד 1/2 כף קורנפלור כך שיהיו 3 וחצי כפות סה"כ.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? צילמתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם, זה מאד משמח אותי. אתם מוזמנים לעקוב אחרי, צבעוני וטעים שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!

חיים וטעים!

24 תגובות

  1. ברי סנדרס 05/09/2018 בשעה 09:23

    אורלי,
    נראה נהדר, אכין זאת לחג.
    המשך יום נעים,
    ברי

  2. חיים וטעים 05/09/2018 בשעה 11:08

    ברי, ממש שימחת אותי.
    בהצלחה!
    חג שמח ושנה נפלאה
    אורלי

  3. ריקי 05/09/2018 בשעה 23:07

    היי, מה זה הסירופ האדום? קנוי או בהכנה ביתית?

  4. חיים וטעים 06/09/2018 בשעה 04:59

    היי ריקי,
    הרוטב בו השתמשתי הוא קנוי. ניתן להשיג בחנויות תבלינים. יש איכויות שונות. יש שהן רק צבע וסוכר ויש שמוכרים רוטב בייצור מסורתי.
    סבתא פרחה ז״ל, היתה מבשלת עלי כותרת של ורדים עם סוכר ומכינה את הרוטב בעצמה. אינני יודעת כמויות מדוייקות.

  5. שושנה בר ניב 23/01/2019 בשעה 15:14

    נראה מצויין
    אכין בהזדמנות הקרובה

  6. חיים וטעים 23/01/2019 בשעה 15:43

    תודה רבה שושנה.
    שיהיה בתיאבון ובהנאה

  7. פנינה כהן 08/04/2019 בשעה 03:03

    עלי והצליחי

  8. חיים וטעים 08/04/2019 בשעה 10:28

    תודה רבה פנינה

  9. מדלן 08/04/2019 בשעה 19:58

    נראה ממש טוב! אכין הפעם עם קרם קוקוס

  10. חיים וטעים 08/04/2019 בשעה 20:06

    תודה ??
    בהצלחה ובתיאבון

  11. שלומית שלו 13/04/2019 בשעה 23:59

    יתאים בול לליל סדר שאני מתארחת. תודה רבה!!!

  12. חיים וטעים 14/04/2019 בשעה 06:01

    נהדר שלומית,
    חג שמח!

  13. ליעד 16/04/2019 בשעה 08:51

    תודה על המתכון. הכנתי ויציא נוזלי (גם אחרי לילה במקרר) יתכן ולא הבנתי את את ההוראות לגבי המים.. בנוסף לפחית הקוקוס להוסיף עוד 400 מ״ל מים?

  14. חיים וטעים 16/04/2019 בשעה 10:14

    היי ליעד,
    צר לי לקרוא זאת.
    לדעתי הסיבה היא קרם הקוקוס. חשוב שיהיה בעל אחוזי שומן גבוהים(!), כלומר, לא נוזל קוקוס ולא חלב קוקוס.
    הכמויות הן פחית של קרם קוקוס + 400מל מים.
    כמו כן, לסמיכות גבוהה יותר, ניתן להוסיף עוד כף של קורנפלור כפי שכתוב במתכון.
    בהצלחה ובתיאבון!
    חג שמח!
    אורלי

  15. אורטל 20/04/2019 בשעה 16:49

    תודה על המתכון! הכנתי לערב פסח ויצא מעולה ?

  16. חיים וטעים 20/04/2019 בשעה 18:53

    תודה רבה על התגובה המשמחת, אורטל.
    שיהיה חג שמח

  17. יוסף שדה 14/08/2019 בשעה 00:01

    במקום קורנפלור אפשר אבקת טפיוקה???? ואם כן אז באותה כמות?

  18. חיים וטעים 14/08/2019 בשעה 09:52

    לא ניסיתי עם קמח טפיוקה.

  19. פלורה לירן 25/09/2019 בשעה 10:00

    אשמח לקבל עידכונים שוטפים

  20. חיים וטעים 26/09/2019 בשעה 12:39

    נהדר!
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.
    שנה טובה

  21. עידית גבעוני 15/09/2023 בשעה 20:24

    נראה מעולה, אנסה לחג. שנה טובה.

  22. חיים וטעים 16/09/2023 בשעה 11:35

    שיהיה בהצלחה ובתיאבון

  23. מיכל פורטנוי 12/04/2024 בשעה 07:05

    תודה רבה,נראה נפלא

  24. חיים וטעים 12/04/2024 בשעה 16:50

    תודה מיכל, שמחה שאהבת

השאר תגובה