/, קציצות ומאפים מלוחים/מצה בריי טבעוני עם ירקות

מצה בריי טבעוני עם ירקות

מצה בריי טבעוני עם ירקות מבט על

מצה בריי מתוק? מלוח? גם וגם? איזה סוג של מצה בריי אכלתם בילדותכם? אצלנו הכינו את זה בטעם נייטרלי, עם טיפת מלח (וקצת פלפל שחור), בלי סוכר בפנים אבל עם המון אבקת סוכר מעל, או לחילופין, אם רצינו לשלב בארוחת ערב לא פיזרנו את אבקת הסוכר, ואכלנו משולשים של המצה המטוגנת עם סלט גדול בצד.

מאז שעברתי לטבעונות לפני מספר שנים, חשבתי לוותר על המאכל הזה. הרי ערך תזונתי רב לא היה בו, מלבד החלבון. היות שאני מכינה ללא ביצה, מה נשאר? מצות, אבקת סוכר ושמן. אולם דווקא הטבעונות פתחה כאן אפשרות למנה משביעה וטעימה של מצה בריי טבעוני, תפוח שנראה כמו פריטטה של מצות וירקות. המתכון כאן מתאים הן לאוכלי קטניות בפסח וגם למי שאינו אוכל קטניות בפסח. כמובן שזו גרסה מלוחה של מצה בריי.

מצה בריי טבעוני עם ירקות בצלחת

מצה בריי טבעוני עם ירקות

המרכיבים:

  • 4 מצות
  • 1/2 כוס קמח מצה (ניתן לשלב עם קמח חומוס או קמח עדשים, למי שאוכל קטניות בפסח)
  • 2 כוסות סה"כ של ירקות חתוכים לקוביות של 1 ס"מ בערך: 1-2 פלפלים צבעוניים, 1 כף פרוסות שום (הכי טעים שום טרי שיוצא לשוק בפסח), עגבניה, זוקיני וכדומה.
  • 1/2 כוס עלים ירוקים קצוצים: אני השתמשתי בפטרוזיליה ושמיר, אבל ניתן להוסיף תרד, כוסברה, עלי זעתר, רוקט וכל מה שאוהבים.
  • 1/3 כוס יוגורט טבעוני (עדיף מסויה או מאגוזים)
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס (בשפע)
  • 2-3 כפות שמן זית לטיגון
  • מחבת נון-סטיק בקוטר 26

אופן ההכנה:

  1. לשבור את המצות לחתיכות בגודל 3 ס"מ בערך ולהכניס לקערה גדולה.
  2. להוסיף קמח מצה (או שילוב של קמח מצה וקמח קטניות),ירקות חתוכים ועלים קצוצים.
  3. להוסיף את היוגורט, והמים רותחים. לערבב ולתבל במלח ופלפל.
  4. לתת לתערובת לעמוד כ- 5 דקות עד לריכוך המצות וספיגת הנוזלים. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  5. לחמם מחבת עם 2-3 כפות שמן זית, לשטח בה את התערובת ולבשל 10 דקות במחבת מכוסה. לטלטל את המחבת כדי לוודא שהמצה בריי משוחרר ולא דבוק לתחתית ולוודא שהחלק העליון נראה די יבש.
  6. להפוך את המצה בריי על גבי צלחת הגדולה מקוטר המחבת ולהחליק חזרה למחבת לצורך טיגון מהצד השני. לטגן במשך 5-7 דקות עד שמרגישים שהכל יציב ושחום משני הצדדים. ניתן להרים טיפונת ולהציץ.
  7. מומלץ להגיש עם ממרחים (כגון גבינה טבעונית וטחינה) וסלט ירוק גדול.

מצה בריי טבעוני עם ירקות במחבת

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? כתבו בתגובות ואשמח לענות ולעזור.

אם אתם מצלמים ומעלים לאינסטגרם, אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם.

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י מחייך או כל רגשן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה

בתיאבון!

חיים וטעים!


2 תגובות

  1. נטע אפרת 21/05/2021 בשעה 17:04

    במה ניתן להחליף את היוגורט?
    באיזה יוגורט השתמשת?

    תודה רבה.

  2. חיים וטעים 21/05/2021 בשעה 18:43

    אני משתמשת ביוגורט בטעם טבעי של תנובה או ביוגורט סויה ביתי.

השאר תגובה