/, מרקים/מרק ירקות וגריסים
Print Friendly, PDF & Email

מרק ירקות וגריסים

Print Friendly, PDF & Email

מרק ירקות וגריסים

אין כמו צלחת של מרק עשיר, סמיך ומהביל, כדי לחמם לנו את ערבי החורף. אחד האהובים עלי ביותר הוא מרק ירקות עם גריסים ופטריות שאני מגישה עם קרוטונים תוצרת בית. 

המרק משלב ירקות, קטניות (עדשים) ודגנים (גריסי פנינה), כך שעם או בלי קרוטונים זו כבר ארוחה מלאה, מזינה וטעימה. הגריסים והעדשים מסמיכים את המרק ומעניקים תחושת חלקלקות נעימה בפה, מה שמאד אהוב על ילדים ופעוטות.

מרק ירקות וגריסים

המרכיבים ל – 8 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים (או 1 גדול) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • העלים של ענפי הסלרי הנ”ל – קצוצים גס
  • 1 סלסלת פטריות פרוסות
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 8 כוסות מים או ציר ירקות (מרק צח)
  • קורט מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט טחון טרי – לא חובה

להגשה

  • קרוטונים תוצרת בית (יש מתכון לקרוטונים בהמשך).

אופן ההכנה

  1. מכניסים את השמן, הבצל, הסלרי, תפוחי האדמה והגזר לסיר גדול ומאדים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית  3-2 דקות. מוסיפים את השום והטפריות ומאדים יחד עוד דקה. זהירות שהשום לא ישרף.
  2. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים פנימה את עלי הסלרי, הגריסים והעדשים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהירקות והגריסים רכים, אך לא דייסתיים מדי.
  4. מתבלים ומגישים לשולחן עם  קרוטונים תוצרת בית.

קרוטונים תוצרת בית:

המרכיבים לצנצנת גדולה:

  • 1 לחם דגנים איכותי, מאיזה סוג שאוהבים.
  • 2-3 כפות שמן זית
  • אופציונלי – תבלינים בהתאם לטעם האישי. אני מוותרת. אוהבת בטעם טבעי.

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומניחים בסלסלה או צלחת כך סתם בטמפרטורת החדר (לא סגור בניילון) למשך 3-4 ימים. בזמן הזה הלחם מתייבש טוב טוב.
  2. חותכים את הפרוסות לקוביות ומניחים אותן בשכבה אחת ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מזלפים מעל מעט שמן הזית.
  4. אם רוצים תבלינים – טימין, שום, רוזמרין, צ’ילי או זעתר – זה הזמן לתבל. לדעתי אין צורך להוסיף מלח.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות למשך 40-45 דקות (ממליצה לבדוק אחרי חצי שעה שהקרוטונים לא נשרפים). מכבים את התנור ומשאירים את הקרוטונים בתוכו עד לצינון מלא. כדאי לאפות את הקרוטונים בערב ולהשאיר בתנור (כבוי) עד הבוקר.
  6. כשהם מצוננים לחלוטין, מעבירים את הקרוטונים לצנצנת אטומה.
  7. מגישים עם מרקים וסלטים. תענוג!

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו  לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen ואני אפרגן לכם בשיתוף ובתיוג חוזר.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

כותב | 2020-12-13T13:47:01+02:00 דצמבר 13th, 2020|דף-הבית, מרקים|0 תגובות

השאר תגובה