//מרק ירקות וגריסים

מרק ירקות וגריסים

מרק ירקות וגריסים

אין כמו צלחת של מרק עשיר, סמיך ומהביל, כדי לחמם לנו את ערבי החורף, ואחד האהובים עלי ועל הקטנים שבחבורה הוא מרק ירקות עם גריסים ופטריות שאני מגישה עם קרוטונים תוצרת בית. 

המרק שמשולבים בו ירקות, קטניות (עדשים) ודגנים (גריסי פנינה), הוא כבר ארוחה מלאה, מזינה וטעימה גם בלי הקרוטונים.

הגריסים, תפוחי האדמה והעדשים מסמיכים את המרק ומעניקים תחושת חלקלקות נעימה בפה, מה שמאד אהוב על ילדים ופעוטות.

מרק ירקות וגריסים

המרכיבים ל- 8 מנות 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים (או 1 גדול) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • העלים של ענפי הסלרי הנ"ל – קצוצים גס
  • 1 סלסלת פטריות פרוסות
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 8 כוסות מים או ציר ירקות (מרק צח)
  • קורט מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט טחון טרי – לא חובה

להגשת מרק ירקות וגריסים

  • קרוטונים תוצרת בית (מתכון בהמשך)

אופן הכנת מרק ירקות וגריסים

  1. מכניסים את השמן, הבצל, הסלרי, תפוחי האדמה והגזר לסיר גדול ומאדים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית  3-2 דקות.
  2. מוסיפים את השום והפטריות ומאדים יחד עוד דקה. יש להזהר שהשום לא ישרף.
  3. מוסיפים לסיר את הציר או המים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים פנימה גם את עלי הסלרי, הגריסים והעדשים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהירקות והגריסים רכים, אך לא דייסתיים מדי.
  5. מתבלים ומגישים לשולחן עם  קרוטונים תוצרת בית.

קרוטונים תוצרת בית

המרכיבים לצנצנת גדולה של קרוטונים

  • 1 לחם דגנים איכותי, מאיזה סוג שאוהבים.
  • 2-3 כפות שמן זית
  • אופציונלי: תבלינים בהתאם לטעם האישי כגון טימין, שום, רוזמרין, צ'ילי או זעתר. אני מוותרת כי אני אוהבת בטעם טבעי.

אופן הכנת הקרוטונים הביתיים

  1. פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומניחים בסלסלה או צלחת מעל המקרר, או בפינה נדחת אחרת, בטמפרטורת החדר (לא מכוסה) למשך 3-4 ימים. בזמן הזה הלחם מתייבש טוב טוב.
  2. חותכים את הפרוסות לקוביות ומניחים אותן בשכבה אחת ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מזלפים מעל מעט שמן הזית.
  4. אם רוצים להשתמש בתבלינים זה הזמן. לדעתי, אין צורך להוסיף מלח.
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך 40-45 דקות (אני ממליצה לבדוק אחרי חצי שעה שהקרוטונים לא נשרפים).
  6. מכבים את התנור ומשאירים את הקרוטונים בתוכו עד לצינון מלא. אני ממליצה לאפות את הקרוטונים בערב ולהשאיר בתנור (כבוי) עד הבוקר.
  7. מעבירים את הקרוטונים שהצטננו לגמרי לצנצנת אטומה.
  8. מגישים עם מרקים וסלטים. תענוג!

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? אהבתם? צילמתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen אני כל כך אוהבת לראות את תמונות התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. רותי 24/11/2021 בשעה 10:20

    מתכונים מעולים

  2. חיים וטעים 24/11/2021 בשעה 13:52

    תודה רבה רבה רותי

  3. אורית 25/11/2021 בשעה 21:42

    נקרא טעים

  4. חיים וטעים 25/11/2021 בשעה 22:19

    תודה רבה! הוא אכן טעים מאד

  5. נירה 07/01/2023 בשעה 04:43

    תודה רבה, אוהבת את המתכונים הפשוטים שלך👌אכין בהנאה

  6. חיים וטעים 07/01/2023 בשעה 10:38

    שימחת את לבי. תודה רבה!

  7. חדוה רזניק 31/01/2023 בשעה 07:58

    מרק מעולה אורלינקה, כל כך מתאים להיום, שמרתי ומקווה להכין היום

  8. חיים וטעים 31/01/2023 בשעה 09:47

    איזו תגובה משמחת חדווש.
    שיהיה בתיאבון ובהנאה

השאר תגובה