/, ללא גלוטן, סלטים ומנות ראשונות/סלט אבוקדו גואקמולי עם טורטייה צ'יפס

סלט אבוקדו גואקמולי עם טורטייה צ'יפס

סלט אבוקדו

סלט אבוקדו זה הסלט הכי קל בעולם והכי טעים בעולם בעיני. כי אבוקדו הוא החמאה של הטבעונים וכמעט ואין ארוחת ערב בלעדיו, אלא אם זה מחוץ לעונה.

יש בארץ מספר זני אבוקדו, חלקם מכילים פחות אחוזי שומן, חלקם יותר. לכל זן יש טעם ייחודי משלו, אבל היות וכל זן מבשיל במועד אחר בדרך כלל נמצא בשווקים 1-2 זנים בו זמנית. בקיצור, קונים מה שיש (אך לא בטרום עונה כי אז האבוקדו אבן והוא לא מתרכך לעולם, וזה מבאס לאללה. כי הוא גם יקר וגם מפתח ציפיות וגם הולך לפח).

סלט האבוקדו הזה – שנקרא גואקמולי הוא אחד מאבני היסוד של המטבח המקסיקני, וכיף לאכול אותו עם טורטייה צ'יפס (המכונים גם נאצ'וס) תוצרת בית. את הטורטיות נכין בתנור ולא בטיגון כדי להפחית בכמות השומן במנה.

גואקמולי הוא סלט בלי ביצים, כך במקור. בכלל לא ברור לי למה צריך לקלקל את טעם הפרי הזה (כן, אבוקדו הוא פרי) עם ביצים.

סלט אבוקדו – גואקמולי

המרכיבים:

סלט אבוקדו

  • 2 אבוקדו בשלים קלופים
  • 1 עגבניה גדולה (או 2 קטנות) חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2-1 פלפל חלפיניו או צ'ילי חריף פרוס דק (לפי הטעם האישי)
  • 3 בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות
  • עלים מצרור כוסברה
  • 1/3 כוס מיץ לימון (או ליים, אם משיגים)
  • עלים מ- 4 ענפי נענע (לא חובה אבל מרענן את הפה מהחריפות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פלפל צ'ילי גרוס – לא חובה

טורטייה צ'יפס - נאצ'וס בתנור

טורטייה צ'יפס בתנור

  • 4 טורטיות מאיזה סוג שאוהבים, אפשרי ללא גלוטן
  • תרסיס שמן זית
  • פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח עם שום ובצל (אני משתמשת במקורמיק)

אופן ההכנה:

סלט אבוקדו

  1. מוציאים את תוכן האבוקדו לתוך קערה (בלי חלקים כהים ובלי סיבים)
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. במקרה הזה אנחנו מעוניינים שחלק מהאבוקדו יתרסק והסלט יהיה קרמי אך עדיין עם חתיכות של אבוקדו ועגבניות.
  3. מגישים עם טורטיה צ'יפס.

טורטייה צ'יפס – נאצ'וס בתנור

  1. מניחים את הטורטיות ע"ג תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן זית, זורים מעט מהתבלינים וחותכים לשמיניות של משולשים (כמו שחותכים פיצה).
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, במשך 10 דקות בערך, עד שהן מזהיבות וקרנצ'יות. נזהרים לא לשרוף.

סלט אבוקדו לאורך

הערות וגיוונים:

  • רוצים להכין ארוחה מקסיקנית? הנה מתכונים לכמה מנות חובה: סלט צבעוני עם שעועית לבנה,  סלט מקסיקני עם שעועית אדומה, בוריטו (כן, אני יודעת שזו מנה אמריקאית בנוסח מקסיקני), צ'ילי סין קרנה.
  • אני ממליצה לא לוותר על הכוסברה, אך אם חייבים, אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או בעלי רוקט קצוצים אך הטעם יהיה שונה.
  • אם אין מלח עם שום ובצל, ניתן להשתמש בכל תבלין בנפרד: מלח, אבקת שום, אבקת בצל, או תבלין אחר שאוהבים.
  • אוהבים בצל סגול? אפשר להשתמש ב- 1/2 בצל סגול במקום הבצל הירוק.
  • כמובן שניתן לטגן את הטורטיות, לשיקולכם.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה