Print Friendly, PDF & Email

סלט זוקיני ותרד

Print Friendly, PDF & Email

זוקיני ותרד 3

.

השבוע בסל האורגני שלי (לפני שתשאלו איפה אני קונה אותו, אני אגלה לכם: משק חביביאן. המשק החביב עלי) הגיעו זוקיני ירוקים כהים וזוקיני צהובים. הכנסתי הכל למקרר ולקראת ערב פתחתי אותו כדי לבחור ממה אכין את ארוחת הערב, (אתם כבר יודעים שאני תמיד מכינה ממה שיש בבית). כמובן, שהזוקיני החמודים קפצו אלי וביקשו להיות ראשונים ("פסססססט, פסססססט, קחי אותי" שמעתי אותם קוראים לי, בדמיוני). והדמיון המשיך לרוץ… אני אקפיץ אותם עם עלי תרד ואכין סלט זוקיני ותרד שלא טעמתם כמותו!

כמובן שחייבים להוסיף לזה משהו קראנצ'י, לתוספת מרקם ופחמימה. זה מקפיץ את כל המנה. הסוד שלי הוא: שילוב של שמן זית (ישראלי, ברור), עם פירורי לחם. מתקבלים פירורים במרקם ובטעם שמזכיר פרמזן. זה פטנט מסבתא שלי שקראה לזה: "פרמזן לעניים". אבל זה גם פרווה וגם טבעוני, אז זרמתי עם זה. מעניין איך הפטנטים שלמדתי מסבתא שלי משמשים אותי עד היום.

לפני המתכון, בואו נדבר רגע על המחבת. רבים שואלים אותי "למה החביתה (עדשים או חומוס) מתפרקת לי"? או "למה הטורטיות שלי נדבקות למחבת"? אז הנה התשובה. מעבר למיומנות שאותה רוכשים, אין ברירה, בדם יזע ודמעות (טוב, לא חייבים דם), האלמנט השני הוא המחבת. חשוב שזו תהיה מחבת נון סטיק טובה ובריאה, מבית טוב, בלי מתכות כבדות (קדמיום ועופרת) ובלי PFOA שמשמש עדיין בחלק מהמוצרים הפחות איכותיים בשוק. המחבת שאני משתמשת בה ויכולה להמליץ עליה מניסיון רב שנים היא המחבת של טפאל עם הנקודה האדומה.

.

.

סלט זוקיני ותרד

המרכיבים ל- 4 מנות פתיחה:

4 זוקיני ירוקים וצהובים בינוניים או 6 קטנים

1 כוס דחוסה עלי תרד

5 כפות שמן זית

1-2 שיני שום קצוצות דק

3 כפות פירורי לחם

1 כף פירורי פרמזן טבעוני (או שמרי בירה)

קורט מלח, פלפל שחור גרוס

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

זוקיני ותרד 2

אופן ההכנה:

1. חוצים את הזוקיני לאורך ופורסים לפרוסות אלכסוניות דקות.

2. מחממים שמן זית במחבת טובה ומוסיפים פנימה את פרוסות הזוקיני.

3. צורבים את הזוקיני כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עדין, וניעור המחבת עד להזהבה.

4. מוסיפים את עלי התרד, השום, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור ומאדים 3 דקות נוספות. לקראת סיום מוסיפים את הפרמזן.

5. מצננים מעט ומזלפים מעל מיץ לימון.

הגשת המנה:

אפשר להגיש מיד אחרי ההכנה

מה שנשאר אפשר לאכול גם כסלט קר

ואפשר לאכול עם פסטה! לשם כך, יש להוסיף 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה לסלט הזוקיני והתרד ולבשל 2-3 דקות. זה הופך לרוטב משגע! 🍃🥒🍜

זוקיני ותרד 3
.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2019-05-23T12:28:15+03:00 מאי 22nd, 2019|דף-הבית, סלטים ומנות ראשונות|2 תגובות

2 Comments

  1. רבקה ג 22 במאי 2019 at 17:18

    מענין. מאוד

  2. חיים וטעים 22 במאי 2019 at 17:57

    תודה רבקה

השאר תגובה