זהו הסלט הפופולרי והאהוב שיותר בבלוג שלי
סלט עדשים ובטטה הוא סלט טעים, בריא ועשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל ועוד המון ערכים תזונתיים.
יאללה, ניגש ישר לעבודה.
אה, אפרופו עבודה, אם נשאר לכם מהסלט הזה, תוכלו להכניס לקופסת פלסטיק ולקחת למחר לעבודה. הסלט טעים מאד ואפילו יותר, אחרי לילה במקרר. כמובן, בתנאי שהוא לא מוצף ברוטב…
המרכיבים:
1 כוס עדשים שחורות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה דק (לא חובה, אפשר להמיר בשמיר או סלרי)
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
מיץ מ-1-2 לימונים (לפי הטעם)
גרידה מחצי לימון
1 כפית סוכר
מלח, פלפל גרוס
להגשה, אופציונלי: בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן.
מבשלים את הבטטה במי מלח במשך 5 דקות. מסננים. מניחים להצטנן. או שמכניסים לתנור עם מעט שמן זית ואופים ב- 200 מעלות כ-15-20 דקות. לבחירתכם.
מכניסים לקערה את העדשים, הבטטות, הפטרוזיליה והכוסברה.
מערבבים בצנצנת נפרדת את חומרי הרוטב (שמן זית, שמן שומשום, מיץ לימון, גרידת הלימון, מלח פלפל וסוכר) ויוצקים על העדשים והבטטה שבקערה.
מערבבים קלות בעזרת כף או 2 מזלגות (זהירות! למניעת קווטש). מעבירים לצלחת הגשה.
ניתן לקשט בבצל ירוק ובלימון.
אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.
אשמח אם תשוטטו בבלוג, תאהבו מתכון מסויים, תכינו, תצלמו, תרצו לשאול שאלה, או לבקש מתכון שחסר. תוכלו לפנות אלי ב”צור קשר” או להירשם בתחתית הבלוג לקבלת עדכונים על כל מתכון חדש שאני מעלה.
לבריאות!
חיים וטעים!
[…] להמשך המתכון לחצו כאן […]
סלט נהדר! אוהבת את כל המרכיבים שבו.
שמחה שאהבת רויטל, יקירה.
אכן סלט נהדר!
סלט טעים ומשביע !! תודה על מתכון נהדר .
אני מכינה את הרוטב בנפרד ולוקחת לעבודה מנת סלט במיכל ומנת רוטב במיכל קטן. מחזיק יפה במקרר מספר ימים. פעם אחת הוספתי חמוציות והיה מצויין. אולי אנסה קצת גרגרי רימון.
תודה רבה מיקי!
ממש כיף לקרוא. זה מחמם לי את הלב ומשמח אותי מכינים ונהנים מהמתכונים שלי.
הוספת גרגרי רימון נשמעת לי רעיון משגע. גם אני אנסה. תודה.
שיהיה תמיד בתיאבון ובהנאה 🌺
סלט מדהים גם אני מכינה אותו הרבה זמן.
אכן סלט מדהים.
תודה על התגובה המקסימה
תודה על המתכון העשיר והבריא
אורלינ’קה אהובה, לאחר שהכנתי את הסלט הטעים והמיוחד הזה לא מעט פעמים, הולכת תכף להכין אותו לארוחה משפחתית מורחבת, יאמי! שבת שלום
תודה לימורי ❤️
שיהיה בתיאבון ובהנאה לכל האורחים ומזל טוב לכם
איזה כיף לקרוא זאת, חדווש אהובה 😍
שיהיה בתיאבון ושבת שלום ❤️
תודה רבה. חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן.
עכשיו מצאת 🌺
בתיאבון
המלצה- להכין את הרוטב לפני שהעדשים מוכנות.
ברגע שמסננים אותן והן עדיין חמות, לשפוך עליהן את הרוטב.
(עדשים חמות סופגות טעמים בצורה מושלמת) לצנן ולהוסיף את הבטטות לערבוב קצר.
אני מוסיפה גם מעט כמון טחון ,צ’ילי גרוס ושן שום כתושה. הבטטה אוהבת צ’ילי ,העדשים אוהבים כמון ושניהם אוהבים שום…
תודה על הטיפים!
מתכון מעולה!
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הסלט יום לפני ולהשאיר אותו לילה במקרר?
תודה רבה 🙏🏻
כן. אפשר להכין יום מראש. ולהשאיר ללילה במקרר.
ליותר מיום אחד, מומלץ לשמור את המרכיבים המבושלים/אפויים בנפרד ולאחד ביום ההגשה.
איך שומרים על הגוון ירוק חזק של הסלק לאחר בישול ?
לא הבנתי את השאלה רחל
נשמע נחמד. אנסה היום. היית ממליצה לשים גם ממתיק כמו דבש או סילאן?
תודה 🌺
לגבי ההמתקה, זה עניין של טעם אישי.
אני מציעה שתכיני, תטעמי וכך תוכלי להחליט.
בהצלחה ובתיאבון.
סלט נפלא ובריא. תודה על המתכון
תודה רבה!
כיף לפתוח את הבוקר עם תגובה כזו 🙏🏻🌷