Print Friendly, PDF & Email

סלט עדשים שחורות ובטטה

Print Friendly, PDF & Email

זהו הסלט הפופולרי והאהוב שיותר בבלוג שלי
סלט עדשים ובטטה הוא סלט טעים, בריא ועשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל ועוד המון ערכים תזונתיים.

יאללה, ניגש ישר לעבודה.
אה, אפרופו עבודה, אם נשאר לכם מהסלט הזה, תוכלו להכניס לקופסת פלסטיק ולקחת למחר לעבודה. הסלט טעים מאד ואפילו יותר, אחרי לילה במקרר. כמובן, בתנאי שהוא לא מוצף ברוטב…

סלט עדשים ובטטה

המרכיבים:
1 כוס עדשים שחורות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה דק (לא חובה, אפשר להמיר בשמיר או סלרי)
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
מיץ מ-1-2 לימונים (לפי הטעם)
גרידה מחצי לימון
1 כפית סוכר
מלח, פלפל גרוס
להגשה, אופציונלי: בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן.
מבשלים את הבטטה במי מלח במשך 5 דקות. מסננים. מניחים להצטנן. או שמכניסים לתנור עם מעט שמן זית ואופים ב- 200 מעלות כ-15-20 דקות. לבחירתכם.
מכניסים לקערה את העדשים, הבטטות, הפטרוזיליה והכוסברה.
מערבבים בצנצנת נפרדת את חומרי הרוטב (שמן זית, שמן שומשום, מיץ לימון, גרידת הלימון, מלח פלפל וסוכר) ויוצקים על העדשים והבטטה שבקערה.
מערבבים קלות בעזרת כף או 2 מזלגות (זהירות! למניעת קווטש). מעבירים לצלחת הגשה.
ניתן לקשט בבצל ירוק ובלימון.

סלט עדשים ובטטה 2

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אשמח אם תשוטטו בבלוג, תאהבו מתכון מסויים, תכינו, תצלמו, תרצו לשאול שאלה, או לבקש מתכון שחסר. תוכלו לפנות אלי ב"צור קשר" או להירשם בתחתית הבלוג לקבלת עדכונים על כל מתכון חדש שאני מעלה.


לבריאות!
חיים וטעים!

19 Comments

  1. […] להמשך המתכון לחצו כאן […]

  2. רויטל ברוך 5 באוגוסט 2018 at 21:52

    סלט נהדר! אוהבת את כל המרכיבים שבו.

  3. חיים וטעים 6 באוגוסט 2018 at 06:53

    שמחה שאהבת רויטל, יקירה.
    אכן סלט נהדר!

  4. מיקי בבלי 14 באוקטובר 2018 at 22:13

    סלט טעים ומשביע !! תודה על מתכון נהדר .
    אני מכינה את הרוטב בנפרד ולוקחת לעבודה מנת סלט במיכל ומנת רוטב במיכל קטן. מחזיק יפה במקרר מספר ימים. פעם אחת הוספתי חמוציות והיה מצויין. אולי אנסה קצת גרגרי רימון.

  5. חיים וטעים 14 באוקטובר 2018 at 22:17

    תודה רבה מיקי!
    ממש כיף לקרוא. זה מחמם לי את הלב ומשמח אותי מכינים ונהנים מהמתכונים שלי.
    הוספת גרגרי רימון נשמעת לי רעיון משגע. גם אני אנסה. תודה.
    שיהיה תמיד בתיאבון ובהנאה 🌺

  6. לבנה כהן 1 במאי 2019 at 12:18

    סלט מדהים גם אני מכינה אותו הרבה זמן.

  7. חיים וטעים 1 במאי 2019 at 12:24

    אכן סלט מדהים.
    תודה על התגובה המקסימה

  8. לימור בוחניק 3 במאי 2019 at 07:51

    תודה על המתכון העשיר והבריא

  9. חדוה רזניק 3 במאי 2019 at 08:16

    אורלינ'קה אהובה, לאחר שהכנתי את הסלט הטעים והמיוחד הזה לא מעט פעמים, הולכת תכף להכין אותו לארוחה משפחתית מורחבת, יאמי! שבת שלום

  10. חיים וטעים 3 במאי 2019 at 12:05

    תודה לימורי ❤️
    שיהיה בתיאבון ובהנאה לכל האורחים ומזל טוב לכם

  11. חיים וטעים 3 במאי 2019 at 12:06

    איזה כיף לקרוא זאת, חדווש אהובה 😍
    שיהיה בתיאבון ושבת שלום ❤️

  12. מיכל 4 במאי 2019 at 14:59

    תודה רבה. חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן.

  13. חיים וטעים 4 במאי 2019 at 15:06

    עכשיו מצאת 🌺
    בתיאבון

  14. סאקרה 6 במאי 2019 at 12:33

    המלצה- להכין את הרוטב לפני שהעדשים מוכנות.
    ברגע שמסננים אותן והן עדיין חמות, לשפוך עליהן את הרוטב.
    (עדשים חמות סופגות טעמים בצורה מושלמת) לצנן ולהוסיף את הבטטות לערבוב קצר.
    אני מוסיפה גם מעט כמון טחון ,צ'ילי גרוס ושן שום כתושה. הבטטה אוהבת צ'ילי ,העדשים אוהבים כמון ושניהם אוהבים שום…

  15. חיים וטעים 6 במאי 2019 at 14:46

    תודה על הטיפים!

  16. עופר 13 בספטמבר 2019 at 17:18

    מתכון מעולה!
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הסלט יום לפני ולהשאיר אותו לילה במקרר?

  17. חיים וטעים 13 בספטמבר 2019 at 18:25

    תודה רבה 🙏🏻
    כן. אפשר להכין יום מראש. ולהשאיר ללילה במקרר.
    ליותר מיום אחד, מומלץ לשמור את המרכיבים המבושלים/אפויים בנפרד ולאחד ביום ההגשה.

  18. רחל טואשי 19 בספטמבר 2019 at 09:51

    איך שומרים על הגוון ירוק חזק של הסלק לאחר בישול ?

  19. חיים וטעים 19 בספטמבר 2019 at 10:02

    לא הבנתי את השאלה רחל

השאר תגובה