/, עוגות ומתוקים/עוגת ביסקוויטים טבעונית
Print Friendly, PDF & Email

עוגת ביסקוויטים טבעונית

Print Friendly, PDF & Email

עוגת ביסקוויטים של סבתא טבעונית מוכנה

לכל בית יש את עוגת הבית שלו. אצלנו זו עוגת ביסקוויטים טבעונית, המכונה “עוגת הביסקוויטים של סבתא

כמו רוב הילדים, גם ילדי הכי אהבו, ועדיין אוהבים, את עוגת הביסקויטים של סבתא (אמא שלי), כך שמיד כשהפכתי לסבתא החלטתי להמשיך את המסורת…

למה כדאי להכין עוגת ביסקוויטים?

  • עוגה טעימה
  • קלה מאד להכנה
  • בלי אפייה
  • מתאימה כמעט לכל השנה, במיוחד לחג שבועות
  • העוגה האהובה ביותר (דרך אגב, זה עלה במחקר!)
  • והכי חשוב לדעתי, יש לה טעם של ילדות עם זכרונות ונוסטלגיה בכל ביס.

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • זוהי עוגת ביסקוויטים טבעונית / פרווה, כלומר ללא מוצרי חלב, אך עדיין ממרכיבים זמינים שיש בכל סופרמרקט.
  • אני מכינה את העוגה בלי ציפוי שוקולד, כי ככה הכינו אותה אצלינו. מי שמעוניין בעוגת ביסקוויטים טבעונית עם ציפוי שוקולד, הוספתי את המתכון למטה ⬇⬇⬇
  • אני מרטיבה את הביסקוויטים בעזרת מברשת, כך ניתן לשלוט טוב יותר על כמות הנוזל, כך שלא יוצפו ויהפכו סמרטוטיים. ניתן כמובן לטבול אותם בנוזל לפני הסידור בתבנית. לבחירתכם.
  • אם העוגה מיועדת למבוגרים, (כן, כן, גם מבוגרים אוהבים עוגת ביסקוויטים), ניתן להוסיף לחלב הצמחי שבו מרטיבים את הביסקוויטים מעט קפה.
  • אפשר להכין רק בטעם וניל או בטעם שוקולד. במקרה כזה יש להכפיל את כמות הקרם בטעם הנבחר.
  • העוגות נשמרות היטב בהקפאה כשהן מכוסות היטב. ניתן להגיש אותן גם במצב קפוא, כעוגת גלידה / קסטה. מנסיוני, ילדים מאד אוהבים אותה קפואה..

עוגת ביסקוויטים טבעונית

מהמרכיבים האלה יוצאות 2 עוגות בינויות: 20X30 + 20X20.

המרכיבים:

  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר רגיל
  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר בטעם שוקולד (אפשר גם רגיל)
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל להרטבת הביסקוויטים (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)
    .

קרם שוקולד:

  • 1 שמנת צמחית לקצפת 250 מ”ל (או קרם קוקוס שהיה במקרר למשך לילה)
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 2 גביעי מעדן סויה שוקולד
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)
    .

קרם וניל:

  • 1 שמנת צמחית לקצפת 250 מ”ל (או קרם קוקוס שהיה במקרר למשך לילה)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 גביעי מעדן סויה בטעם טבעי
  • 1/4 כוס משקה סויה בטעם וניל (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)
    .

עוגת ביסקוויטים של סבתא מריחת הקרם

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים שכבה של ביסקוויטים בתחתית של תבנית מלבנית / מרובעת. אפשר להניח בכל שכבה צבע אחד, אפשר לסירוגין כמו לוח שחמט, מה שבא לכם.
  2. מורחים מעל מעט ממשקה הסויה (או החלב הצמחי האחר שבחרתם).
  3. מקציפים את מרכיבי קרם הווניל במיקסר עם בלון הקצפה, במשך כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך. אם הקרם סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד כף של משקה סויה.
  4. מורחים את הקרם ע”ג שכבת הביסקוויטים ומיישרים. מכניסים למקפיא לכמה דקות.
  5. בינתיים, מקציפים, באותה קערת מיקסר שבה הקצפנו את הקרם הלבן, את מרכיבי קרם השוקולד עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך.
  6. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים מעל הקרם שהתייצב שכבת ביסקוויטים, שגם אותה מרטיבים בעזרת מברשת.
  7. מורחים מעל את קרם השוקולד ומכסים בשבכת ביסקוויטים אחרונה.
  8. כעת, אפשר להשאיר את העוגה כך, כמו שאמא שלי היתה עושה, או שאפשר להכין ציפוי שוקולד כמוסבר בהמשך.
    .

עוגת ביסקוויטים של סבתא שכבת ביסקוויטים

אופציונלי: 

ציפוי שוקולד: לחמם בקלחת 1/2 כוס משקה סויה עד לסף רתיחה. להוסיף פנימה קוביות מ- 200 גרם שוקולד מריר להניח לדקה ואז לערבב הכל עד לקבלת גנאש שוקולד סמיך ומבריק. להמתין מעט לצינון הגנאש ולמזוג אותו על גבי שכבת הביסקוויטים העליונה. לכסות את העוגה ולהכניס למקרר או למקפיא.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן, לייק, תגובה או אימוג’י (רגשן) אחר 👍😉👌. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? אשמח לענות ולעזור. פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי 😊

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2020-09-21T14:40:04+03:00 מאי 26th, 2020|חגים ואירועים, עוגות ומתוקים|0 תגובות

השאר תגובה