//עוגת ביסקוויטים טבעונית

עוגת ביסקוויטים טבעונית

עוגת ביסקוויטים של סבתא טבעונית מוכנה

לכל בית יש את עוגת הבית שלו. אצלנו זו עוגת ביסקוויטים טבעונית, המכונה "עוגת הביסקוויטים של סבתא"

כמו רוב הילדים, גם ילדי הכי אהבו, ועדיין אוהבים, את עוגת הביסקויטים של סבתא (אמא שלי), כך שמיד כשהפכתי לסבתא החלטתי להמשיך את המסורת.

למה כדאי להכין עוגת ביסקוויטים?

  • עוגה טעימה
  • קלה מאד להכנה
  • בלי אפייה
  • מתאימה כמעט לכל השנה, במיוחד לחג שבועות
  • העוגה האהובה ביותר (דרך אגב, זה עלה במחקר!)
  • והכי חשוב לדעתי, יש לה טעם של ילדות עם זכרונות ונוסטלגיה בכל ביס

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • זוהי עוגת ביסקוויטים טבעונית / פרווה, כלומר ללא מוצרי חלב, אך עדיין ממרכיבים זמינים שיש בכל סופרמרקט.
  • אני מכינה את העוגה בלי ציפוי שוקולד, כי ככה הכינו אותה אצלינו. מי שמעוניין בעוגת ביסקוויטים טבעונית עם ציפוי שוקולד, הוספתי את המתכון למטה.
  • אני מרטיבה את הביסקוויטים בעזרת מברשת, כך ניתן לשלוט טוב יותר על כמות הנוזל, כך שלא יוצפו ויהפכו סמרטוטיים. ניתן כמובן לטבול אותם בנוזל לפני הסידור בתבנית. לבחירתכם.
  • אם העוגה מיועדת למבוגרים, (כן, כן, גם מבוגרים אוהבים עוגת ביסקוויטים), ניתן להוסיף לחלב הצמחי שבו מרטיבים את הביסקוויטים מעט קפה.
  • אפשר להכין רק בטעם וניל או בטעם שוקולד. במקרה כזה יש להכפיל את כמות הקרם בטעם הנבחר.
  • העוגות נשמרות היטב בהקפאה כשהן מכוסות היטב. ניתן להגיש אותן גם במצב קפוא, כעוגת גלידה / קסטה. מנסיוני, ילדים מאד אוהבים אותה קפואה..

עוגת ביסקוויטים טבעונית

מהמרכיבים האלה יוצאות 2 עוגות בינויות: 20X30 + 20X20

המרכיבים:

  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר רגיל
  • 250 גרם (שרוול) ביסקויטים פתיבר בטעם שוקולד (אפשר גם רגיל)
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל להרטבת הביסקוויטים (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)

קרם שוקולד:

  • 1 שמנת צמחית לקצפת 250 מ"ל (או קרם קוקוס שהיה במקרר למשך לילה)
  • 1 חב׳ אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 2 גביעי מעדן סויה שוקולד
  • 1/2 כוס משקה סויה בטעם וניל (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)

קרם וניל:

  • 1 שמנת צמחית לקצפת 250 מ"ל (או קרם קוקוס שהיה במקרר למשך לילה)
  • 1 חב׳ אינסטנט פודינג וניל
  • 2 גביעי מעדן סויה בטעם טבעי
  • 1/4 כוס משקה סויה בטעם וניל (או כל חלב צמחי אחר, עם מעט תמצית וניל)

מריחת הקרם על הביסקוויטים

אופן ההכנה:

  1. מסדרים שכבה של ביסקוויטים בתחתית של תבנית מלבנית / מרובעת. אפשר להניח בכל שכבה צבע אחד, אפשר לסירוגין כמו לוח שחמט, מה שבא לכם.
  2. מורחים מעל מעט ממשקה הסויה (או החלב הצמחי האחר שבחרתם).
  3. מקציפים את מרכיבי קרם הווניל במיקסר עם בלון הקצפה, במשך כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך. אם הקרם סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד כף של משקה סויה.
  4. מורחים את הקרם ע”ג שכבת הביסקוויטים ומיישרים. מכניסים למקפיא לכמה דקות.
  5. בינתיים, מקציפים, באותה קערת מיקסר שבה הקצפנו את הקרם הלבן, את מרכיבי קרם השוקולד עד לקבלת קרם אוורירי וסמיך.
  6. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים מעל הקרם שהתייצב שכבת ביסקוויטים, שגם אותה מרטיבים בעזרת מברשת.
  7. מורחים מעל את קרם השוקולד ומכסים בשבכת ביסקוויטים אחרונה.
  8. כעת, אפשר להשאיר את העוגה כך, כמו שאמא שלי היתה עושה, או שאפשר להכין ציפוי שוקולד כמוסבר בהמשך.

עוגת ביסקוויטים של סבתא שכבת ביסקוויטים

אופציונלי:

ציפוי שוקולד על עוגה קרה:

לחמם בקלחת 1/2 כוס משקה סויה עד לסף רתיחה. להוסיף פנימה קוביות מ- 200 גרם שוקולד מריר להניח לדקה ואז לערבב הכל עד לקבלת גנאש שוקולד סמיך ומבריק. להמתין מעט לצינון הגנאש ולמזוג אותו על גבי שכבת הביסקוויטים העליונה. לכסות את העוגה ולהכניס למקרר או למקפיא.

עוגת ביסקוויטים בציפוי מבריק

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן, לייק, תגובה או אימוג'י (רגשן) אחר ❤. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם מתכון שלי? תייגו אותי @orlycohen מאד משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד, ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

4 תגובות

  1. ציפי מזרחי 02/06/2023 בשעה 17:51

    נראה מתכון מנצח. אנסה להכין בקרוב.

  2. חיים וטעים 02/06/2023 בשעה 18:59

    תודה רבה ציפי

  3. א 13/10/2023 בשעה 14:20

    היי, לא חושבת שהצלחתי
    השתמשתי באיסטנט פודינג וניל של סוויטנגו, שמכיל 50 גר'
    ונראה לי שיצא לי קרם מאוד דליל ולא קצפת?
    האם עליי להמשיך להקציף עוד? או להוסיף עוד שקית או יותר של אינסטנט פודינג וניל (סוויטנגו)?

  4. חיים וטעים 13/10/2023 בשעה 14:38

    לא ניסיתי אף פעם סוויט גו. אבל נראה לי שכן, תנסי להוסיף עוד פודינג. בהצלחה.

השאר תגובה