עוד הרבה לפני שה"קרמל בייגלה מלוח" הפך לטרנד חם (או בעצם קר), פרסמתי בבלוג שלי בסלונה את המתכון לעוגת לוטוס עם בייגלה ושוקולד לבן. רק השבוע הבנתי שהמון משפחות מכינות אותו לימי הולדת ולחגים. מיד החלטתי להעביר אותו לכאן. אני מודה שהייתי צריכה לעשות זאת לפני 4 שנים, אך אומרים שמוטב מאוחר מאף פעם, נכון?
עוגת לוטוס טבעונית היא עוגה לבנה קרה, ללא אפייה, המשלבת קרמל, בייגלה ושוקולד לבן. הבייגלה מוסיף מליחות עדינה לאיזון המתיקות של העוגה, ומרקם קראנצ'י המהווה ניגודיות נעימה לרכות העוגה. העוגה חגיגית ומתאימה לימי הולדת וכמובן לחג השבועות.
להכנת העוגה מספר שלבים, ממש פשוטים וכדאי להקפיד ולבצע כל שלב לפי הסדר המופיע במתכון. הצלחה מובטחת!
עוגת לוטוס טבעונית עם בייגלה ושוקולד לבן
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
לבסיס
- 1 חב' ביסקוויטים לוטוס
- 3 כפות שמן קוקוס נוזלי (בקיץ זה מצב הצבירה שלו. בחורף צריך לחמם)
למלית
- 500 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס חלב מאיזה סוג שאתם אוהבים
- 200 גרם גבינת סויה קנויה או ביתית
לציפוי
- 2+2 כפות ממרח לוטוס (חלק או קראנצ'י)
- 100 גרם שוקולד לבן פרווה (טבלה, נטיפים – שוקולד צ'יפס, או מטבעות אותן ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
- 1 כוס בייגלה שטוחים בטעם טבעי
אופן ההכנה – עוגת לוטוס טבעונית
הכנת הבסיס
טוחנים את ביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים. מעבירים את תערובת הפירורים לתחתית של תבנית עגולה קפיצית (אני השתמשתי ברינג אותו כיוונתי לקוטר 22) ומהדקים אותם היטב לתחתית בעזרת הידיים או באמצעות תחתית של כוס. מכניסים למקרר להתייצבות של שעה לפחות.
ציפוי הבייגלה
ממיסים בקערה את השוקולד הלבן עם 2 כפות ממרח לוטוס. שוברים חלקית את הבייגלה ומכניסים אותם לקערה. מערבבים כך שכל הבייגלה יצופו בתערובת המתוקה. מוזגים את תוכן הקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת מרית. מכניסים למקרר או למקפיא עד לשלב קישוט העוגה.
הכנת המלית
מקציפים בקערת מיקסר עם מקצף בלון את השמנת, הפודינג והחלב עד שמתקבלת קצפת די סמיכה. מוסיפים את הגבינה כף אחר כף לקצפת בעוד המיקסר פועל. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם סמיך שהמקצף משאיר בו פסים.
הרכבת העוגה
מוציאים את הבסיס היציב מהמקרר, יוצקים עליו בעדינות את המלית ומיישרים את פני העוגה בעזרת סכין או מרית. מכסים בניילון נצמד או מכסה אחר. יש להזהר שהכיסוי לא יגע בפני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות להתייצבות. עד השלב הזה ניתן לעשות אפילו כמה ימים מראש ולשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד במקפיא (בלי הציפוי והבייגלה).
ציפוי וקישוט
לקראת ההגשה מעבירים את הבייגלה המצופה בשוקולד לבן לקרש חיתוך וחותכים אותו עם סכין בצורה חופשית כך שיהיו חלקים קטנטנים וחלקים גדולים.
מחממים את 2 כפות ממרח הלוטוס הנותרות כך שמתקבל ממרח נוזלי, אותו יוצקים בעדינות קרוב לשולי העוגה כך שייווצרו פסי נזילה לאורכה. מפזרים מעל העוגה את חתיכות הבייגלה באופן חופשי ונועצים את החלקים הגדולים בעוגה בעמידה. מגישים את העוגה בגאווה חגיגית וטעימה במיוחד.
הערות וטיפים של חיים וטעים לעוגת לוטוס טבעונית
- אפשר להשתמש גם בגבינה משמן קוקוס, אם כי הערכים התזונתיים פחות טובים.
- כל סוג של בייגלה יוכל להתאים כאן: שמיניות קטנות או מקלות מלוחים, בתנאי שהם בטעם טבעי ובלי תוספות תיבול.
- ניתן להמיר את הקצפת הצמחית בקרם קוקוס, אולם הטעם ישתנה בהתאם.
- את העוגה ניתן להקפיא ללא קישוטי הבייגלה.
עוגות נוספות שלי שבטח תאהבו: עוגת גבינה עם פירות יער כולל מתכון להכנת גבינת סויה ביתית בקלות ומחומרים זמינים, גביניות שניתן להכין גם כעוגת שמרים קלועה מתכון מפורט עם כל ההסברים והדגמת הקליעה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שתכינו ותצליחו. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? אהבתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי ואם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
חג שמח!
בתיאבון!
חיים וטעים!
שמחה להיחשף אלייך!
תודה רבה.
היי:) ממש עושה חשק להכין😍😍 שאלונת,
אני רואה בתמונה שיש גם ציפוי שוקולדי( אם אינני טועה)
באיזה שלב זה מתבצע?
הציפוי הוא לוטוס (קראנצ׳). רק במסגרת של העוגה. השוקולד הלבן הוא לציפוי הבייגלה בלבד.
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה ❤️
תודה רבה! מאד משמח.
נראה מעולה !! את יכולה להסביר למה מוסיפים את הביגלה רק ממש לפני ההגשה? מה זה אומר לגבי מה שישאר מהעוגה אחאי ההגשה?
כל בייגלה רגיש ללחות והכי כיף לאכול אותו כשהוא פריך. לכן אני ממליצה לשים את הבייגלה ברגע האחרון.
כמובן שאנחנו זוללים את זה גם למחרת, אבל המרקם של הבייגלה מאבד מהקראנצ׳יות שלו.
(חוץ מזה, בדרך כלל לא נשאר מהעוגה פירור)
נראה מעולה. תודה. מי שלא אוהב טען של גבינה יכול לוותר עליה או להחליף אותה במשהו אחר?
תודה! בדיוק לפני שבוע הכנתי את זה ליום וזה זכה לתשבוחות.
לגבי תחליף הגבינה, אולי מעדן וניל באותה הכמות.
הי אורלי, תודה ממש. אשמח להרשם ולקבל עוד מהטוב הזה🙏
תודה רבה שרית. את ממש משמחת אותי.
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג