/, עוגות ומתוקים/עוגת שוקולד טבעונית
Print Friendly, PDF & Email

עוגת שוקולד טבעונית

Print Friendly, PDF & Email

עוגת שוקולד טבעונית פרוסה

היום נפגשתי עם מיכל לוי אלחלל, התותחית, בעלת הבלוג: מיכי – בלוג אוכל למפגש אפייה בו הכנו את עוגת השוקולד הטבעונית שלי, שמככבת אצלנו בכל האירועים.
זאת עוגה עסיסית, טעימה ומרשימה מאד, ולא תאמינו, אך היא גם פרווה וללא ביצים (!) ואם מכינים אותה מקמח ללא גלוטן, אז כולם יכולים להינות ממנה: טבעונים  אלרגים וצליאקים.

אנחנו בחרנו לקשט אותה בסוכריות צבעוניות, אך ניתן כמובן לקשט אותה בהתאם לבחירתו של בעל השמחה: אצלנו היא כיכבה כבר כמגרש כדורגל עם דשא ירוק מקוקוס טחון, פעם כעוגת אתר בנייה (שהנכד שלי קרא לה ״עוגת טרקטור״) ופעם כעוגת ג׳ונגל (עם חיות מפלסטיק, עצים, ונחל). בקיצור, הבנתם. הכל פתוח, כיד הדמיון.

העוגה גדולה יחסית ולכן מתאימה לחגיגות בגן או בבית הספר בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות.

 פיזור סוכריות מעל עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית

המרכיבים:
יבשים:

  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
  • שקית אבקת אפייה
  • שקית סוכר וניל (או תמצית וניל איכותית)
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כוס סוכר דמררה או סוכר קנים (200 גרם)
  • 4 כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי דלת שומן)

רטובים:

  • פחית קרם קוקוס (400 מל)
  • 3/4 כוס מים (180 מ”ל)
  • 1/3 כוס שמן (80 מ”ל)
  • 2 כפות חומץ

ציפוי:

  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (חבילה וחצי)
  • 3/4 כוס קרם קוקוס (180 גרם)
  • כפית שמן
  • סוכריות צבעוניות לבחירתכם

המרכיבים מדודים ושקולים

אופן ההכנה:

  1. לנפות ולערבב את המרכיבים היבשים, בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת, לערבב את המרכיבים הרטובים, בעזרת מטרפה (אנחנו השתמשנו הפעם במיקסר במהירות נמוכה, אבל ממש לא חובה)
  3. לצקת את תערובת הרטובים לתוך קערת היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה בלי גושים. חשוב להימנע מערבוב יתר (שגורם לעוגה להיות דחוסה).
  4. לשמן תבנית 20×30 או 25X25 ולצקת לתוכה את התערובת.
  5. לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במצב טורבו כ-40-35 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. להוציא מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר.

ציפוי שוקולד:

  1. לחמם קרם קוקוס ושוקולד תוך כדי ערבוב עד להמסה 2-3 דקות.
  2. להמתין 5 דקות, להוסיף את השמן ולערבב.
  3. לצקת את הקרם על העוגה (ניתן לצפות בקרם גם את הדפנות, לא חובה).
  4. לפזר סוכריות וקישוטים כאוות נפשכם.

הערות:

  • אל תחששו מהחומץ. טעמו לא מורגש כלל בעוגה ותפקידו להפעיל את הסודה לשתיה לקבלת עוגה אוורירית.
  • אפשר להמיר את קרם הקוקוס בקצפת צמחית.
  • ניתן להכין יום מראש, ולשמור במקרר.
  • אם מקשטים בבייגלה, וופלים  או בקישוטים פריכים אחרים, כדאי להוסיפם לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!
.
צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
כותב | 2021-07-10T12:02:10+03:00 יולי 5th, 2021|דף-הבית, עוגות ומתוקים|6 תגובות

6 Comments

  1. אורלי בנדיקט 9 ביולי 2021 at 11:50

    אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום הקרם קוקוס?

  2. חיים וטעים 9 ביולי 2021 at 12:32

    לא יתאים כאן, כי קרם קוקוס הוא בעל 17-20% שומן ולא נוזל מיימי

  3. אדריאנה קרן 9 ביולי 2021 at 19:49

    תודה, נראה הופכת אותה לקבוע

  4. חיים וטעים 9 ביולי 2021 at 20:41

    יששששש! שמחה לקרוא זאת

  5. סילבי 23 ביולי 2021 at 16:23

    גודל תבנית?

  6. חיים וטעים 23 ביולי 2021 at 17:44

    כפי שכתוב במתכון:
    תבנית 20×30 או 25X25

השאר תגובה