היום נפגשתי עם מיכל לוי אלחלל, התותחית, בעלת הבלוג: מיכי – בלוג אוכל למפגש אפייה בו הכנו את עוגת השוקולד הטבעונית שלי, שמככבת אצלנו בכל האירועים ואני בטוחה שאחרי שתכינו היא תהפוך לעוגת הבית שלכם. זאת עוגה עסיסית, רכה טעימה ומרשימה מאד, ולא תאמינו, אך היא גם פרווה וללא ביצים (!) ואם מכינים אותה מקמח ללא גלוטן, אז כולם יכולים להינות ממנה: טבעונים, שומרי כשרות, אלרגים וצליאקים וכל זאת בלי שום פשרות. היא טעימה ומושלמת ממש.
אנחנו בחרנו לקשט אותה בסוכריות צבעוניות, אך ניתן כמובן לקשט אותה בהתאם לבחירתו של בעל השמחה: אצלנו היא כיכבה כבר כמגרש כדורגל עם דשא ירוק מקוקוס טחון, פעם כעוגת אתר בנייה (שהנכד שלי קרא לה ״עוגת טרקטור״) ופעם כעוגת ג׳ונגל (עם חיות מפלסטיק, עצים, ונחל בו החיות שותות). כמו כן, היתה לנו עוגת בוב ספוג עם קישוטים ממרציפן, וגם עוגת ריסס עם קישוטי שוקולד וחמאת בוטנים. בקיצור, הבנתם. הכל פתוח, קשטו כיד הדמיון.
העוגה גדולה יחסית ולכן מתאימה לחגיגות בגן או בבית הספר בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות.
עוגת שוקולד טבעונית
המרכיבים:
יבשים:
- 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל (או תמצית וניל איכותית)
- כפית אבקת סודה לשתיה
- 1 כוס סוכר דמררה או סוכר קנים (200 גרם)
- 4 כפות אבקת קקאו איכותית (רצוי דלת שומן)
רטובים:
- פחית קרם קוקוס (400 מל)
- 3/4 כוס מים (180 מ"ל)
- 1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
- 2 כפות חומץ
ציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (חבילה וחצי)
- 3/4 כוס קרם קוקוס (180 גרם)
- כפית שמן
- סוכריות צבעוניות לבחירתכם
אופן ההכנה:
- לנפות ולערבב את המרכיבים היבשים בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, לערבב את המרכיבים הרטובים, בעזרת מטרפה (אנחנו השתמשנו הפעם במיקסר במהירות נמוכה, אבל ממש לא חובה)
- לצקת את תערובת הרטובים לתוך קערת היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה בלי גושים. חשוב להימנע מערבוב יתר (שגורם לעוגה להיות דחוסה).
- לשמן תבנית 20×30 או 25X25 ולצקת לתוכה את התערובת.
- לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במצב טורבו כ-40-35 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. להוציא מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר.
ציפוי שוקולד:
- לחמם קרם קוקוס ושוקולד תוך כדי ערבוב עד להמסה 2-3 דקות.
- להמתין 5 דקות, להוסיף את השמן ולערבב.
- לצקת את הקרם על העוגה (ניתן לצפות בקרם גם את הדפנות, לא חובה).
- לפזר סוכריות וקישוטים כאוות נפשכם.
הערות:
- אם תשתמשו בקמח ללא גלוטן, תקבלו עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן.
- אל תחששו מהחומץ, ואל תשמיטו אותו מהמתכון. טעמו לא מורגש כלל בעוגה ותפקידו להפעיל את הסודה לשתיה לקבלת עוגה אוורירית.
- אפשר להמיר את קרם הקוקוס בקצפת צמחית.
- ניתן להכין את העוגה יום מראש, ולשמור במקרר, אך להוציא כחצי שעה לפני ההגשה מהמקרר כי היא הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
- אם מקשטים בבייגלה, וופלים או בקישוטים פריכים אחרים, כדאי להוסיפם לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה כך שאם הכנתם, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
ודבר אחרון: אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
אפשר לשים מיץ תפוזים או מים במקום הקרם קוקוס?
לא יתאים כאן, כי קרם קוקוס הוא בעל 17-20% שומן ולא נוזל מיימי
תודה, נראה הופכת אותה לקבוע
יששששש! שמחה לקרוא זאת
גודל תבנית?
כפי שכתוב במתכון:
תבנית 20×30 או 25X25
היי ?, נראה מעולה..האם יתאים לעוגת רכבת? האם מספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק?
היי,
יכול להתאים לעוגת רכבת. לדעתי ב- 2 אינגלישקייק זה יצא נמוך ולרכבת צריך גבוה.
הייתי מכינה כמות כפולה ואופה ב-3 אינגלישקייק.
היי, נראה מעולה!
את הקרם קוקוס לשפוך כמו שהוא? והאם הטעם שלו דומיננטי?
יש אופציה אולי להחליף אותו במשהו אחר כמו מעדן סויה?
שמחה שאהבת דניאלה,
אין לעוגה טעם של קוקוס.
לא ניסיתי עם מעדן סויה.
שימי לב שבקרם קוקוס יש כ-20% שומן, כך שאם מחליפים צריך למצוא משהו בעל אחוז שומן דומה.
העוגה יצאה רכה ואוורירית בקטע מפחיד!
חיפשתי מלא זמן מתכון לעוגת שוקולד טבעונית וכל מה שראיתי היה דחוס כזה כמו בראוניז.. עד שמצאתי את המתכון שלך!
אפיתי ב2 אינגליש והן יצאו מדהימות, עכשיו רק מחכה לרוטב שוקולד😋😋
תודה!!
יאאאא איזו תגובה משמחת. תודה רבה לך דניאלה
אפשר להחליף את הקרם קוקוס בשמנת צמחית?
לא ניסיתי
העוגה יצאה נהדרת וטעימה ורכה, אין ספק שאכין אותה שוב!
תודה רבה על המתכון הנהדר
תודה רבה על המילים החמות סמדר. גרמת לי לחייך.
היי! איזה קמח ללא גלוטן מומלץ?
אין לי המלצה מיוחדת. אפשרי קמח תמי.
ניראה מעולה. העוגה יכולה להחזיק שכבות עם קרם(עוגה מעוצבת)?
אני הכנתי 2 קומות וזה החזיק מעולה. לא ניסיתי יותר גבוהה.
בחומרים הרטובים ובציפוי מופיע קרם קוקוס.
יש בקרם נוזל ויש את החלק השומני.
כששמים במקרר, ההבחנה ביניהם בולטת.
להוסיף את כל התכולה בטובין ו/או בציפוי
או
רק חלק כלשהו???
אין צורך להפריד. משתמשים בקרם קוקוס כפי שהוא גם בעוגה וגם בציפוי. בהצלחה!
תודה לך על המתכונים המעולים
תודה לך על התגובה המשמחת.
האם אפשר להכין גם בקאפקייקס? לאיזו כמות זה מספיק?
אפשרי, הכנתי ליום הולדת של הנכדה שלי. נדמה לי ש-12 יחידות.
בדיוק מה שחיפשתי!! תודה רבה, הכל בתנור, ננסה בשבת, תודה לך!!
איזה כיף לי! הכי שמחה שמכינים מתכונים שלי. שיהיה בתיאבון ובהנאה.
האם העוגה עוברת הקפאה בצורה טובה?
כן! כשנשאר לי אני מקפיאה בקוביות. מפשירה על השיש.