//עוגת שזיפים טבעונית עם קראמבל שקדים
Print Friendly, PDF & Email

עוגת שזיפים טבעונית עם קראמבל שקדים

Print Friendly, PDF & Email

הקיץ הוא שעתם היפה של הפירות, ואנחנו כטבעונים מרוויחים בגדול!

מגוון גדול של צבעים וטעמים: קוביות אבטיח, פלחי מלון, דובדבנים בשלים, פלחי אננס, שזיפים – בכל מיני גוונים וטעמים, מנגו, אפרסקים, סברס וענבים שבאים עם שפע של רעיונות לאירוח.  מגש של פירות חתוכים וצוננים, שקל מאד להכין, משובץ בקוביות קרח נוצצות, יקרוץ לאורחים ויחוסל במהירות!

אם בכל זאת נשארו מעט פירות על המגש, נכניס אותן לבלנדר, נוסיף כמה קוביות קרח וקצת מי סודה, מיץ או חלב כלשהו (שקדים, קוקוס), נפעיל את המכשיר ונקבל שייק פירות מרענן ובריא. אצלנו בבית מאד אוהבים להכין שייקים, אז אני דואגת שיהיו לי תמיד במקפיא פירות במיוחד לצורך כך. כאן נכנסים לתמונה הפירות העייפים: בננה דבש, מנגו בשל מדי, ועוד כמה פירות שהגיל זרק בהם סימנים וקמטים – בדיוק כמו בנו. נו, לא התכוונתי להעכיר את האווירה, אלו רק קמטי הבעה וצחוק. לתיקון ולשיפור מצב הרוח, נוסיף לבוגרים (שלא לומר מבוגרים) שבחבורה גם שוט של וודקה ונקשט בפלח של ליים ומטרייה מנייר (לא באמת חייבים). אין ספק שזה ישמח ויקרב לבבות.

הילדים אוהבים להכין שייקים אך פחות אוהבים לשתות אותם? לא נורא, נעביר הכל לכוסות או תבניות של ארטיקים, ננעץ מקל או כפית ונקפיא לכמה שעות. נקבל ארטיק פירות טבעי טבעוני וטעים.

ומה ליד הקפה? הפעם בחרתי בעוגת שזיפים טבעונית.

עוגת שזיפים טבעונית

מרכיבים

רטובים:

2 גביעי רסק תפוחים טבעי (115 גרם כל אחת)

2/3 כוס סוכר קנים (או סוכר דמררה)

2 כפות סילאן

1/2 כוס שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר)

גרידת לימון מלימון שלם

1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי

1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי

יבשים:

1.5 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)

1/2 כוס שקדים טחונים

1 כפית סודה לשתיה

פירות:

6 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים ל-8

2 כפות סוכר קנים

2 כפות ברנדי או קוניאק

.

לפירורים:

25 גרם שמן קוקוס מוצק (להכיס להקפאה ל 15-20 דקות)

2 כפות סוכר קנים

2 כפות קמח

2 כפות שקדים טחונים

אופן ההכנה

  1. תחילה נכין את הפירורים: לחתוך את השמן המוצק לקוביות קטנות (אפשר גם לגרר על פומפיה) ולערבב הכל יחד בעזרת הידיים, עד לקבלת פירורים אחידים. להכניס את הפירורים למקרר.
  2.  לערבב את הפירות עם הסוכר והקוניאק ולהניח בצד למשך חצי שעה. אם מתכננים להשאיר לזמן ממושך יותר, מומלץ להכניס למקרר.
  3.  לחמם תנור ל- 170 מעלות.
  4.  לשמן תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ ולרפד את תחתיתה בנייר אפיה.
  5. העוגה: להקציף במיקסר את המרכיבים ה"רטובים" 2-3 דקות, כדי להחדיר בהם אווריריות.
  6.  להוסיף את ה"יבשים": קמח, סודה לשתיה ושקדים ומערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית.
  7.  לפזר מעל את הפירות באופן אחיד.
  8. להוציא את הפירורים מהמקרר ולפזר מעל הפירות.
  9. לאפות את העוגה כ- 40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם פירורים לחים. חשוב להחדיר את הקיסם למרקם העוגה ולא לנעוץ אותו בפירות.
  10. לפני ההגשה, כדאי לפזר מעט אבקת סוכר. זה נראה מקצועי ומושקע (אני שמתי עיגול נייר קטן מקוטר העוגה וכך נוצר כתר של אבקת סוכר), אך עדיין כפרי וביתי. אף אחד לא יאמין שזה טבעוני. מילה שלי!

הערות:

  • אפשר להכין את העוגה  עם פירות נוספים לפי הטעם: נקטרינות, אפרסקים ואפילו פירות יער חמצמצים (טריים או קפואים).
  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס במחמאה או במרגרינה אחרת – ללא שומן טרנס.

אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תכנסו לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – ותפרגנו לי שם באמצעות לייק

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2018-07-18T13:59:51+00:00 יולי 4th, 2018|עוגות ומתוקים|0 תגובות

השאר תגובה