//פיצה שמוכנה תוך שעה

פיצה שמוכנה תוך שעה

פיצה שמוכנה בשעה חתוכה ומוגשת לשולחן

לפני מספר שבועות השתתפתי בסדנה לאפיית פיצה שמוכנה תוך שעה אחת, שהעביר (בזום, כמובן) שף ארז קומרובסקי. הסדנה התקיימה לרגל השקת מוצר חדש: קמח שמרים פיצה של סוגת שארז פיתח בשיתוף עם טחנות הקמח שטיבל. הקמח מכיל למעשה את כל החומרים הדרושים להכנת בצק לפיצה וכל שנותר לנו זה להוסיף מים (וטיפונת שמן זית, אבל לא חובה). היש קל מזה?

לגבי הכנת פיצה אמיתית תוך שעה, גם לי זה נשמע בהתחלה דמיוני (כמו שאומרים: הייתי סקפטית) אבל מדדנו עם סטופר ⏱ ואכן הזמן שעבר מתחילת ההכנה (רגע גזירת האריזה של הקמח) ועד לביס הראשון, היה 60 דקות. כך שמבחינת הזמנים המשימה הושגה.

מה בנוגע לטעם?  נסכם זאת כך: וואו! נהנינו כל כך מהבצק הדק והקריספי, שזרק אותנו היישר לנאפולי, (שזה, אגב, הכי קרוב לחו"ל שהגענו השנה), וקיבל באהבה את כל התוספות שנקלו בתנור בזמן שהבצק תפח + עלים שליקטנו בקרבת הבית: חובזה, חמציץ, פרחי חרדל ואזוב (זעתר).

ארז קומרובסקי בסדנת הפיצה שמוכנה תוך שעה

אפיתי את הפיצה הזו שוב כשבאו בני המשפחה (אחרי פתיחת הסגר) והילדים והנכדים אהבו כל ביס. מאז, בצק הקסם הזה הפך לבן בית שלנו.

היות ואנחנו בשוטף רק זוג, לקחתי 3 כדורי בצק, עטפתי כל אחד מהם בניילון נצמד והנחתי במקרר למשך שעה. בזמן הזה הבצק תופח מעט ומותח את הניילון הנצמד וזה מצוין. שמתי את כדורי הבצק במקפיא וכך הרווחנו עוד ערב פיצות בלי מאמץ.

פיצה שמוכנה תוך שעה

המרכיבים

בצק קסם לפיצה – ארז קומרובסקי

ל-6 פיצות בקוטר 25 ס"מ (בערך)

  • 1 ק"ג קמח שמרים פיצה "סוגת"
  • 620 גרם (כ-1/2 2 כוסות) מי ברז
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • מעט קמח רגיל לקמוח המשטח

רוטב עגבניות לפיצה

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני מעדיפה איטלקיות, של MUTTI)
  • 1-2 שיני שום
  • 2-3 עלי בזיליקום
  • מעט מלח ופלפל גרוס

תוספות לפיצה – טופינג

  • 1 חציל בלדי גדול
  • 2 פלפלים
  • 2 בצלים
  •  1 שומר
  •  כרובית מפורקת לפרחים וחלוטה במים רותחים במשך 5 דקות
  • כוס עלי תרד + עלים ירוקים נוספים שאתם אוהבים (אני השתמשתי בעלים שאספתי בליקוט)

חובזה וחמציץ

כדורי בצק קסם לפיצה שמוכנה בשעה מקמח שמרים לפיצה סוגת

פיצה מהירה לפני אפייה

פיצה שמוכנה בשעה אחרי אפייה

אופן ההכנה

  1. לפני הכל: מחממים תנור לחום הגבוה ביותר שניתן. אצלי זה 250 מעלות. מכניסים אבן שמוט או תבנית אפייה הפוכה לשליש התחתון של התנור. לוקח לאבן כחצי שעה לאגור את החום.

הבצק לפיצה

  1. לשים את הקמח עם המים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או בקערה ידנית). מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
  2. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים  10-15 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח.
  4. מכסים בניילון ומתפיחים 40-45 דקות.

הרוטב לפיצה

  1. מרסקים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר. אני השתמשתי בבלנדר מוט.

התוספות לפיצה

  1. חותכים את הירקות לקוביות בגודל ביס בערך, שמים בקערה, מוסיפים מלח גס ושמן זית ומערבבים כך שכל הירקות יצופו בשמן.
  2. מפזרים את הירקות ע"ג תבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים ב- 200-250 מעלות עד שהם מתרככים ומזהיבים. זהירות לא לשרוף אותם ולא את נייר האפייה(!)
  3. שוטפים את העלים הירוקים, שמים עליהם מלח ומעסים אותם מעט לריכוך. קוצצים ומניחים במסננת להגרת נוזלים.

הרכבה ואפיית הפיצה

10. מרדדים כל כדור בצק לעלה פיצה (אני מעדיפה לפתוח בעזרת הידיים אך גם במערוך זה יוצא טוב). מורחים עליו מהרוטב ומפזרים מהתוספות ומתערובת העלים הירוקים.

11. מעבירים לאבן או לתבנית ההפוכה שבתנור ואופים 8-9 דקות.

12. מוציאים וממתינים 2-3 דקות ואז חותכים ומגישים לשולחן.

הערות

  • חשוב לשים לב שהקמח הזה הוא הקמח החדש בשקית הירוקה: קמח שמרים פיצה מסדרת "קסם" ולא הקמח הישן לפיצה של סוגת וממנו לוקח להכין פיצה 36-48 שעות! יחי ההבדל הקטן.
  • אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות שיש לכם בבית. אני תמיד מכינה מחזיקה במקפיא את רוטב העגבניות הזה.
  • ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים: זיתים, תירס, אננס או גבינה מאיזה סוג שאוהבים. אני מעדיפה בלי גבינה.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen הכי משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

20 תגובות

  1. אורית כהן 05/03/2021 בשעה 12:54

    הי אורלי,
    נראה מצויין.
    כתבת במתכון 1 ק"ג בצק שמרים פיצה . לפי אופן ההכנה נראה שהתכוונת ל ק מ ח לבצק שמרים.

  2. חיים וטעים 05/03/2021 בשעה 13:01

    יוווו תודה! את צודקת
    תוקן!

  3. ארנה נויהאוז 08/03/2021 בשעה 12:15

    הבצק ניתן להקפאה? אם כן – איך מפשירים – במקרר או מחוץ למקרר?

  4. חיים וטעים 08/03/2021 בשעה 12:42

    כן. בהחלט. ניתן להקפיא את הבצק. אני מפשירה בדרך כלל במקרר. ניסיתי גם על השיש וזה היה בסדר גמור.

  5. אוסנת כהן 08/03/2021 בשעה 16:33

    אלוף

  6. חיים וטעים 08/03/2021 בשעה 17:44

    תודה רבה

  7. ורד עוזיאל 08/03/2021 בשעה 20:06

    תודה,אני אנסה.

  8. חיים וטעים 08/03/2021 בשעה 20:32

    בהצלחה ובתיאבון

  9. ציפי לואיס 12/03/2021 בשעה 08:41

    מעוניינת לקבל מתכונים למייל

  10. חיים וטעים 23/03/2021 בשעה 10:23

    מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה. תודה רבה וחג שמח!

  11. נאוה זיסקינד 12/09/2021 בשעה 06:40

    החביתה נשמעת ונראית מדהים!
    עדיין לא ניסיתי

  12. חיים וטעים 13/09/2021 בשעה 11:07

    תודה רבה! בהצלחה

  13. שמחה דדון 09/02/2022 בשעה 12:05

    מעונינת להצטרף לקבלת מתכונים במייל:

  14. חיים וטעים 10/02/2022 בשעה 10:19

    מעולה! אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  15. חדוה רזניק 02/11/2022 בשעה 19:54

    וואו, נראה אליפות. כאחת שמכונה לא מעט פיצות דוקא נראה לי מאוד השדרוג בהכנת הבצק, ואם את ממליצה אני סומכת בעיניים עצומות. תודה אורלינקה אהובה💝🍕

  16. חיים וטעים 02/11/2022 בשעה 20:02

    תודה חדווש אהובה.
    תנסי. מקסימום תופתעי לטובה.

  17. מלכה ארקין 19/12/2022 בשעה 09:23

    תודה על מתכונים נהדרים.
    מעוניינת לקבל מתכונים למייל.

  18. חיים וטעים 19/12/2022 בשעה 14:31

    מעולה! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  19. ששת 15/04/2023 בשעה 19:41

    מה הענין עם תבנית הפוכה. למה לא מצב רגיל.

  20. חיים וטעים 15/04/2023 בשעה 19:52

    כדי להחליק אליה בקלות את הפיצה.

השאר תגובה