//פנקייק טבעוני

פנקייק טבעוני

פנקייק טבעוני בצלחת הגשה

לפעמים מתחשק לנו לפתוח את היום עם ארוחת בוקר מתוקה. בדיוק בשביל ימים כאלה בא לעזרתי המתכון הקל, המהיר והפשוט להכנת הפנקייק הטבעוני הזה. היתרון הגדול הוא שהפנקייקים הנפלאים האלה אהובים מאד על הקטנים והגדולים שבחבורה, ומושלמים לארוחת בוקר או לקינוח.

הפנקייקים טבעוניים, פרווה ומתאימים לכל מי שנמנע מביצים וחלב כולל אלרגים ושומרי הכשרות. הם טעימים בטירוף, קטנים חמודים ומספקים. הפנקייקים מכילים מעט מאד סוכר אך מפוצצים בסידן ממשקה הסויה ומהטחינה המלאה.

לפנקייקים הוספתי פירות יער. חלק שמתי בתוך הפנקייק וחלק הוספו כרוטב בשלב ההגשה. פירות היער הם מקור נהדר לנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים) הנלחמים ברדיקלים החופשיים הנמצאים בגוף. נוגדי החמצון מחזקים את מערכת החיסון, מעכבים תהליכי הגוף ושומרים לנו על הלב ועל העור.

*המתכון בשיתוף תנובה ALTERNATIVE*

המצרכים הדרושים

פנקייק טבעוני

מרכיבים להכנת 8 יחידות – פנקייק טבעוני:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס משקה סויה בטעם וניל של תנובה ALTERNATIVE (בקרטון הצהוב)
  • 1 כף טחינה גולמית מלאה
  • 1 שקית סוכר וניל (או תמצית וניל איכותית)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

לרוטב:

  • 1 חב׳ פירות יער קפואים
  • 2 כפות סוכר

להגשה:

  • חופן מרשמלו טבעוני (לא חובה)
  • עלי נענע
    .

פנקייק טבעוני במחבת

אופן ההכנה – פנקייק טבעוני:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד בעזרת מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה ודי אוורירית.
  2. מחממים מחבת נון סטיק, מורחים בעזרת נייר סופג מעט שמן קוקוס או שמן אחר לפי בחירתכם.
  3. יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת מצקת בינונית, כמות שתיצור פנקייק בקוטר 8-9 ס"מ.
  4. כשהפנקייקים מזהיבים מלמטה הופכים ומזהיבים אותם מהצד השני. מוציאים מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
  5. משמנים שוב את המחבת ומטגנים באופן דומה את שאר הפנקייקים.
  6. להכנת הרוטב, מבשלים במחבת את פירות היער עם הסוכר למשך 2-3 דקות.
  7. מגישים את הפנקייקים בליווי הפירות והנוזלים שהצטברו במחבת.
  8. מעטרים בפיסות קטנות של מרשמלו ובעלי נענע.

פנקייק טבעוני עבה במחבת

גיוונים ותחליפים:

  • לפנקייק טבעוני ממולא בפירות יער, אפשר להניח פירות יער קטנים על גבי הפנקייק במחבת לפני שהופכים לצד השני. אני הכנתי חלק מהכמות עם פירות בפנים. כמו שרואים בתמונות.
  • לקבלת פנקייק טבעוני עבה, ניתן להניח, אחרי דקה בערך, עוד חצי מצקת מהבלילה, מעל כל עיגול פנקייק שנמצא במחבת להמתין דקה שתיים ואז להפוך לצד השני.
  • ניתן לבחור בכל פרי אחר שאוהבים.
  • אם אוהבים מתוק, ניתן להגיש את הפנקייק הטבעוני עם ריבה ביתית, מייפל, סילאן או אבקת סוכר.
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן.
  • אפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים.

בתיאבון!

חיים וטעים!

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי איך יצא לכם. אם אתם מעלים תמונה, לפייסבוק או לאינסטגרם, אל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך אוהבת לראות את התוצרים שלכם.

קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור. פנו אלי דרך "צור קשר". מבטיחה לענות. זה הכיף שלי. רק תנו לי סימן קטן (לייק, אימוג'י מחייך או תגובה יתקבלו באהבה).

  1. לימור בוחניק 30/01/2020 בשעה 17:09

    מעולה?? תודה על המתכון

  2. חני מרגולין 30/01/2020 בשעה 17:35

    ארוחת בוקר מפנקת במיוחד!

  3. חיים וטעים 30/01/2020 בשעה 17:38

    תודה לימור ???

  4. חיים וטעים 30/01/2020 בשעה 17:38

    תודה חני ???

  5. אורית 19/05/2020 בשעה 01:14

    מעדן!! תודה!!

    שאלה: אסור לי לצרוך מוצרי סויה, הפעם ניסיתי עם חלב ויצא מאוד טעים כמו שציינתי.
    את יכולה להמליץ לי בבקשה על נוזל אחר ולאו דוקא חלב שקדים.

    שוב תודה!!

  6. חיים וטעים 19/05/2020 בשעה 12:47

    היי אורית,
    שמחה שאהבת ?
    לגבי הנוזל, אפשר נוזל קוקוס, שיבולת שועל או אורז. כל אחד יקח את הפנקייק לטעם ומרקם טיפה שונה, אבל מעניין לנסות.
    בהצלחה ובתיאבון! ??

השאר תגובה