
פסטה ירוקה ברוטב קרמי משגע, שגם ילדים אוהבים. הפעם אני משלבת בין 2 אהבות שלי במנה אחת: פסטה שאני יכולה לאכול כל יום, אפילו פעמיים ביום ואבוקדו שלשמחתי נמצא בשפע בעונה זו של השנה. אז כמכורה לאבוקדו אין שמחה ממני לקנות אבוקדו (או אבוקדוס כמו שאמא של אמנון טיטינסקי מקופה ראשית קוראת להם) בשל ומוכן לאכילה מיידית, כי מי רוצה לקנות את "האבנים" הירוקות האלו שלא מתרככות לעולם ואז נרקבות? או את אלו שצריך לעטוף בעיתון ולבדוק כל יום מה שלומן. ובכן, העידן הזה נגמר. ברשתות השיווק יש כיום היצע של אבוקדו בשל ומוכן לאכילה מיידית, כי אנחנו בעידן של "ביד ומיד".
פסטה ירוקה עם פסטו אבוקדו
המרכיבים לפסטה ירוקה:
לפסטו אבוקדו
- 1 אבוקדו גדול בשל (אני השתמשתי בזה של "חקלאי גרנות" שקיבלתי להתנסות)
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1/3 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל גרוס
- חופן עלי כוסברה
- עלים מ- 5 גבעולי נענע (לא חובה)
- 1 שן שום (לא חובה)
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
לפסטה ירוקה
- 500 גרם פסטה מאיזה סוג שאוהבים (אני הכנתי עם פרפרים)
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
אופן הכנת פסטה ירוקה:
פסטו אבוקדו
להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לטחון למרקם משחתי, אני מעדיפה שישארו חתיכות קטנטנות של גרעינים. זה נותן מרקם מעניין בפה. אם המנה מיועדת לפעוטות וילדים קטנים, מומלץ לטחון את הפסטו היטב למרקם משחתי. אז תכינו איך שמתאים לכם.
פסטה ירוקה
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהפסטה מתבשלת להעביר את הפסטו למחבת, להוסיף 2-3 כפות ממי הבישול של הפסטה ולערבב. המטרה היא ליצור אמולסיה סמיכה בין השמן שבפסטו לבין המים עם העמילן שבפסטה. אם הרוטב נראה לכם סמיך מדי, תוסיפו עוד כף של מי בישול.
כשהפסטה מוכנה להעביר אותה למחבת בעזרת כף מחוררת, לערבב מעט ולהגיש עם קוביות עגבניה קטנות.
גיוונים והערות לפסטה ירוקה
- אם המנה מיועדת לפעוטות וילדים קטנים, מומלץ לטחון את הגרעינים היטב למרקם משחתי.
- במקום כוסברה ניתן להשתמש בפטרוזיליה, עלי תרד ואפילו קייל, אך הטעם ישתנה בהתאם.
- ניתן להשתמש בכל סוג של אגוזים או גרעינים שאוהבים.
- מתכוני פסטו נוספים שבטח תאהבו: פסטו סלק מנה נהדרת בצבעוניות מהפנטת, או פסטה פסטו עם אפונה וטופו מפוצצת בחלבון.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים על כל מתכון חדש שאני מפרסמת כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה