Print Friendly, PDF & Email

קינואה עם ירקות שורש

Print Friendly, PDF & Email
קינואהעם ירקות שורש 2
.
מתכון קל ביותר להכנה של קינואה עם ירקות שורש מגוררים, המבושלים יחדיו ויוצרים לא פחות ממעדן! השורשים מעניקים למנה טעמים עמוקים וצובעים אותה בצבע מרהיב.
אם משתמשים בקינואה צבעונית, יוצאת מנה מרהיבה ביותר.
לשמחתי, המנה מצליחה לגרום גם לאלו שאינם מ"אוהדי הקינואה" לאכול אותה בתיאבון וזו כבר הצלחה ענקית מבחינתי. מה המצב אצלכם? אוהבים קינואה?
.
הקינואה היא דגן עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים שכדאי לשלב בתפריט הטבעוני. אני מאד אוהבת אותה, כי היא מזכירה לי בטעמה את הכוסמת עליה גדלתי.
אולם, אנשים רבים (כולל כמה מקרובי משפחתי) אינם תמימי דעים אתי בנושא טעמה האגוזי והמתקתק של הקינואה. נהפוך הוא, הם חווים אותה מרה ובעלת טעם לוואי.
לעניין הזה יש לי טיפ: אני ממליצה להשרות את הקינואה במים למשך שעתיים, ואז לסנן ולשטוף היטב. חלק מהטעמים המרירים ישטפו עם המים.
טיפ נוסף – להוסיף לה ירקות בעלי טעם אדמתי עמוק ומתיקות כמו סלק וגזר (כמו שהוספתי כאן) ולהעצים את הטעמים הטובים שבה.
.
כאמור: מדובר במנה קלה ביותר להכנה שהדבר הכי קשה בה זה להגדיר אותה: ספק תבשיל ספק סלט, היות וניתן לאכול אותה גם חמה וגם קרה.
אז, בבקשה, בלי ויכוחים ובלי ריבים 😜 אני ממליצה להכין כמות כפולה. מנה אחת לאכול בצורת תבשיל חם ומנה שניה לשים במקרר ולאכול כסלט.
ניתן להכין את המנה עד יומיים מראש ולקחת לעבודה, לפיקניק, לאירוח בסוכה או סתם לאכול בחיק הטבע בימים הנעימים שיגיעו בקרוב, בלי צורך בחימום.
כמו למשל בתמונה הזו, קינואה עם ירקות שורש יוצאת לפיקניק:
.
קינואהעם ירקות שורש 1

קינואה עם ירקות שורש

המרכיבים:
1 סלק גדול מגורר
2-3 גזר מגורר
4 בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס קינואה שהושרתה במים שעתיים, מסוננת ושטופה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
.
אופן ההכנה:
מאדים/ מטגנים בסיר רחב את הגזר והסלק בשמן תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
מוסיפים את הקינואה והבצל הירוק וממשיכים לערבב עוד דקה שתיים. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, 1/2 כפית מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה ל-15 דקות. משאירים עם מכסה סגור עוד 10-15 דקות. מומלץ לעטוף את הסיר במגבת עבה (או לחבוש לסיר את כובע הקסמים של האורז) לשמירה על האדים והחום והשלמת תהליך הבישול.
.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט.
לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!
כותב | 2018-09-25T10:15:03+00:00 ספטמבר 25th, 2018|דף-הבית, ללא גלוטן, סלטים ומנות ראשונות|4 תגובות

4 Comments

  1. יעל 26 בספטמבר 2018 at 16:39

    נהדרת, אורלי

  2. חיים וטעים 26 בספטמבר 2018 at 20:40

    תודה רבה, יעל!
    שימחת אותי

  3. שרון 28 בספטמבר 2018 at 19:54

    נראה טוב ופשוט להכנה, בדיוק בשבילי 🙂
    תודה

  4. חיים וטעים 28 בספטמבר 2018 at 20:34

    שמחה שאהבת!
    בהצלחה ובתיאבון

השאר תגובה