גם אתם מרגישים מאויימים בכל פעם שמוכר הארטיקים מכריז בקולי קולות "אאאאאני הולך"? אז למה שלא תכינו בבית גלידה טבעונית מדהימה? ואני לא מדברת על גלידת בננה, שכבודה במקומה מונח?, אלא על גלידה במרקם שמנתי ? שמזכירה את הגלידות של טרום הטבעונות, וכל זה ללא שימוש במכונת גלידה!
הקיץ השנה הולך להיות חםםםםם! איך אני יודעת? כי תמיד חם כאן בקיץ, זו לא חוכמה. מה שכן, חוץ ממזגן, טוב שיש מתכונים קלים לגלידות איכותיות ופשוטות להכנה, שמתאימות גם כקינוח מהיר וקל שאפשר להכין מראש, ממש בלי מאמץ, במגוון טעמים ותוספות ולשמור במקפיא עד להגשה.
בקיצור: רק להקציף, לערבב ולהקפיא. והמרקם? נמס בפה וממש חלומי. מה הקסם אתם בטח שואלים את עצמכם? הסוד הוא בנוזל קוקוס מרוכז וממותק שהגיע לשוק לאחרונה. נכון, זה מוצר מעובד, שלא ינצח בתחרות המוצר הבריא של השנה, ויש לו כמה מרכיבים מקבוצת E. למשל E422. לזכותו יאמר שהוא טעים, אינו מכיל לקטוז, חלב, שומן טראנס ושמן דקלים ושמקבלים ממנו גלידה משגעת. אני בעד איזונים ומינונים, ומותר מדי פעם להתפנק. בכל מקרה, לחרוצים שבינינו, ניתן להכין חלב קוקוס מרוכז וממותק גם בבית, ע"י בישול של נוזל קוקוס עם סוכר דקלים, על להבה נמוכה במשך שעה ויותר תוך כדי בחישה מתמדת.
אחד הפרמטרים החשובים בגלידה זה המרקם: הוא חייב להיות חלק, קרמי ואוורירי, ללא תחושה של קרח או ברד או גרגרים. כמה אוורירי? צפיפותה של הגלידה היא כמעט מחצית מצפיפות המים. מה "תופס" את שאר הנפח? נכון, אוויר. בועות קטנות של אוויר שנכנסות למסה בפעולת ההקצפה. לכן, כדי להכין גלידה צריך מיקסר. קשה מאד להגיע למרקם הזה בעזרת מטרפה ידנית.
גלידה טבעונית מ-2 מרכיבים
כל הגלידות שמובאות כאן מורכבות מגלידה בסיסית, הכי קלה להכנה, שמכינים מ- 2 מרכיבים, ואליה אני אוהבת להוסיף טעמים שונים בעזרת פירות, אגוזים, שוקולד וכדומה.
גלידה טבעונית בסיסית מ- 2 מרכיבים:
המרכיבים ל- 12-15 מנות אישיות
- 500 גרם קצפת צמחית*
- 150 גרם נוזל קוקוס מרוכז וממותק (בערך חצי קופסא)
אופן ההכנה:
גלידה ביתית – דובדבן חמוץ:
- 1 מנה של גלידה טבעונית בסיסית מ-2 מרכיבים
- 300 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים (אני השתמשתי בקפואים)
- 2 כפות מייפל
- 1-2 כפות ליקר דובדבנים* (לא חובה, ראו הערה)
גלידת – שוקולד שיכור:
- 1/2 מנה של גלידה טבעונית בסיסית מ-2 מרכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- 2 כפות גדושות ממרח שוקולד (או תחליף נוטלה) שאתם אוהבים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1-2 כפות קוניאק / ברנדי* (לא חובה, ראו הערה)
גלידה ביתית – חלבה ושקדים:
- 1/2 מנה של גלידה טבעונית בסיסית מ-2 מרכיבים
- 2 כפות טחינה גולמית – אני אוהבת את של היילה
- 1-2 כפות מייפל או אגבה (או סילאן, אבל הצבע יתכהה)
- 3 כפות שברי שקדים קלויים קלות על מחבת יבשה
גלידה ביתית – בוטנים מלוחים:
- 1/2 מנה של גלידה טבעונית בסיסית מ-2 מרכיבים
- 2 כפות חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
- 3 כפות בוטנים קלויים קלות על מחבת
- 1/8 כפית מלח
- 2 כפות סילאן
הערות וגיוונים לגלידה טבעונית מ-2 מצרכים
- במקום קצפת צמחית אפשר להכין את הגלידה הטבעונית הבסיסית מהחלק השומני של קרם קוקוס: למנה אחת של גלידת בסיס, להכניס 2 פחיות קרם קוקוס למקרר למשך לילה ואז לפתוח את הפחיות ולהעביר לקערת המיקסר רק את החלק העליון הסמיך (לפעמים אפילו מוצק). את נוזלים שנשארים למטה ניתן לשמור לטובת הכנת שייקים או קארי.
- תפקיד האלכוהול בגלידה (בנוסף לטעם) הוא שמירה על המרקם, שיהיה קרמי ולא קרחי.
- עוד גלידות וקינוחים שבטוח תאהבו: גלידת קראנצ' קורנפלקס נפלאה שכבשה את הרשת וקינוחי כוסות עם פירות יער
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen אני כל כך אוהבת לראות את התוצרים שלכם!
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מה זה נוזל קוקוס מרוכז?
נוזל קוקוס מרוכז זה מוצר טבעוני מקביל לחלב מרוכז. זה נמכר בפחיות של 330 גרם
מהמם! המון המון תודה!
את חושבת שעם קרם ווניל מרוכז אפשר לעשות מזה גלידת וניל?
איפה ניתן להשיג את הקוקוס המרכז?
תודה מיקה.
התקלת אותי כאן. מה זה קרם וניל מרוכז?
בחנויות של מוצרים מהמזרח הרחוק וגם ברשתות השיווק
נראה יאמיייייי
תודה רבה יעל
מי שלא משיג קוקוס מרוכז:
פתי פחיות נוזל קוקוס למקרר לכמה שעות [ זה מפריד את השומן/תמצית מהנוזל הדליל] וממש לפני ההכנה לקחת רק את החלק המרוכז משתי הפחיות
תודה על הרעיון מרום!
זו אכן אפשרות, אך התוצאה שונה לגמרי.
קוקוס מרוכז וממותק דומה קצת לריבת חלב (דולסה דה לצ׳ה)
תודה רבה!!! אני רגישה למוצרי חלב, והמתכון שימח אותי מאוד, אז רק רציתי להגיד תודה🤍
להגיד תודה זה המון! שמחת אותי.