[
על מה חשוב להקפיד כדי שתצא חביתת חומוס מושלמת – תפוחה, עסיסית וטעימה להפליא?
1. מרקם הבלילה:
המרקם צריך להיות אחיד, אוורירי, בלי גושים כמו הטחינה הדלילה שנותנים בדוכן פלאפל כמעט. את המרקם הנכון משיגים בזכות כמה אלמנטים שחשוב להקפיד עליהם:
- היחס הנכון בין הקמחים לבין הנוזל.
- הקצפה של התערובת עם מטרפה ידינית תכניס בועות אויר קטנות.
- הוספת מעט שמן זית לבלילה.
- הסוד הגדול הוא שימוש במי סודה קרים. אפשר כמובן גם עם מים, אבל זה יוצא פחות אוורירי.
2. מחבת נון סטיק:
חשוב מאד. אחרת החביתה נדבקת ואי אפשר להפוך אותה. במחבת נון סטיק טובה עם פיזור חום אחיד בתחתית, החביתה נפרדת מהשוליים וזה הסימן שניתן להפוך אותה בלי התרסקות קולוסאלית. האמינו לי ניסיתי כמה וכמה מחבתות, הרי חביתה הוא מאכל ביתי בסיסי. לי בבית מחבת של טפאל (זו עם הנקודה האדומה), ומחבת טובה עם ציפוי שיש. יש היום בשוק מגוון גדול של אפשרויות..
3. גודל:
אפשר להכין מהחביתה גם לביבות קטנות שנשמרות במקרר כמה ימים. הן מתייבשות מעט במקרר ואז מומלץ לחמם אותן למחרת בתוך רוטב. אני בכלל ממליצה לאכול את החביתה עם רוטב שקשוקה חריף, לחם טוב וטחינה תוצרת בית בצד. כך מקבלים גם ליקופן, וגם סידן ואפשר ללכת לשנו”צ בתחושה של “עשיתי משהו טוב לגוף שלי היום”.
4. תיבול:
תבלינים זה עניין של טעם אישי. אני מעדיפה רק מלח ופלפל. אפשר להוסיף כורכום, חוואייג’ או כל תבלין אחר שאוהבים. יש המשתמשים במלח הודי שחור קלה-נמק שמזכיר טעם ביצה. אני לא.
5. תוספות:
אפשר לגוון את החביתה לפי משאלות הלב ותכולת המקרר. פעם כתבתי לכם מה אני עושה בשאריות הירוקים שלי בסוף שבוע. אני מכינה ממרח ירוק שמחליף רוטב פסטו, והולך נפלא בכריכים. עכשיו יש לי שימוש נוסף לירוקים – בחביתה! אז המלצה שלי: קנו כמות כפולה מהירוקים הנהדרים האלה: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, תרד, רוקט, רשאד, בצל ירוק… מה שאתם אוהבים ובסוף השבוע אתם כבר יודעים מה לעשות איתם (לא, לא לזרוק לפח). מה עוד אפשר להוסיף? פטריות, פרוסות פלפלים, פרוסות קישואים, גזר מגורד, קישוא מגורד או בצל, וכל מה שאוהבים. אני אוהבת רק ירוקים. עניין של טעם אישי.
חביתת חומוס מושלמת עם המון ירוקים
החביתה מספיקה ל- 2 רעבים או 3 פחות רעבים
מרכיבים לחביתת חומוס מושלמת:
- 3 כפות קמח חומוס
- 3 כפות קמח עדשים (שילוב החומוס עם העדשים מעדן את הטעם)
- 6-8 כפות מי סודה (שמכינים במכשיר סודה סטרים או שקונים בבקבוקים)
- 1 כף שמן זית
- מעט מלח ופלפל גרוס
- 1/2 כוס של ירוקים קצוצים דק דק, כגון: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי נענע (מוסיף המון!)
.
אופן ההכנה – חביתת חומוס מושלמת:
- מערבבים היטב את הקמחים עם 6 כפות סודה ושמן. כשבלילה חלקה טורפים אותה עוד מעט במטרפה ידנית כדי להכניס פנימה עוד אווריריות. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד כף מים וטורפים, עד לקבלת המרקם של טחינה דלילה.
- מוסיפים פנימה את הירוקים והתיבול. ומערבבים היטב.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נון-סטיק, ויוצקים פנימה את הבלילה.
- מחכים בסבלנות 3 דקות ואז רואים שקצוות החביתה נפרדים מהמחבת ושהמרקם יחסית יבש עם בועות (כמו בפנקייק). זה הזמן להפוך אתה החביתה.
- מטגנים את החביתה עוד 3 דקות מצידה השני ומגישים עם רוטב שקשוקה , טחינה ולחם שאור מעולה.
אגב, המילה חביתה באה מהמילה מחבת, ולכן חביתת חומוס היא גם חביתה (הוגש במסגרת שירות לציבור)
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@ על התוצרים שלכם וממש אשמח אם תתחילו לעקוב אחרי שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
תודה על כל מה שאת מפרסמת, חוויה. איך מכינים ממרח ירוק, לא מצליחה למצוא
תודה רבה נילי.
כיף לי מאד לקורא 🙂
הממרח הירוק יעלה לבלוג מחר.
תודה רבה על המתכון וההסבר המפורט.
בזכותך פעם ראשונה שיצאה לי חביתת עדשים כמו שצריך 🙂
תודה יפעת,
שימחת אותי מאד בתגובתך המקסימה ?
זאת התמורה שלי כבלוגרית, שאנשים מנסים ומצליחים.
זה יצא יותר טוב מכל החביתות הטבעוניות שעשיתי עד היום. הוספתי בצל מטוגן , פלפלים שנאפו בתנור ופטרוזיליה
יששששש!
שמחה מאד לקרוא את תגובתך. התוספות ששמת נראות לי כשילוב נהדר של טעמים ?
נשמע מעולה!
מהו קוטר המחבת שאת משתמשת בה? ואם אין לי מטרפה ידנית, זה גם ילך?
תודה ורד ?
המחבת שלי בקוטר 26.
אפשר לטרוף את הבלילה גם במזלג, העיקר שלא יהיו גושים.
תודה על תגובתך.
אם אין לי מי סודה, מים רגילים גם יהיו בסדר?
הולכת להכין בפעם הראשונה 🙂
היי ורד,
הסודה מעניקה אווריריות. עם מים זה יכול להצליח אבל להיות יותר דחוס.
אם יש לך מטרפה, טרפי היטב את הבלילה. גם פעולה זו מכניסה אוויר. בהצלחה ???
וואו! אני לא מאמין שרק עכשיו גיליתי את המתכון. כבר חצי שנה שאני אוכל כל ערב חביתת חומוס דוחה, בלית ברירה. יצא מושלם! תודה!
תודה רבה על התגובה המקסימה!
אני ממש שמחה שסוף סוף היתה לך חוויית חביתה טובה ?
האם אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים במקום קמח חומוס? תודה!
אי אפשר להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים.
צריך קמח. יש להשיג ברוב הסופרמרקטים.
נראה מושלם! את מייצרת תוכן נהדר,תודה לך 🙂
תודה רבה על התגובה המשמחת
היי, נראה טוב! אפשר להשתמש בקמח תירס במקום קמח עדשים?
היי רוני,
אפשר לוותר על העדשים ולהכין מקמח חומוס בלבד (כלומר 6 כפות קמח חומוס). קמח תירס לא יתאים כאן
מתכונים מעניינים . בעבר הכנתי חביתת חומוס אבל לא הוספתי מי סודה . זה רעיון טוב מי סודה. לא תמיד יש לי וגם סודה סטרים אין לי. האם ניתן להוסיף סודה לשתיה ומים כלומר תערובת של שני אלה ויצא אותו דבר? תןדה
היי מרגלית,
אי אפשר להשתמש במתכון הזה באבקת סודה לשתיה ומים. צריך מי סודה. ?
אשמח לעידכונים
נהדר! מצרפת אותך לרשימת התפוצה
אחת החביתות הטבעוניות הכי טובות שיצא לי להכין ולאכול! תודה לך
תודה רבה על התגובה המשמחת, דנה.
מעולה. אשמח לקבל עידכונים.
נהדר! אני אוסיף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
החביתה תמיד יוצאת מרשימה ומשביעה ומהירת הכנה. תענוג
תודה רבה. חיממת את לבי.