חמוצים תוניסאים (או טוניסאים?), המכונים מסאייר (או מסייר) בפי הקהילה. זהו מתכון מהיר הכנה ובקלי קלות מבית אמא. לא להאמין אך תוך שעתיים שלוש מקבלים ירקות פריכים כבושים מלימון ומלח. זהו למעשה, מעין סלט מרענן שאצלנו בבית מכורים אליו. המתכון מאד גמיש, שמים מה שיש בבית, או בעונה, ובמחיר סביר, ואין חובה לשים שום ירק.
חשוב לציין שבניגוד לחמוצים אסייתיים, אין כאן סוכר או כל ממתיק אחר. אמנם יש כאן לא מעט מלח, אך מאידך זה ממש דל קלוריות ובלי שמן. עוד הערה לפני שמתחילים, אני מוסיפה לחמוצים גם רבעי פרוסות לימון. אני אוהבת לאכול אותם, אבל ממש לא חובה, ולא חובה אפילו לשים אותם בכלל, למרות שאני מאד ממליצה. את פרוסות הלימון אין צורך לקלף, הקליפה מוסיפה טעם, לשיקולכם.
חמוצים תוניסאים מהירים
המרכיבים
- 5-6 גבעולי סלרי חתוך לפיסות של 3 ס״מ
- 1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
- 1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות של 3 ס״מ
- 1-2 שומר פרוס דק
- 1 לפת חצוי ופרוס
- 1 קולרבי קלוף חצוי וחתוך למקלות
- 3 גזרים קלופים פרוסים או חתוכים למקלות
- 1-2 פלפל אדום חתוך גס
- אופציונלי: רבעי פרוסות לימון מלימון אחד
- מיץ מ-3 לימונים (בערך 1/3 כוס)
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- מכניסים את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, רצוי ואפשרי עם הידיים (עם כפפות).
- מעבירים הכל לכלי עם מכסה או צנצנת וסוגרים היטב.
- כל פעם שעוברים על יד זה ( או בערך כל חצי שעה) מנערים ומשקשקים את הכלי כדי שהירקות יספגו מהרוטב וייכבשו. אחרי שעתיים – שלוש שעות זה כבר מוכן!
- שומרים במקרר.
הערות של חיים וטעים לחמוצים תוניסאים מהירים
- בקיץ מומלץ להכניס את החמוצים למקרר בין הערבובים. בחורף ניתן להשאיר על השיש.
- שום ירק איננו בגדר חובה. אני שמה מה שיש לי בבית.
- אוהבים חריף? תוסיפו 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
סלטים מהירים נוספים שבטח תאהבו: סלט מלפפונים אסייתי שמכינים ב- 5 דקות, סלט חסה בתוספת פרי העונה, סלט שומר ותפוזים מבית אמא
קוראים יקרים, הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונות באינסטגרם או בסטורי @orlycohen זה הכי משמח אותי לראות את היצירות שלכם.
יש לכם שאלות? פנו אלי ואחזור אליכם, בשמחה. אל תתביישו, אני הכי רוצה שתכינו ותצליחו.
רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י או תגובה, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה
בתיאבון!
חיים וטעים!
אורלינקה אהובה, יאמי!! נראה טעים כל כך, ברור שאכין לשבת🙏🌷 שיהיה לילה טוב ושקט אהובה💝
תודה על תגובה כל כך מושלמת ומשמחת. שיהיה בתיאבון.
🫶🌹🫶
סלט אהוב מאוד גם אצלנו בבית, ממוצא טריפוליטאי.
אמי מוסיפה תמיד פלפל חלפיניו ירוק חריף. הלימון מכדן את החריפות וכל הירקות מקבלים טעם מעט חריף ומרענן. המלח והלימון הופכים את הסלט לסלט פריך וכיפי.
את צודקת אורלי, יש חפיפה גדולה בין המטבחים.
אפשר כמובן להוסיף פלפל חריף למי שאוהב פיקנטי.
תודה
בחפץ לב
תודה על המתכון
נראה טוב. כמה זמן זה מחזיק במקרר?
מכל הלב
אצלי לא נשאר יותר מיומיים שלושה. לדעתי יכול להחזיק 5-6 ימים בתנאי שמכניסים רק מזלג / כף נקיים,
הירקות צריכים להיות מכוסים במיץ הלימון?
לא. בזמן הניעור הם מתכסים בשכבת הלימון וזה מספיק.
אוהבת מאד את המתכונים שלך. תודה!
וואו! תודה רבה.
אוהבת מאוד את זה שהירקות מוחמצים בלימון ולא בחומץ! הולכת לנסות כמובן.
בהצלחה ובתיאבון
היי, רק לימון או שצריך כוסות מים?
בלי מים