לביבות תירס טבעוניות הן לביבות טעימות, בריאות, פריכות ועסיסיות שילדים יטרפו ולא רק בחנוכה.
כמעט כל הילדים אוהבים תירס. הבן שלי הוא היוצא מן הכלל שמאשר את הכלל. הוא לא אוהב תירס.
אבל מה? הוא טבעוני.
כך יצא שבאופן מפתיע, כשהכנתי לביבות תירס טבעוניות הוא טעם ואף התלהב. ישששש! איזה כיף. הצלחתי לגרום לאוהד שרוף של ״אדומים״ לאכול מאכל צהוב.
מצד שני, זה די ברור, זה כל כך טעים! אפילו ילדים בררנים באוכל יטרפו את זה. הם לא חייבים לדעת שיש בזה גם חלבון מהחומוס, שומנים טובים וסידן מהטחינה שמגישים על יד.
שששש… זה הסוד שלנו.
לביבות תירס טבעוניות
המרכיבים ל-8 לביבות בגודל של המבורגר:
- 10 כפות גרעיני תירס קפוא או טרי שבושלו במי מלח למשך 5 דקות
- 5 כפות גדושות קמח חומוס (מעבר לערכיו התזונתיים, קמח החומוס משמש כאן כתחליף לביצה, כך שהוא מרכיב קריטי לשלמות הלביבה. ראו גיוונים למטה)
- 8 כפות מים
- 2 בצל ירוק קצוץ דק
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- מלח, פלפל, מעט צ׳ילי גרוס (לא חובה)
- לטיגון: 2-3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
לחמם מעט שמן במחבת ולצקת כף גדושה של עיסה. לשטח ולטגן עד הזהבה של התחתית.
להפוך ולטגן גם מהצד השני.
להוציא ולהגיש עם טחינה, ירקות והרבה שמחה בלב.
לקבלת לביבות בעלות צורה אחידה ויפה כמו שבתמונה שלי, מומלץ להשתמש ברינג שלתוכו יוצקים את העיסה לטיגון. (אם אין לכם, ניתן להכין רינג תוצרת בית מנייר אלומיניום מקופל ברוחב הרצוי וסגור לחישוק בעזרת סלוטייפ בחלקו החיצוני או לשדך בעזרת שדכן במקום שלא יגע במחבת ו/או בלביבה). זו לא חובה כמובן, כי חלק מהכיף של לאכול לביבות זה שיש חלקים שבולטים מהעיגול והם קרנצ’יים וניתן לחתוך אותם בלי שירגישו, ולגנוב קצת מהטעים הזה.
גיוונים ותחליפים:
- אין לכם קמח חומוס? גם קמח עדשים יעבוד טוב. בעצם גם קמח רגיל, אולם אז יהיה כאן גלוטן ויהיה פחות חלבון.
- אפשר גם לאפות את הלביבות, רצוי בתבנית מאפינס משומנת (תרסיס שמן) או במנז'טים (גביעים) מסיליקון. כדאי להמתין שיצטננו טיפונת לפני שמוציאים.
- בעקבות שאלות רבות שנשאלתי: אפשר להשתמש גם בתירס מקופסת שימורים (רצוי בלי תוספת סוכר), אותו יש לשטוף היטב ולסנן. במקרה זה אין צורך לבשל, הגרגרים כבר מבושלים.
אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני כל כך שמחה לראות את התוצרים שלכם.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי, אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים במייל (בתחתית העמוד) בכל פעם שאפרסם משהו חדש בבלוג.
בתיאבון!
חיים וטעים!
תודה אורלי,בדיוק בזמן,הילדים בחופש ואחד הנכדים טבעוני.אכין מחר
אין עלייך
ממש טלפתיה.
בהצלחה מחר ?
אורלי, המון תודה. אני עוקבת אחריך בהנאה.
לאן נעלמו חלק מהמתכונים שלך שהיו באתר שלך בסלונה?
היי נטע,
תודה רבה! ???
חלק מהמתכונים נשארו עדיין בסלונה. אני בתהליכי העברה. מה חיפשת? אני אטפל בו ראשון
נשמע מעולה! בהחלט אנסה. תודה על עוד מתכון נפלא 🙂
תודה מירי, חממת את לבי <3
תודה ויום טוב
סופש נעים וטעם ???
הכנתי ויצא נהדר. הילדים טרפו. תודה!
איזה יופי!
תודה על התגובה המשמחת ???
ואו נראה מעולה. רצה להכין! תודה רבה
בהצלחה ובתיאבון ??
רק שתדעי שכרגע אנחנו בעוצר בהודו בגלל הקורונה.
כולם רעבים אין אוכל
ובזכותך ובגלל הכמות הקטנה שתאפשר לנו לאכול במשך השבוע
יש לנו מה לאכול
תודה לך עזרת לנו מאוד?
וואו! איך ריגשת אותי. ??
אם אתם צריכים מתכונים שאין בבלוג, אשמח לעזור לכם. אל תהססי לפנות.
קל להכנה
וטעים ממש
תודה
תודה רבה!
זו בדיוק היתה המטרה שלי: טעים וקל ???
מעולה!! חיפשתי פתרון לאחד המאכלים שהכי אהבתי בטרם נהייתי טבעוני
ישששש! בתיאבון ?
בוקר טוב,אשמח בנוסף לעשויות מתירס ללהיבות נוספות על מנת לשלוח בקוםסת האוכל לנכדות לבית הספר.טבעוניות!! תודה
תודה אביבה.
יש גם לביבות ירק אפויות (שמתי לך לינק) וגם קציצות טופו שיתאימו לך. חוץ מזה יש בבלוג גם לחמניות ממולאות בירקות מוקפצים.
רוצה להיות מנויה על הבלוג ולקבל הודעה בכל פעם שאפרסם כאן?
https://vtasty.co.il/%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa/
הי אורלי,
אני משתמשת בקמח עדשים במקום
קמח חומוס. האם צריך להוסיף ביצה?
היי אורית,
אין צורך להוסיף ביצה!
קמח עדשים או קמח חומוס עושים את העבודה מעולה
שלום אורלי,
באיזו טמפרטורה לאפות את לביבות התירס וכמה זמן?
היי סילבי,
הייתי מנסה (בתבנית שקעים או מנז׳טים) 15 דקות ב-180 מעלות, ואם זה לא מוכן, להוסיף עוד 5 דקות או כמה שצריך עד שהן מתייצבות.
תודה רבה אורלי,
ינוסה 🙂
בהצלחה ובתיאבון