לא אחת אני עונה ונותנת לקוראים שלי רעיונות "מה למרוח בלחמנייה?" או "מה לשים לילדים בכריך?". הפעם המתכון הוא ללחמניות עצמן. לחמניות רכות, קלות כנוצה ואווריריות מבצק שמרים שנשארות רכות גם אחרי יומיים! (גם אני הייתי בהלם).
רגע, אל תברחו לי. אין מה לפחד משמרים. יתכן ובפעם הראשונה זה לא כל כך יצליח לכם, אבל עם קצת אימון תתאהבו בבצק ותרגישו סיפוק ענק שהכנתם את הלחמניות בבית, מחומרי גלם זמינים וזולים.
אהה, ועוד לא אמרנו כלום על הריח שמתפשט בבית.
הלחמניות רכות וספגות נהדר כל רוטב. הן כל כך מוצלחות שביס בהן נותן תחושה של עננים בפה.
אני מתנצלת מראש על איכות הצילומים. תירוץ: היה יום מעונן עם תאורה זוועתית, אך האמת היא שדעתי היתה מוסחת מדאגה לנכדי האהוב שנפל ונחבל בפיו.
לחמניות רכות
המרכיבים ל-20-22 לחמניות רכות:
- 1 ק״ג קמח (אפשר לשלב עם כוסמין)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 (+1/4) כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- כף ורבע מלח
למריחה לפני אפייה:
- 2 כפות סילאן מדוללות ב-2-3 כפות מים
- חופן שומשום מלא
אופן ההכנה:
- לנפות את הקמח לקערת מערבל.
- להוסיף את השמרים והסוכר ולערבב.
- להוסיף 2 כוסות מים וללוש עם וו לישה, במהירות איטית, כדקה.
- להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש.
- אחרי 5 דקות נוספות להוסיף את המלח וללוש עוד 7 דקות. לא ניתן לקצר תהליכים. הלישה הארוכה נחוצה כדי להגיע למרקם האוורירי של הבצק.
- מתקבל בצק גמיש ורך, לא דביק. אם הבצק נראה לכם יבש, ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות מים (אך לא יותר מ- 1/4 כוס בסך הכל) וללוש עוד 2-3 דקות.
- לאחר סיום הלישה, למרוח מעט שמן על הבצק למניעת ייבוש, לכסות בניילון ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח. בקיץ זה לוקח שעה. בחורף יותר.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, להוציא ממנו את האוויר, להעביר למשטח עבודה, ללוש מעט ידנית ולחלק ל-20-22 יחידות. אפשר לשקול כל לחמניה, אני עושה "לפי העין" כי זה מטבח ביתי, ולא מאפייה.
- לעצב כל לחמניה לצורה שאוהבים. אפשר כדור, שמיניה (כמו חלה אישית) ועוד. אני קניתי באחת מרשתות הסטוק שבלונה ב-5₪ שאיתה יצרתי צורת פרח (או כמו שהנכד שלי אמר: בצורת שבשבת). מוסיפה תמונה לבקשת הקהל.
- לכסות במגבת ולהניח לתפיחה שניה של חצי שעה בערך.
- למרוח את הלחמניות בסילאן מדולל במעט מים ולפזר שומשום מלא. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בלי טורבו, רק חום עליון ותחתון, במשך 20 דקות.
- להוציא מהתנור ולצנן ע״ג רשת.
הערות:
- המתכון הוכן במערבל (מיקסר), אך ניתן להכינו גם בלישה ידנית, נמרצת, של 12 דקות (זה עושה שרירי ידיים ?)
- כמו כל מאפה שמרים, הלחמניות במיטבן ביום הכנתן. אך כאמור, מנסיוני האישי, הן נשארות רכות גם למחרת ואפילו אחרי יומיים, בתנאי שהצלחתם להתאפק ולא להסתער עליהן עוד קודם.
- אם אתם רוצים להכין אותן למועד מאוחר יותר, ניתן להקפיא אותן עטופות היטב ולהפשיר לפני ההגשה / הכנת כריך לבית ספר.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי ולעקוב אחרי באינסטגרם @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אורלי,
קודם כל, תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.
מבקשת לדעת, האם כל הכנת הבצק נעשית במיקסר?
תודה רבה.
נראה נהדר, אכין אותן !
היי נטע אפרת,
תודה על המילים החמות.
אני הכנתי הכל במיקסר. אפשר להכין גם ידנית (עוזר לפיתוח שרירים)
תודה ברי ??
בהצלחה
יצא טעים מאד. הבת הצמחונית אהבה מאד והלא צמחונית ביקשה את הקובה הזו במקום קובה עם בשר
היי שרונה,
תודה על התגובה המקסימה! אני מבינה שהכנת את המתכון לקובה סלק. איזה כיף שהבנות אהבו!
עשית לי את היום ????
היי, תודה על המתכון. נראה פשוט וטעים. באיזה שמן את משתמשת לצורך המתכון?
היי קרן,
תודה רבה ??
אני משתמשת בשמן זרעי ענבים
המתכונים מעולים מבקשת לקבל
נהדר! מצרפת אותך לרשימת התפוצה ?
נראה מושלם אנסה. יכולה לומר איזה שסלונה ואיך? פשוט ללחוץ איתה על הבצק לא עד הסוף והצורה נשמרת? תודה
בדיוק! רק לא ללחוץ עד הסוף.
אפשר לאלתר עם כל מיני דברים שיש בבית. כמו למשל פורס תפוחי עץ.
אשמח לדעת איך ממירים את השמרים היבשים לשמרים טריים בבקשה
מכפילים פי 3