//לילות ביירות – קינוח מושלם מהמטבח הלבנוני

לילות ביירות – קינוח מושלם מהמטבח הלבנוני

לילות ביירות בכוס תקריב

לילות ביירות הוא קינוח טעים ויפה להפליא מהמטבח הלבנוני, שם הוא נקרא ליאלי ביירות ليالي بيروت,  או ליאלי לובנן (לילות לבנון). הקינוח מורכב משכבת פודינג סולת רכה, מעליה שכבת קצפת קרמית, שכבת פיסטוקים ושבבי קוקוס והיא מוגשת עם סירופ מתוק בניחוח פריחת ההדרים.

הקינוח הזה, בגרסת הפרווה / טבעונית שלו, מככב אצלנו בארוחות חגיגיות כי הוא טעים – בלי פשרות, קייצי ומרענן, מרשים וקל להכנה. אל תבהלו ממספר השכבות, כל אחת מהן קלה מאד להכנה. צריך רק לעקוב אחרי ההוראות ולצנן בין שכבה לשכבה. במקור משתמשים בנוסף למי הזהר גם במסטיקא (שרף מאלת המסטיק), אך לא הצלחתי להשיג אז אני מכינה בלי. זה מושלם ומאוזן בטעמים גם כך.

את הקינוח ניתן להכין בתבנית אחת 20X30 או בכוסות אישיות ואלגנטיות, מה שתבחרו.

לילות ביירות – קינוח מושלם מהמטבח הערבי

המרכיבים:

פודינג סולת:

  • 1 ליטר משקה סויה (חלב סויה ללא תוספת סוכר)
  • 1 + 1/4 כוסות סולת
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)

שכבת הקצפת:

  • 2 פחיות קרם קוקוס  (מינימום 17% שומן) ששהו במקרר לפחות לילה קודם
  • 2 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 + 3/4 כוסות משקה שקדים

השכבה העליונה:

  • 150 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
  • 50 גרם קוקוס

סירופ סוכר:

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • כף מיץ לימון
  • כמה טיפות מי זהר
לילות ביירות על מגש

אופן ההכנה:

  1. פודינג סולת: להכניס את כל מרכיבי הפודינג לסיר, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. חשוב לערבב כל הזמן למניעת היווצרות גושים.
  2. לצקת את הפודינג החם לתבנית, או לכוסות, ליישר לשכבה אחידה ולהכניס למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
  3. שכבת קצפת: להעביר 500 גרם (2 כוסות) מהחלק הסמיך ("הקשה") בלבד של קרם הקוקוס לקערת מיקסר, להוסיף את שאר המרכיבים ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה ולמרוח אותה על שכבת הסולת. להחזיר לקירור.
  4. סירופ סוכר: לבשל בקלחת את הסוכר והמים. כשמבעבע להסיר מהכיריים, להוסיף את מיץ הלימון ומי הזהר, לצנן היטב ולשמור בצד.
  5. שכבה עליונה: לפני ההגשה, לקלות במחבת יבשה את הפיסטוקים, להעביר לקרש חיתוך ולקצוץ גס. לקלות במחבת יבשה גם את הקוקוס תוך כדי ערבוב עד להזהבה. לקרר בצד.
  6. להגשה: לפזר את הקוקוס הקלוי והפיסטוקים הקצוצים ע״ג הקצפת ולהגיש עם סירופ הסוכר בצד, כדי שכל סועד יחליט אם וכמה הוא רוצה להוסיף.

הערות וגיוונים:

  • אם בכל זאת נוצרים גושים בפודינג הסולת, מומלץ לסנן ורק אז לצקת לכוסות / תבנית.
  • אפשר להשתמש באיזה חלב צמחי שאתם אוהבים.
  • אפשר להגיש את המנה גם עם מי ורדים (כמו של מלבי) אך הטעם יהיה שונה.
  • במתכון זה אין שימוש בנוזל המיימי שנותר מהפרדת קרם הקוקוס. ניתן להשתמש בו לשייקים או לתבשילי קארי.
  • במקום קרם קוקוס ניתן להשתמש ב- 500 מ״ל קצפת צמחית.

לילות ביירות בתבנית

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
  • צילום: אורלי ואלכס כהן
  • סטיילינג: חגית ברנשטיין
  • הקינוח בכוסות צולם במטבחי זיו  – ירושלים

20 תגובות

  1. אסתר פלח 20/07/2021 בשעה 11:06

    אורלי, את אלופה. תהנו.

  2. חיים וטעים 20/07/2021 בשעה 14:34

    תודה רבה יקירה

  3. לימור גילת 24/07/2021 בשעה 18:36

    רוצה עוד מתכונים קלים וטעימים

  4. לימור גילת 24/07/2021 בשעה 18:39

    איפה קונים מי הדרים?

  5. חיים וטעים 24/07/2021 בשעה 19:48

    מי זהר קונים בחנויות תבלינים או בחנויות למוצרי אפייה ובשווקים (לוינסקי, רמלה וכדומה)

  6. חיים וטעים 24/07/2021 בשעה 19:48

    בשמחה! אצרף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  7. נ.ב. 24/07/2021 בשעה 21:51

    לא הבנתי את המתכון, אחרי שמבשלים את הסולת והנוזל, מצננים בתבנית ואז מוציאים 2 כוסות של סולת לקצפת?

  8. חיים וטעים 24/07/2021 בשעה 21:57

    אני אסביר:
    אין קשר בין השכבה הראשונה שהיא פודינג סולת, לבין שכבת הקצפת.
    את שכבת הסולת מכינים ומעבירים לתבנית או לכוסות. לפי אופן ההגשה שאת בוחרת.
    את הקצפת מכינים מקרם קוקוס, אינסטנט פודינג וחלב שקדים.

  9. ציפי בז'יק 24/07/2021 בשעה 22:40

    נראה מעניין בלי נדר אנסה

  10. חיים וטעים 24/07/2021 בשעה 23:17

    תודה רבה!
    בהצלחה ובתיאבון

  11. מירב 04/10/2021 בשעה 10:56

    נראה מעולה!! ואם בכ"ז רוצים להכין את המעדן הזה חלבי? את יכולה לתת המרות?
    תודה 🙂

  12. חיים וטעים 04/10/2021 בשעה 11:06

    1. אפשר להשתמש בכל סוג חלב שרוצים.

    2. במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש ב-500 גרם שמנת צמחית להקצפה איזה שרוצים. (תנובה, ריץ׳ וכדומה)

  13. דוד אלטמן 26/03/2022 בשעה 18:30

    האם קיימת מסעדה לילות לובנן שנפתחה

  14. חיים וטעים 26/03/2022 בשעה 20:41

    בתכנית המסעדה הבאה של ישראל? לא.

  15. אורית חמו 06/07/2022 בשעה 08:42

    נראה מדהים

  16. חיים וטעים 06/07/2022 בשעה 09:06

    תודה רבה אורית

  17. יונית 19/04/2023 בשעה 16:53

    נראה טעים!! כמו כל המתכונים שלך, בטוחה שיצליח…
    תודה אורלי

  18. חיים וטעים 19/04/2023 בשעה 16:55

    תודה רבה על התגובה מחממת הלב הזאת

  19. סופי שילה 29/07/2023 בשעה 21:10

    למה הכוונה ב -משקה שקדים?

  20. חיים וטעים 29/07/2023 בשעה 21:58

    חלב שקדים (אפשר גם כל חלב אחר)

השאר תגובה