לילות ביירות הוא קינוח טעים ויפה להפליא מהמטבח הלבנוני, שם הוא נקרא ליאלי ביירות ليالي بيروت, או ליאלי לובנן (לילות לבנון). הקינוח מורכב משכבת פודינג סולת רכה, מעליה שכבת קצפת קרמית, שכבת פיסטוקים ושבבי קוקוס והיא מוגשת עם סירופ מתוק בניחוח פריחת ההדרים.
הקינוח הזה, בגרסת הפרווה / טבעונית שלו, מככב אצלנו בארוחות חגיגיות כי הוא טעים – בלי פשרות, קייצי ומרענן, מרשים וקל להכנה. אל תבהלו ממספר השכבות, כל אחת מהן קלה מאד להכנה. צריך רק לעקוב אחרי ההוראות ולצנן בין שכבה לשכבה. במקור משתמשים בנוסף למי הזהר גם במסטיקא (שרף מאלת המסטיק), אך לא הצלחתי להשיג אז אני מכינה בלי. זה מושלם ומאוזן בטעמים גם כך.
את הקינוח ניתן להכין בתבנית אחת 20X30 או בכוסות אישיות ואלגנטיות, מה שתבחרו.
לילות ביירות – קינוח מושלם מהמטבח הערבי
המרכיבים:
פודינג סולת:
- 1 ליטר משקה סויה (חלב סויה ללא תוספת סוכר)
- 1 + 1/4 כוסות סולת
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
שכבת הקצפת:
- 2 פחיות קרם קוקוס (מינימום 17% שומן) ששהו במקרר לפחות לילה קודם
- 2 אינסטנט פודינג וניל
- 1 + 3/4 כוסות משקה שקדים
השכבה העליונה:
- 150 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
- 50 גרם קוקוס
סירופ סוכר:
- כוס מים
- כוס סוכר
- כף מיץ לימון
- כמה טיפות מי זהר
אופן ההכנה:
- פודינג סולת: להכניס את כל מרכיבי הפודינג לסיר, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. חשוב לערבב כל הזמן למניעת היווצרות גושים.
- לצקת את הפודינג החם לתבנית, או לכוסות, ליישר לשכבה אחידה ולהכניס למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
- שכבת קצפת: להעביר 500 גרם (2 כוסות) מהחלק הסמיך ("הקשה") בלבד של קרם הקוקוס לקערת מיקסר, להוסיף את שאר המרכיבים ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה ולמרוח אותה על שכבת הסולת. להחזיר לקירור.
- סירופ סוכר: לבשל בקלחת את הסוכר והמים. כשמבעבע להסיר מהכיריים, להוסיף את מיץ הלימון ומי הזהר, לצנן היטב ולשמור בצד.
- שכבה עליונה: לפני ההגשה, לקלות במחבת יבשה את הפיסטוקים, להעביר לקרש חיתוך ולקצוץ גס. לקלות במחבת יבשה גם את הקוקוס תוך כדי ערבוב עד להזהבה. לקרר בצד.
- להגשה: לפזר את הקוקוס הקלוי והפיסטוקים הקצוצים ע״ג הקצפת ולהגיש עם סירופ הסוכר בצד, כדי שכל סועד יחליט אם וכמה הוא רוצה להוסיף.
הערות וגיוונים:
- אם בכל זאת נוצרים גושים בפודינג הסולת, מומלץ לסנן ורק אז לצקת לכוסות / תבנית.
- אפשר להשתמש באיזה חלב צמחי שאתם אוהבים.
- אפשר להגיש את המנה גם עם מי ורדים (כמו של מלבי) אך הטעם יהיה שונה.
- במתכון זה אין שימוש בנוזל המיימי שנותר מהפרדת קרם הקוקוס. ניתן להשתמש בו לשייקים או לתבשילי קארי.
- במקום קרם קוקוס ניתן להשתמש ב- 500 מ״ל קצפת צמחית.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
- צילום: אורלי ואלכס כהן
- סטיילינג: חגית ברנשטיין
- הקינוח בכוסות צולם במטבחי זיו – ירושלים
אורלי, את אלופה. תהנו.
תודה רבה יקירה
רוצה עוד מתכונים קלים וטעימים
איפה קונים מי הדרים?
מי זהר קונים בחנויות תבלינים או בחנויות למוצרי אפייה ובשווקים (לוינסקי, רמלה וכדומה)
בשמחה! אצרף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
לא הבנתי את המתכון, אחרי שמבשלים את הסולת והנוזל, מצננים בתבנית ואז מוציאים 2 כוסות של סולת לקצפת?
אני אסביר:
אין קשר בין השכבה הראשונה שהיא פודינג סולת, לבין שכבת הקצפת.
את שכבת הסולת מכינים ומעבירים לתבנית או לכוסות. לפי אופן ההגשה שאת בוחרת.
את הקצפת מכינים מקרם קוקוס, אינסטנט פודינג וחלב שקדים.
נראה מעניין בלי נדר אנסה
תודה רבה!
בהצלחה ובתיאבון
נראה מעולה!! ואם בכ"ז רוצים להכין את המעדן הזה חלבי? את יכולה לתת המרות?
תודה 🙂
1. אפשר להשתמש בכל סוג חלב שרוצים.
2. במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש ב-500 גרם שמנת צמחית להקצפה איזה שרוצים. (תנובה, ריץ׳ וכדומה)
האם קיימת מסעדה לילות לובנן שנפתחה
בתכנית המסעדה הבאה של ישראל? לא.
נראה מדהים
תודה רבה אורית
נראה טעים!! כמו כל המתכונים שלך, בטוחה שיצליח…
תודה אורלי
תודה רבה על התגובה מחממת הלב הזאת
למה הכוונה ב -משקה שקדים?
חלב שקדים (אפשר גם כל חלב אחר)