/, עוגות ומתוקים/עוגת משמש טבעונית בחושה

עוגת משמש טבעונית בחושה

פרוסת עוגת משמש טבעונית עם העוגה ברקע

אני מאוהבת בעוגות הפירות של הקיץ: משמשים, שזיפים, נקטרינות ואפרסקים משתלבים מעולה בבצק. מתקבלת עוגה שבכל ביס שלה יש גם חמצמצות וגם מתיקות. הפעם, הכנתי עוגת משמש פרווה טבעונית. העוגה קלה להכנה, ב-3 קערות (יבשים, רטובים וקערה קטנה למשמשים). עוגת המשמשים הזאת מעולה ועשירה בזכות השקדים ויוגורט החלבון המשולבים בה. היא כמובן בלי חמאה ובלי ביצים, כי תכלס, ממש לא צריך. מחירי הפירות הגבוהים גרמו לכך שזאת עוגת המשמש הראשונה שלי השנה. חיכיתי לירידת מחיר וקניתי פירות שהוגדרו כמשמשים לריבה, כלומר, רכים ופחות יפים. לעוגה שלי, דווקא, הם היו מקסימים. אז אם יש לכם פירות עייפים במקרר זה הזמן להכין מהם עוגה.

עוגת משמש טבעונית בחושה

המרכיבים לתבנית 20X30

יבשים

  • 1.5 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים

רטובים

  • 1/2 כוס שמן
  • 2 גביעים של 115 גרם רסק תפוחים טבעי (בלי סוכר)
  • 150 גרם יוגורט סויה עם 20 גרם בחלבון (למי שאין משקל: זה גביע של 200 גרם פחות כף גדושה)
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 3/4 כוס סוכר קנים או דמררה
  • 1/2 כוס חלב מכל סוג שאוהבים (אפשר גם מים)
  • 1 כף מיץ לימון

פירות

  • 8 משמשים גדולים מגולענים וחתוכים לחצאים או פרוסות
  • 2 כפות סוכר קנים או דמררה
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי

אופציונלי לפיזור לפני האפייה

  • 1 כף סוכר קנים או דמררה

עוגת משמש טבעונית פרווה יצאה מהתנור

אופן ההכנה

  1. להכניס את המשמשים, הסוכר והקוניאק לקערה ולערבב בלי למעוך אותם. להניח בצד או במקרר חצי שעה לפחות.
  2. לחמם את התנור ל-170 מעלות ולשמן תבנית אפייה.
  3. לטרוף את המרכיבים הרטובים היטב במשך 2-3 דקות כדי להחדיר בהם קצת אוויר. ניתן להשתמש במיקסר, אך לא חובה.
  4. לערבב בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים ולהוסיפם לקערת הרטובים. לערבב רק עד לקבלת בלילה אחידה (לא נורא אם נשארים גושים קטנים, הכי חשוב להמנע מערבוב יתר) ולהעביר אותה לתבנית המשומנת.
  5. לסנן את הפירות ולהניח אותם באופן אחיד מעל העוגה (בלי הנוזלים).
  6. כעת ניתן לפזר מעט סוכר על פני העוגה (לא חובה).
  7. להכניס לתנור ואפות כ-40 דקות עד שהיא זהובה ויפה וקיסם הננעץ לתוכה (לא לנעוץ בפירות) יוצא עם פירורים לחים.
  8. ניתן להגיש עם גלידה, או אבקת סוכר.
  9. יש לשמור את העוגה בקירור, אך להוציא אותה כחצי שעה לפני ההגשה.

גיוונים והערות של חיים וטעים לעוגת משמש פרווה טבעונית

  • אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים ולהכין את העוגה באופן דומה.
  • ניתן להשתמש גם בסוכר רגיל.
  • שמן שאני אוהבת להשתמש בו הוא שמן זרעי ענבים אך כל שמן בעל טעם נייטרלי יתן תןצאה טובה.

עוגות פרווה טבעוניות נוספות שבטח תאהבו: עוגת שזיפים מדהימה, מגולגלות תמרים שלהכין אותן זה משחק ילדים, שטרודל תפוחים מבצק פריך פשוט ונוח להכנה.

עוגת משמש טבעונית מוכנה עם פינה

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

2 תגובות

  1. אסנת 07/08/2023 בשעה 16:52

    תודה על המתכון!
    העוגה הבחושה הראשונה שיצאה לי מאז הטבעונות!
    עשיתי עם נקטרינות (4, פרסתי אותן). התבלבלתי בתבנית ושפכתי את הבלילה לתבנית הגדולה של התנור. אפיתי 25 דקות. יצא מעולה! 😁💃

  2. חיים וטעים 07/08/2023 בשעה 17:44

    תודה על התגובה המשמחת!
    מעכשיו יש לך מתכון שמתאים לכל עונה (בחורף עם פירות יער או תפוחי עת). לטעמי נקטרינות זה נהדר ממש!

השאר תגובה