*** עריכה ותמונה חדשה לעוגת שזיפים טבעונית 16.6.2019 ***
עוגת שזיפים טבעונית
הקיץ הוא שעתם היפה של הפירות, ואנחנו כטבעונים מרוויחים בגדול!
מגוון גדול של צבעים וטעמים: קוביות אבטיח, פלחי מלון, דובדבנים בשלים, פלחי אננס, שזיפים – בכל מיני גוונים וטעמים, מנגו, אפרסקים, סברס וענבים שבאים עם שפע של רעיונות לאירוח. מגש של פירות חתוכים וצוננים, שקל מאד להכין, משובץ בקוביות קרח נוצצות, יקרוץ לאורחים ויחוסל במהירות!
אם בכל זאת נשארו מעט פירות על המגש, נכניס אותן לבלנדר, נוסיף כמה קוביות קרח וקצת מי סודה, מיץ או חלב כלשהו (שקדים, קוקוס), נפעיל את המכשיר ונקבל שייק פירות מרענן ובריא. אצלנו בבית מאד אוהבים להכין שייקים, אז אני דואגת שיהיו לי תמיד במקפיא פירות במיוחד לצורך כך. כאן נכנסים לתמונה הפירות העייפים: בננה דבש, מנגו בשל מדי, ועוד כמה פירות שהגיל זרק בהם סימנים וקמטים – בדיוק כמו בנו. נו, לא התכוונתי להעכיר את האווירה, אלו רק קמטי הבעה וצחוק. לתיקון ולשיפור מצב הרוח, נוסיף לבוגרים (שלא לומר מבוגרים) שבחבורה גם שוט של וודקה ונקשט בפלח של ליים ומטרייה מנייר (לא באמת חייבים). אין ספק שזה ישמח ויקרב לבבות.
הילדים אוהבים להכין שייקים אך פחות אוהבים לשתות אותם? לא נורא, נעביר הכל לכוסות או תבניות של ארטיקים, ננעץ מקל או כפית ונקפיא לכמה שעות. נקבל ארטיק פירות טבעי טבעוני וטעים.
ומה ליד הקפה? הפעם בחרתי בעוגת שזיפים טבעונית. כל כך טעימה ועסיסית שאף אחד לא יאמין שזה טבעוני. מילה שלי!
עוגת שזיפים טבעונית
מרכיבים
רטובים:
- 2 גביעי רסק תפוחים טבעי (115 גרם כל אחת)
- 2/3 כוס סוכר קנים (או סוכר דמררה)
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי
יבשים:
- 1.5 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית סודה לשתיה
פירות:
- 6 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים ל-8
- 2 כפות סוכר קנים
- 2 כפות ברנדי או קוניאק
פירורים:
- 2 כפות סוכר קנים
- 25 גרם שמן קוקוס מוצק (להכניס להקפאה ל- 15-20 דקות)
- 2 כפות קמח
- 2 כפות שקדים טחונים
אופן ההכנה
- תחילה נכין את הפירורים: לחתוך את השמן המוצק לקוביות קטנות (אפשר גם לגרר על פומפיה) ולערבב בעזרת הידיים, עד לקבלת פירורים אחידים. להכניס את הפירורים למקרר.
- לערבב את הפירות עם הסוכר והקוניאק והכניס למקרר.
- לחמם תנור ל- 170 מעלות.
- לשמן תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ ולרפד את תחתיתה בנייר אפיה.
- העוגה: להקציף במיקסר את המרכיבים ה"רטובים" 2-3 דקות, כדי להחדיר בהם אווריריות.
- להוסיף את ה"יבשים" ולערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה (גם אם נשארו מעט גושים זה בסדר, חשוב להימנע מבחישת יתר). להעביר את התערובת לתבנית.
- לפזר מעל את הפירות באופן אחיד (בלי הנוזלים שהצטברו בכלי).
- לפזר את הפירורים מעל הפירות.
- לאפות את העוגה כ- 40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם פירורים לחים. חשוב להחדיר את הקיסם למרקם העוגה ולא לנעוץ אותו בפירות.
- לפני ההגשה, כדאי לפזר מעט אבקת סוכר. זה נראה מקצועי ומושקע (אני שמתי עיגול נייר קטן מקוטר העוגה וכך נוצר כתר של אבקת סוכר), אך עדיין כפרי וביתי.
הערות וגיוונים – עוגת שזיפים טבעונית:
- אפשר להכין את העוגה עם פירות קיץ נוספים או שילוב שלהם, לפי הטעם: משמשים, נקטרינות, אפרסקים ובחורף עם פירות יער חמצמצים.
- אפשר להכין את העוגה גם ללא הפירורים מעל והיא יוצאת נפלאה.
- לעוגה בטעם לימוני יותר, ניתן להחליף את מיץ התפוזים ב 1/3 כוס מים עם 2 כפות מיץ לימון
- אפשר להחליף את שמן הקוקוס במחמאה או בנטורינה – ללא שומן טרנס.
הכנתם? שתפו אותי בתמונות. אז אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם למטה ואני אשלח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
השאר תגובה