/, חגים ואירועים, עוגות ומתוקים/עוגת שמרים תפוחים לראש השנה

עוגת שמרים תפוחים לראש השנה

עוגת שמרים תפוחים וקרמל - עגולה אפויה - עם תה רוחב

אצלנו בבית תמיד תמצאו עוגת שמרים, פשוטה כמו של סבתא במגוון צורות ומליות: בבקה שוקולד, קראנץ חלבה, גביניות, שבלולי קינמון או סהרוני פרג. היות ואנחנו לא מוותרים על עוגות שמרים, בראש השנה אני מכינה עוגת שמרים תפוחים שמפארת את שולחן הקינוחים ומפיצה ריח משכר בכל הבית. שילוב של תפוחי עץ עם קינמון וקרמל בבצק שמרים עסיסי שתמיד מצליח, יבטיח לנו שנה טובה ומתוקה.

עוגת שמרים תפוחים וקרמל לשנה החדשה

המרכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות סוכר קנים או דמררה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות רסק תפוחים טבעי
  • קורט מלח
  • 1 כף טחינה גולמית 
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

למלית:

  • 2 גביעי רסק תפוחים טבעי (בלי סוכר)
  • 4 כפות ביסקויט קרמל טחון (אפשר לטחון ביסקויטים או לקנות ביסקוויט קרמל טחון של הדר-אפיפית)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון
  • 2 תפוחי פינק ליידי חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן קוקוס קריר (חצי מוצק, לא קפוא)
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות צימוקים (לא חובה, הפעם ויתרתי)
  • למי שאוהב מתוק מאד ניתן להוסיף 1-2 כפות סילאן (אני לא הוספתי. יש מספיק מתיקות בפרי ובביסקוויטים).

למריחה לפני אפייה ואחרי האפייה:

  • 3 כפות סילאן 
  • 3 כפות מים

עוגת שמרים תפוחים וקרמל - עגולה אחרי התפחה

אופן ההכנה:

  1. להכניס את על מרכיבי הבצק למערבל עם וו לישה וללוש במשך 12 דקות. אני שמה טיימר ומליצה גם לכם כי הלישה הארוכה מבטיחה בצק איכותי. 
  2. להעביר את הבצק לקערה, לרסס או למרוח בשמן, לכסות בניילון ולהשאיר לתפיחה במשך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. 
  3. בזמן הזה לערבב את כל מרכיבי המלית. 
  4. לאחר שהבצק תפח להוציא את האויר ולרדד למלבן גדול (בערך 40×30).
  5. למרוח את המלית על כל הבצק ולגלגל לגלילה. לחתוך את הרולדה למקטעים של כ-3 סמ ונניח אותם, כשהחלק החתוך כלפי מעלה, בתבנית קוגלהוף (תבנית עגולה עם חור) משומנת, בשתי שכבות.
  6. לכסות את העוגה במגבת נקיה ולהניח לתפיחה נוספת למשך כשעה. 
  7. בזמן שהעוגה תופחת, לחמם תנור ל-170 מעלות.
  8. לדלל את הסילאן במים ולמרוח בזהירות את פני הבצק.
  9. לאפות במשך כ-30 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה. חשוב לי להדגיש שהיות וכל תנור אופה אחרת, יתכנו שינויים בזמנים.
  10. להמתין 5 דקות ולמרוח את יתרת הסילאן המדולל.
הערות:
  • העוגה פרווה ובלי ביצים וניתן להכין אותה גם עם קמח ללא גלוטן.
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן באותה כמות.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
עוגת שמרים תפוחים וקרמל - עגולה אפויה - רוחב
שיהיה לכולנו חג שמח ושנה טובה!
בתיאבון!
חיים וטעים!

5 תגובות

  1. אדוה שביט 22/09/2022 בשעה 12:22

    מה במקום הבסקוויטים?

  2. חיים וטעים 22/09/2022 בשעה 13:33

    אין תחליף במתכון הזה.

  3. יפה פריס 23/09/2022 בשעה 19:29

    אשמח לקבל עדכונים. שנה טובה ותודה.

  4. חיים וטעים 23/09/2022 בשעה 20:07

    מעולה! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  5. גיא 09/10/2022 בשעה 19:59

    כפתור הדפס יכול לעזור

השאר תגובה